Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (27)

plakát

Únor (2023) (studentský film) 

Viděno v rámci ozvěn FAMU. Po pár vteřinách, vyhrkly slzy, kutálely se - aniž by věděly kudy. ♥

plakát

Slečna Marplová - Není kouře bez ohýnku (2006) (epizoda) 

Pokud bych si musela vybrat jeden z dílů Slečny Marplové, tak je to tento! James D'arcy a Talulah Riley mezi sebou mají skvělou chemii a celý díl, nejen díky této dvojici, šlape jako hodinky. Je to zkrátka díl, který mohu sledovat stále za sebou a vůbec mi nevadí, že už dávno vím, kdo je vrah.

plakát

Rozhovory s přáteli - Epizoda 1 (2022) (epizoda) 

Když vezmu v úvahu kolik negativních recenzí se ke mně ještě před zkouknutím série dostalo, tak jsem vlastně velmi spokojená a překvapená zárověň. Protože první díl jsem si nesmírně užila! Colour palette je srovnatelná s Normal people, jde vidět, že to v ruce mají stejná crew a i přesto, že jsem se bála některých představitelů hlavních postav (ano jsi to ty, Sasho a Alison) -  tak zatím (ZATÍM!) jsem se všemi v pohodě.) Možná to bude nějakým pozkouškovým otupěním, ale já opravdu nemám co hejtit.

plakát

Očima Tammy Faye (2021) 

Velice průměrný biopic, ze kterého vyčnívá snad jen herecký výkon Jessicy Chastain (výborně podpořený její druhou polovičkou Andrewem Garfieldem). I přesto že osobnost Tammy je jistě nepopíratelně zajímavá a má spoustu co nabídnout, tak ji film přesto všechno nedokáže správně prodat. Je to přesně ten snímek, který si pustíte, tak úplně se nenudíte, obdivujete herecké výkony - možná i masky a kostýmy - a po skončení na něj brzy zapomenete. Což je škoda vzhledem k samotné Tammy, na které jak už jsem tady psala, by se dalo vytěžit mnohem víc a taky by si to podle mě zasloužila. Chápu, že je to film, který má přivést Jessicu k oscarovi, ale je mi líto, že v poslední době vzniká víc a víc takových filmů, viz. Judy, Being the Ricardos,...které jsou všechny dělané tak nějak napůl, často s hlavním záměrem prodat "jen" herecké výkony hlavních protagonistů a toť vše. "It´s not over till it´s over."

plakát

C'mon C'mon (2021) 

První návštěva kina v roce 22! O tomhle snímku jsem ještě před jeho shlédnutím hodně slyšela. Naštěstí nikdy ne nic o jeho obsahu. A tak jsem šla spokojeně jednoho večera do kina s tím, že chci vidět film, chci vidět Joaquina a jsem zvědavá. Myslím, že tohle nebude šálkem čaje pro všechny, o tom už vypovídal poloprázdný sál (5 lidí včetně mě) a neustále ozývající se zívání od někud vzadu... Ale pro mě to byl film skvělý k zamyšlení. Černobílost pro mě osobně podtrhla tu paralelitu mezi dospělým a dítětem, a jejich světy, které se spojují v jeden. Joaquin předvedl zas a znovu vynikající autentický výkon a k tomu mu velice zdatně sekundoval malý Woody Norman. Přesto všechno, i jak milý film je a jak fungují herci v něm, musím podotknout, že celý příběh a i ztvárnění tak trochu zapadá. A čtyři hvězdičky jsem dala hlavně proto, že pro mě film splnil tu úlohu, kterou měl a Joaquin to ještě dvakrát podtrhl.

plakát

Tři přání pro Popelku (2021) 

