Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (18)

Captain Marvel

Captain Marvel (2019)

Když se Carol Danvers/Captain Marvel (Brie Larson) propadne střechou do videopůjčovny, sáhne po filmu Správná posádka (1983), který se věnuje začátkům amerických letů do vesmíru.

Zmenšování

Zmenšování (2017)

Scéna, při které se Paul Safranek (Matt Damon) kochá pohledem na naplňování džbánu z Absolut Vodky, byla z filmu vystřižena.

Dr. House - Pilotní díl

Dr. House - Pilotní díl (2004) (epizoda)

Pilotní díl se od ostatních vizuálně velmi liší, protože byl natočený s oranžovým filtrem na objektivu, díky němuž všichni herci vypadají trochu nažloutle. Ironií je, že Housovým (Hugh Laurie) prvním pacientem na klinice byl muž, který zoranžověl z přílišného množství karotenu. Po pilotním díle bylo od tohoto barevného nádechu upuštěno.

Star Trek: Do temnoty

Star Trek: Do temnoty (2013)

Jeden z plakátů k filmu je inspirován malbou "Výstup nad mraky" malíře z období romantismu Caspara Davida Friedricha.

Druhá šance

Druhá šance (2012)

V kině sledují Kay (Maryl Streep) a Arnold (Tommy Lee Jones) francouzký film Blbec k večeři (1998). v Americkém remaku zmíněného filmu si zahrál jednu z hlavních rolí Steve Carell, jenž v tomto snímku ztvárnil terapistu

Hasta la vista!

Hasta la vista! (2011)

když se jeden z hlavních herců připravoval na roli, půjčil si invalidní vozík a vyjel si na něm do města. Po chvíli se pro něj ale stal nepřekonatelnou překážkou obrubník chodníku. několik minut čekal, že mu nějaký kolemjdoucí pomůže, ale po čase se z vozíku zvedl a přenesl ho na přes překážku. Přihlížející si mysleli že se jedná o skrytou kameru.

Let Fénixe

Let Fénixe (2004)

Hugh Laurie se při nátáčení filmu ucházel o hlavní roli v seriálu Dr. House (od r. 2004). Jelikož ale nemohl být na castingu, nahrál v hotelovém pokoji v Namíbii na video několik replik a poslal je do studia.

Nadějný rok

Nadějný rok (2011)

Jako vyzvánění svého telefonu má Jack plack píseň “Surfin Bird“ od kapely Trashman z filmu ,i>Olověná vesta (1987).

Signál

Signál (2012)

Scény odehrávající se v hospodě podbarvují upravené verzí písní "Jsem gay" nebo "Tepláky" od skupiny Nightwork, jejiž členem je Vojtěch Dyk.

Lola běží o život

Lola běží o život (1998)

Scéna odehrávající se v kasínu, kdy padne dvakrát za sebou stejné číslo, je až nápadně podobná scéně z filmu Casablanca (1942), kde se podvodem kulička zastaví dvakrát na čísle 22.

Good bye, Lenin!

Good bye, Lenin! (2003)

Ve scéně s Leninovou sochou Yann Tiersen použil melodii, kterou můžeme slyšet ve filmu Amélie z Montmartru (2001), ke kterému Tiersen také skládal hudbu.

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje

Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)

Luke Skywalker (Mark Hamill) se měl původně jmenovat Annikin Starkiller. Tajný učedník s kódovým označením „Hvězdný zabiják“, jehož namluvil herec Sam Witwer, je protagonistou hry „Star Wars: The Force Unleashed“ (2008) na PS2.

Reklama