Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (18)

plakát

Bitva o Sevastopol (2015) 

Film mně opravdu chytil, další řeči jsou zbytečné!

plakát

Vysoká hra (2020) (TV film) 

Film na mnohokrát opakované téma. Z perel kinematografie na toto téma bych připomněl Krutý Řím (1975), Policie děkuje (1972). Byly jich desítky, spíše stovky. Boj, který nelze vyhrát a pokud by ho bojovník vyhrál, neměl by komu výsledek své práce předat. Když vidím na ulicích protesty lidí proti korupci toho či toho politika nebo strany, je to vždy buď na objednávku jiné strany nebo jiného politika, ale NIKDY pro férovost nebo, dokonce spravedlnost. Naivní loutky pochodují za změnu ke stejnému. Takovéto filmy vyučí skepsi, možná zachrání pár životů "spravedlivých", než si o systém rozbijí hlavy. Corrado Cattani není postava z masa a kůže. Politické chobotnice jsou nesmrtelné. Zaujaly mne dva komentáře: Korbitch Paktovač s Burešem hraje policajta, co jde těmhle šmejdům po krku. Česko 2020. a odpověď "Korbichu, Korbichu, motat do všeho politiku a kydat hovna, může jen šulin"...... První si myslí, že odstraněním jednoho politika nebo jedné strany a jeho náhradou za jiného politika a jinou stranu zmizí tyto situace v politice. Druhý si ani nevšiml, že celý film je výhradně a pouze o politice a politicích.

plakát

Bez vědomí (2019) (seriál) 

Jako napínavá detektivka dobrý. Jako pohled na dobu to, kromě výborných dekorací, nesnese zamyšlení. Je to protkáno naivními pitomostmi, nesmysly, rozpory. Příliš do očí bijící. Major Zeman je mnohdy realističtější. Co asi chtěla ta holka pro zrádného manžela udělat v ruské pevnosti? Výkony po stránce filmové výborné, od herců po technické provedení. Natáčelo se na Stožci v Brdech, jako by Ralsko. I ta Britská ambasád je jinde a jiná. Jirásek by ale mohl mít nové téma po "Proti všem" "Každý s každým". :-) To je jedno z opravdu reálných témat. Věčně živé. Mimochodem, ten superšpion Skála by v Británii při svém pracovním a společenském zařazení byl rozvědkám platný jak a čím???

plakát

Živé terče - Epizoda 3 (2019) (epizoda) odpad!

Něco tak urážlivě hloupého jako závěr jinak slušného seriálu si nezaslouží nic jiného než Lva. Lví galérka si své věci pochválí sama. Tvůrci vytvořili posledních 15 minut pod časovým tlakem. Evidentně pospíchali na demonstraci za svobodu slova a nezávislost justice. Konec špatný, všechno špatné. Tito umělci, kteří chodí do ČT jako ke krmítku, nejsou na vlastní kvalitu, natož názor diváků, odkázáni. Zde již několikrát zmíněná podoba s Fantomasem se přímo vynořila. Že se za něco takového ale nestydí herci?

plakát

Doktor Martin: Záhada v Beskydech (2018) odpad!

Jak dlouho si národ nechá, od veřejnoprávních médií placených daňovým poplatníkem, tohle líbit? Něco mezi Tajemným hradem v Karpatech, Pytlákovou schovankou a Vichrem z hor.

plakát

Kouzelník Žito (2018) (TV film) odpad!

Veřejnoprávní pohádka, vyrobená partou kolem Českých lvů a Českých slavíků za prachy daňových poplatníků. Jistě jich mají dost i na nějaká pozdější samoocenění. Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) je zjevně krmítko pro umělecky nedozrálé a nebo již zkrachovalé.

plakát

První republika (2014) (seriál) 

Vždy mne na celém seriálu něco zaráželo. Divná atmosféra, divné vztahy, když už jsem přehlédl zpohádkování děje nadpřirozenými jevy. Zdálo se mi to nějaké cizí, ne z mého národního prostředí. Bizarní. Pak si moje manželka, ale až u třetí série, povzdechla. "Je to celé nějak bulharské". Heuréka. Režiséři Biser A. Arichtev, Johanna Steiger-Antošová. Ani jména scénáristů nejsou nijak česká. Ten seriál je prostě mentálně mimo český národ a jeho přirozenost. Tak nějak ho Česká televize zašantročila. Nečeský seriál o České republice.

plakát

Bohéma (2017) (seriál) odpad!

Tak to je tedy rána do vazu historie. Tedy, pokud to koketuje s myšlenkou, hrát si na "částečnědokument". Vejplach mozku, Miloš Havel začal okupaci jako otloukánek. :) Kolik historiků, tolik historií...... . Daj-li medajli??? Sedláčku? A pro ty, které historie nezajímá, pokud si někdo hraje na skutečné postavy a je to bez titulků se jmény, tak je to k ničemu, řekl bych!!! Dal jsem "odpad", ale je to "nebezpečný odpad". Někdo by si mohl myslet, že to tak opravdu bylo. Nebylo to ani tak, jak se píše v "obsahu". "A tak byli všichni spokojení a ruka ruku myla...." ne, s okupací opravdu nebyli všichni spokojení a jenom některá "ruka jinou ruku myla". Byli i takoví, jako například Anna Letenská, Karel Hašler .... . Naprosto souhlasím s Ninadel (níže) Tereza Brdečková to opravdu nemá v hlavě v pořádku! (DVTV) Odporuje sama sobě v každé větě.

plakát

Temný Kraj (2017) (seriál) odpad!

Ty dvě paní Bártů má evidentně majitel Primy radši než Primu, natož diváky. Takto nedomyšlený scénář se jen tak nevidí. Ony to ale dokáží! Že jim to nezakážou alespoň poldové, ze kterých dělají takové voly, když už na Primě nikdo nemá rozum.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) odpad!

Pouze se sebezapřením, na vlastní nebezpečí. pro javaznenevim "Taky mám chuť občas bezdůvodně zmlátit nevinného občana obuškem. Třeba toho idiota, co "vymyslel" tohle." Souhlasím! Jak píšete, tohle vůbec nevypadá na to, že to někdo vymyslel!!!