Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Deníček (14)

♥ Jeanne Moreau ♥

.

Na Shledanou!

- ♥ -

Na Shledanou!

Gaspard, je suis désolé.

Ještě ráno jsem si ve vlaku četla, že se Gaspardovi stala nehoda na lyžích, a že nikdo neví jaké má přesně zranění. Po pár hodinách přiletí oznámení, že Gaspard zemřel.

Dneska jsem brečela kvůli zkoušky, přemýšlela jsem jestli si mám dát to druhé kafe a strávila 6 hodin ve vlaku.

Život je někdy opravdu absurdní.

Mes condoléances.

Gaspard, je suis désolé.

National Theatre - Romeo and Juliet ♥

-♥-

Sound of Metal a Nominace na AA

15.3. Pondělí

Tak nominování na Academy A. jsou tady a já konečně dokázala stáhnout Sound of Metal.

Znáte ten pocit, kdy před shlédnutím filmu tak nějak víte nebo cítíte, že ten film bude přesně pro Vás. Začínám více a více věřit svým instinktům, potože to stojí za to. Stojí za to si pustit film, který Vám bude opravdu milý :)

Děkuji tvůrcům a všem účinkujícím ve filmu Sound of Metal.

Sound of Metal a Nominace na AA

LOTR Společenstvo prstenů a Dvě věže (poprvé)

7.3. Neděle, slunečný den,

ideální čas na moje poprvé - poprvé LOTR!

nevím proč jsem tak dlouho čekala, ale nějak jsem se pořád nedokázala rozhoupat, až dnes jsme se rozhodli se ségrou udělat takový menší maratón! Bylo to náročné, takže jsme nestihli ani všechny filmy, ale jsem spokojená a extrémně natěšená na Návrat krále (a somazřejmě na Vigga :D)!!!

LOTR Společenstvo prstenů a Dvě věže (poprvé)

Converstaions with Friends

Ano, už je to tak!

S úspěchem Normal people přichází i další tv minisérie, která bude adaptovat tentokrát první novelu Sally Rooney, a to Conversations with Friends. Režie zůstává stejná a obsazení už je docela jasné (viz. obrázek).

Protože jsem knihu už četla, tak jsem měla jasnou představu o každé postavě a jejím vzhledu, drobnostech a osobnosti. 

Pak je vždycky těší uspojit tuto představu, takže jsem čekala jak dopadne casting a aztím jsem z toho překvapeně nadšená!

Zaprvé Mellisa je podle mě obsazená skvěle, herečku jsem sice viděla jen v Girls, ale z toho co jsem viděla mi na Mellisu neskutečně sedí. Joe Alwyn jako Nick je taky perfektní, přesně tak nějak jsem si Nicka představovala. U Frances a Bobbi jsem byla zvědavá jak to dopadne, a v první řadě jsem ráda, že jsou to obě docela mladé herečky. Herečka Bobbi je více zkušená než herečka Frances, ale obě se mi zatím zjevově do postav hodí. Jen jsem si Frances vždycky představovala velmi tenkou, přišlo mi, že je tak popsaná i v knize, zatímco herečka Frances tak drobná jak jsem si představovala, ale to už je jen maličkost.

Converstaions with Friends

TV shows i´ve watched in 2020

některé ze seriálu jsem nedokoukala (Famous in Hollywood :D)

TV shows i´ve watched in 2020

2020//TVshows, které stoji za omrknutí

 

Kärlek & Anarki

svižný, moderní, vtipný, romantický, to všechno plus skandinááávský♥ Ikdyž to asi má svoje mouchy, já jsem je nehledala a ty co se mi vybízely jsem přehlížela. Stačilo mi, že oba mají skvělou chemii, že je to Skandinávsky trhlé a jiné, a že si to zase na nic extra nehraje. 

 

Love Life

velký překvapení, vůbec jsem tuhle tv show neočekávala a možná kdyby nebylo mé segry ani bych se na ni nekoukla, ale přitom je to tak milá minisérie, že by to byla velká škoda, sympatická hlavní hdinka, realně vykreslené postavy a příběhy s nimi, prostě nic složitého a přitom jsem se těšila na každý díl :)

 

The Queen's Gambit

naopak na tenthle seriál jsem čekala hned od vydání prvního článku, na Annu Taylor-Joy jsem se po Emmě. fakt těšila a byla jsem zvědavá, jestli se to nakonec všechno povede. A s mým velkým překvapením (ne že bych nevěřila Anně nebo celému tématu seriálu, ale zkrátka ne vždy všechno dobře klapne do sebe, obzvlášť u některých Netflix produkcí) se to povedlo! Co mě ale doopravdy překvapilo je jak moc fanoušku si seriál získal, myslela jsem si zpočátku velmi naivně, že budu jedna z mála, co se bude koukat na takový klenot a ejhle, nakonec je to jeden z nejsledovanějších seriálů na Netflixu :D.