Pokud se dělá remake pak si myslím, že to má smysl pouze pokud nějakým způsobem reaguje na dnešní dobu. A je přece jen nějak aktualizovaný. To se u norské popelky podle mého velmi povedlo. Mám pocit, že tady od začátku jela proti norské popelce silná kampaň, na kterou jsem narazila nejen ve svém okolí ale i v různých seriózních denících. Proto jsem byla ještě více překvapená, jak moc je norská verze Tří oříšků pro popelku milá a esteticky dokonalá zimní pohádka. Chybí ji trochu švihu, nějakého toho humoru, ale jinak když to srovnám s konkurencí, jakoukoliv!!!, kdy dnes opravdu vznikají všelijaké pohádky, ale o kvalitě a propracovanosti se zde nedá moc mluvit, tak jsem velmi spokojená. Určitě si ji zase nějakou tu zimu připomenu.

plakát

La La Land (2016) 

Ono opravdu hodně záleží na tom, kdy si co pustíme. Já si La la land poprvé pustila v době, kdy jsem ho asi ani tak moc vidět nechtěla a byla jsem vůči němu předem velmi skeptická a nedokázala jsem se jím nechat unést. Včera ale přišla chvíle, kdy jsem ho z čista jasna zatoužila znovu vidět (což kdyby mi tohle někdo před 2 roky řekl, nevěřila bych mu). Díky lepšímu načasování jsem v něm odkryla spoustu detailů, které nemůžu než obdivovat. I celý příběh mi najednou chutnal tak nějak jinak. Těším se na další Chazellův majstrštik!

plakát

Mainstream (2020) 

Something is missing. Tohle mě u sledování Mainstream napadalo docela často, přestože Giu znám moc dobře a její předchozí film Palo Alto mě doslova učaroval, její další filmový počin Mainstream mi připadal jiný. Což není vůbec špatně. Je to film, který má originálnější tématiku a rozhodně se věnuje (aspoň okrajově) aktuálním problémům sociálních sítí. Sem tam má i originální práci s kamerou a celkovou scénografií. Takže esteticky je na tom film dobře. Bohužel mi ale vadil střih, chybělo mi některé scény více procítit a trochu je natáhnout. Myslím, že by to dodalo některým pasážím věcí váhu. K hlavním postavám se taky moc daleko nedostaneme. I přesto, že s hlavní hrdinkou jsme od první klapky až skoro do konce, vůbec ji neznáme. Maya Hawke je začínající herečka, která podědila vše dobré z Umy a Ethana, myslím a doufám, že ji ještě uvidíme. Andrew si počínal jako opravdový blázen, bavil mě, věřila jsem mu a myslím, že tohle pro něj byla unikátní herecká příležitost. Konec koncům film není špatný, oceňuji zase úplně jinou storylinku a snahu i jinakost, ale znovu si ho asi nepustím, co ale rozhodně nevymažu je herecký výkon Andrewa Garfielda!

plakát

Byl by to hřích (2021) (seriál) 

Tohle jsem vůbec nečekala!  Když jsem úplně poprvé narazila na ITS a SIN bylo to pravděpodobně jen díky Ollymu (kterého bezmezně už 7 let miluji a ano když jsem jako malá zjistila, že on mě nikdy takhle milovat nebude, obrečela jsem to). Načež mě celkový nápad přišel fajn, ale nijak víc mě nezaujal. Ano přesně tak, dokonce ikdyž už konečně ITS a SIN vyšel na HBO, nečekala jsem, že se na něj někdy kouknu. Teprve až když začaly vycházet recenze, začalo se o něm mluvit a všude, opravdu všude i tady v Česku na něj pjeli ódu, tak teprve pak (hanba mi!) jsem se na něj rozhodla kouknout, stejně jsem ale bála, že mě to nebude bavit a že skončím uprostřed prvního dílu. Jak jsem mohla být celou tu dobu tak slepá!? Tak tohle byl naprostý úlet, od prvního dílu k poslednímu nebyl moment kdybych se zároveň nesmála a nebrečela, kdybych se netěšila a zároveň se nebála co přijde dál, a stejně tak nebyl moment kdybych se snad zdánlivě nudila!! Totálně neznámí herci a tak skvělá show. Bravo!!!