Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (470)

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Přišlo mi, že úvodní souboj s drakem jen poukázal na naprosto nesmyslné rozdělení minulé části. Poté co skončil totiž začal úplně nový film s úplně jinou atmosférou. Lepší film? No jak se to vezme. Spíš ne. Nejprve se film poměrně táhl, než začala samotna bitva, která však jen pár minut po začátku ztratila dech. Závěrečné souboje byly spíše k smíchu (no minimálně v kinosále kde jsem seděl tomu tak bylo) a chyběl jim nějaký moment, kdy bych řekl jednoduché "To bylo parádní". A vlastně jeden tam byl. Tedy nepočítaje mrtvé zvířectvo. Bylo to u smrti (googlím) Fíliho, která byla ve své jednoduchosti perfektní. Celé to zase jen ukázalo, že povedené obsazení a přehnané CGI dobrý film neudělá. Jinak doufám, že Martin Freeman dostane nějakou cenu pro "nejlepšího herce ve vedlejší roli".

plakát

The Amazing Race Canada (2013) (pořad) 

Zatímco americký TAR pomalu dobíhám, tak kanadskou verzi jsem začal sledovat postupně jak se objevila v létě 2013 a jsem z ní maximálně nadšený. Hlavním tahákem jsou, vedle vcelku zajímavých týmu, podle mého hlavně úkoly, které jsou skutečně těžké a hlavně obvykle týmy dost zabrzdí na jednom místě, takže doběhy etap bývají o to zajímavější. S1: Ten nápad, že by se cestovalo jen po Kanadě, sice mohl od sledování leckoho odradit, ale nakonec se ukázalo, že to byl vcelku dobrý tah. Kanada je dostatečně multikulturní a skutečně v jedné chvíli jsme byli v Číně a pak ve Francii, přitom týmy neopustily hranice státu. Jinak sympatičtější týmy z toho pro mě udělaly lepší sérií z prvních dvou. S2: Kvalita rozhodně zůstala, jen jsme cestovali i ven. Rozhodně se hodně těším na třetí sérii. Oblíbené týmy: Vanessa a Celina, Jody & Cory (1), Sukhi a Jinder (2)

plakát

Skazočnoje putěšestvije mistera Bilbo Begginsa Hobbita (1985) (TV film) 

Knihu jsem nečetl, musím se ale přiznat, že tato verze mě trochu donutila k tomu, že bych mohl tuto skutečnost změnit. Písničky byly perfektně návykové, ty televizní kulisy ani nevadily, jen ten Danilov se místy tvářil, že má z natáčení poměrně srandu.

plakát

John Carter: Mezi dvěma světy (2012) 

Musím se přiznat, že na tomto mnohamilionovém propadáku mě nejvíce nalákaly ty peníze co se do toho vložily. Nečekal jsem žádnou slávu, ale mnoho příšer, davové scény a nablblý děj ve stylu doby, ve které tyto příběhy vznikly. To jsem dostal. Nic víc jsem asi ani nečekal.

plakát

Flash Gordon (1954) (seriál) 

Nalezeno a viděno dílů: 14/39. Škoda, že se nezachovaly úplně všechny části, přesto ty co jsem viděl nebyly až tak špatné. Příběhy jednoduché, dialogy pomalé a s FG to mělo společné jen postavy, ale mám strašně rád tyhle Bčková vesmírná dobrodružství a to jsem si tu užil maximálně. Oblíbený díl: 1x25 - The Forbidden Experiment

plakát

The Night of the Doctor (2013) 

Osmý Doktor, Karn a jedna regenerace. Rozhodně příjemné překvapení k výročí seriálu, jen klidně to mohla být právoplatná součást speciálu.

plakát

The Quest (2014) (seriál) 

Nápad s fantasy reality show byl vcelku zajímavý a zpracování také nebylo úplně nejhorší. Problém jsem měl spíše s hráči. Nemohl jsem si především zvyknout na fakt, jak vážně to celé brali, což následně působilo strašně "uměle". Z toho plyne i vcelku nulová herní zajímavost (i když pár světlých momentů jsem našel). Trochu mi také vadilo, že moderátorů pořadu bylo až moc, ale žádný vysloveně nevynikl. Do celého konceptu pořadu to určitě zapadalo, ale to kouskování mezi jednotlivé postavy se mi moc nelíbilo. Závěrečný cliffhanger asi žádné vyřešení mít nebude.

plakát

Quatermass (1979) (seriál) 

Trochu mi vadila ta "nedaleká budoucnost", která mi moc nesedla. Je ovšem pravda, že onu "quatermassovskou" atmosféru tajemna si stále zachovávalo. Přesto jsem se však místy dost nudil, oproti předchozím částem.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Ze všeho nejvíc mi sledování GotG připomínalo neúchylný Farscape a vůbec by nevadilo, kdyby si z něho brali víc. Sice vznikla pro mě asi nejzábavnější Marvelovka (protože konečně tu bylo pořádné dobrodružství v kosmu), přesto stále trpící neduhy jakými jsou nijací záporáci a absence nějaké památné scény. Na akci bych klidně trochu ubral.

plakát

Omar (2013) 

Popravdě jsem byl (a asi i stále jsem) trochu rozpačitý z tohoto filmu, jelikož se snaží stále nějakým způsobem vyznít a přitom mi přišlo, že vyznívá úplně opačně. No minimálně pokud toto měla být "pro-palestinská" agitace, tak se tedy není čím chlubit.