 

El desorden que dejas (The Mess You Leave Behind)

Nejdříve mě zase upotal trailer, řekla jsem si proč ne, herci se mi líbí a zápletka zní zajímavě. Pak když jsem jeden upršený den neměla, co dělat, bylo ozhodnuto. Myslím, že jsem to bingla hned na jeden zátah :D. Co musím krom děje a herců vyzdvihnout je ještě titulní intro! Nááádhera, nikdy ani po 8 přehrávání (v jednom dni) jsem ho nepřeskočila, naopka jsem si ho pokaždé pořádně vychutnala.

2020//TVshows, které stoji za omrknutí

Seznam seriálů, které jsem začala sledovat roku 2019

Rozhodla jsem se dát dohromady seznam seriálů, na které jsem se začala dívat roku 2019. Udělat si tak jasno v tom, co mě bavilo, co jsem nedokoukala nebo na co čekám. :)

Light as a Feather (TV seriál) (2018)

- 1. série mě celkem bavila, ale nebyl to žádný zázrak, no tu druhou jsem málem nezačala. po prvním díle jsem skončila

Druck (TV seriál) (2018)

- remake seriálu SKAM jsem zatím nedokoukala, někteří herci mi úplně nesedli, ale beru to jako kurz němčiny :)

Sweetbitter (TV seriál) (2018)

- tak tenhle seriál mě zpočátku bavil, hlavně 1. série, bohužel od 2. série mi začala hlavní postava neskutečně vadit, prostě jsem s ní už nesympatizovala, nicméně 2. sérii jsem dokoukala

SKAM Austin (TV seriál) (2018)

- další remake SKAMu, no ačkoliv jsem tento americký remake neměla zpočátku moc v lásce (1. sérii jsem ani nedokoukala), 2. sérii jsem si celkem užila, rozhodně předčila mé očekávání :) dál se ale koukat už nebudu

Killing Eve (TV seriál) (2018)

- v roce 2019 jsem konečně sebrala odvahu a koukal se na první díly tehdy už tak moc populárního seriálu a dobře, že jsem to udělala! Pamatuji si doteď, jak překvapená jsem byla z celé té atmosféry a z toho zvláštního nádechu. Cítila jsem z něho něco nového, osvěžujícího a Jodie jsem si okamžitě zamilovala (Sandru jsem milovala už od dob Christiny :P)

-zatím pokračuju v 2. řadě

Lajna (TV seriál) (2017)

MOST! (TV seriál) (2019)

- z obou seriálů jsem byla vesměs docela příjemně překvapená, u lajny jsem zatím viděla jen 1. sérii (o 2. zatím neuvažuju)

True Blood: Pravá krev (TV seriál) (2008)

- tak o tomto seriálu, jsem schlýchávala často, ale nikdy mě úplně nenapadlo se na něj kouknout, později když jsem si prohlížela filmografii Anny Pacquin jsem se rozhodla, že to zkusím :D a docela jsem se do toho ponořila, byla to spíš oddychovka, kterou jsem měla zapnutou s českým dabingem a koukala až do 3. série, pak se mi nějak přetrhla nit a vracet se už nebudu

Sharp Objects (TV seriál) (2018)

- do téhle minisérie se mi zase nějak nechtělo, ale když jsem se neměla na co koukat, dala jsem tomu šanci. Bylo to skvělé, s hlavní hrdinkou jsem od počátku sympatizovala navíc skvělá byla ta atmosféra, co se pomalu vlekla všemi 8 díly

Euphoria (TV seriál) (2019)

- po shlédnutí traileru by mě ani ve snu nenapadlo, že by mě tenhle seriál mohl oslovit. A co víc, nejenže mě oslovil, ale v červnu, kdy jsem s ním začala mě přímo uchvátil. Líbilo se mi všechno, Zendaya, její příběh, příběh všech ostatních hrdinů, do Hunter jsem se zamilovala a na druhou serii se neskutečně těším, doufám však, že mě nezklame :/

The Alienist (TV seriál) (2018)

- tak tohle bylo skvělý, našla jsem to docela náhodou a bavilo mě to od začátku až do konce! Jen nevím jestli si úplně dokážu představit další sérii, která se natáčí, snad mě nezklame

Modern Love (TV seriál) (2019)

- viděla jsem jen pár dílů, které jsem si vybrala, dost se mě dotkl ten s Anne H. a pak ještě s Tinou Fey! Víc ale vidět nemusím

Sex Education (TV seriál) (2019)

- zatím fajn oddechovka, zamilovala jsem se do Gillian Anderson

- 2. sérii teprve rozjíždím

Zaklínač (TV seriál) (2019)

- zatím si dávám na čas, protože další série přijde stejně až za rok