Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (219)

Vetřelec: Vzkříšení

Vetřelec: Vzkříšení (1997)

Na motivy filmu vznikl román, který se ovšem od snímku značně liší. Rozdíly (část 1.):
- Stejně jako u novelizace "Alien 3", Fiorina 161 je v souhrnu na zadní obálce knihy nesprávně pojmenovaná Fiorina 361.
- Některé části románu jsou psány z perspektiv Ripley 8, klonované královny a hlavního vetřelce (v tomto románu označovaného jednoduše jako Válečník) a zprostředkovávají vnitřní monology, podrobně popisující jejich myšlenky a úhly pohledu. Tyto části objasňují, že Ripley 8 i klonovaní xenomorfové sdílejí vzpomínky Ellen Ripleyové.
- Osoba, která zabije hmyz ve střelecké věží během úvodní sekvence, je Distephano, na rozdíl od nejmenované postavy ve speciální edici filmu.
- Klon Ripleyové není tak dokonalý jako ve filmu - má na zádech hřbetní trubice jako xenomorf, i když jsou Dr. Wrenem odstraněny předtím, než Ripleyová získá vědomí.
- Operace odstranění královny z hrudníku Ripley 8 se provádí pomocí dálkově ovládaných robotických armatur, nikoli ručně jako ve filmu. Tato scéna byla původně plánovaná pro film, ale nebyla natočena kvůli rozpočtovým omezením.
- Chestburster je spojen s Ripley 8 šesti pupečními šňůrami, ne jednou jako ve filmu.
- V raných stádiích vývoje - poté, co byla uvolněna ze svého inkubačního tanku -, se Ripley 8 svléká z kůže tak, jako xenomorf.
- Když je Ripley 8 v zajetí, kousne jí komár, ale je zabit její kyselou krví.
- Když je Ripley 8 testována pamět pomocí obrázků, test provádí dr. Matt Kinloch, nikoli Dr. Williamson jako ve filmu.
- Během zkoušky je Ripley 8 ukázán obrázek kočky, která jí připomene Jonese.
- Když dorazí Betty, Distephano je opět v řídícím modulu a je to tatáž osoba, která při přiblížení mluví s Elgynem přes rádio.
- Zjistíme, že posádka Betty jsou žoldnéři... kromě Vriesse, který byl ochromen na planetě zvané Kawlang.
- Gediman zmiňuje události z předchozích knih/filmů když hovoří s Ripley 8 v sále a vysvětluje, že po její smrti na Fiorině 161 byly neúspěšně provedeny vyčerpávající pokusy lokalizovat domovský svět xenomorfů. Rovněž zmiňuje, že LV-426 je nyní po výbuchu neobyvatelná (i když z knihy "Vetřelci" bylo jasné, že po detonaci výrobníku atmosféry nedochází k žádnému spadu).

Vetřelec: Vzkříšení

Vetřelec: Vzkříšení (1997)

Na motivy filmu vznikl román, který se ovšem od snímku značně liší. Rozdíly (část 2.):
- Když Wren a vojáci chytí Call, opouštějící buňku Ripley 8, elektricky ji omráčí. Ve filmu ji pouze zatknou.
- Muž, který je zabit mrazivými tryskami v xenomorfově cele, je dr. Brian Clauss, jeden z vědců Wrenova týmu. Než vstoupí do cely, objeví několik vojáků ležících v bezvědomí na podlaze v oblasti cel. Očividně byli omráčeni a paralyzováni xenomorfy stejným způsobem, jako Gorman a Burke v předchozí knize.
- V knize nemá Auriga žádné záchranné čluny. Ve filmu se nejméně jeden únikový modul bezpečně dostane z lodi, společně s několika vojáky a dr. Williamsonem.
- Zatímco ve filmu Johner téměř není překvapen vlnou xenomorfů, v románu je ze tvorů vyděšený a často se neovladatelně třese strachy.
- Je vysvětleno, že klonovaní xenomorfové jsou schopni se množit a růst rychleji, než běžní xenomorfové - v důsledku neúmyslného genetického křížení, ke kterému došlo během jejich tvorby.
- Když se přeživší zeptají, kolik jich zbývá, Wren řekne, že jeho tým původně choval dvacet xenomorfů, zatímco ve filmu navrhuje, že jich zbývá jen dvanáct (což je něco, co nemohl s jistotou vědět).
- Než přeživší zjistí, že Purvis nezemřel, zjistí, že jedna z laboratoří byla přeměněna na malý úl, v němž jsou kokonovaná těla několika vědců. Ve filmu najdou pouze těla civilistů, které přivezli na palubu.
- V královské komnatě je také několik xenomorfů Dronů, kteří plavou ve velké kaluži lidské krve a vnitřních orgánů, ve kterých je zavěšena královna.
- Román zmiňuje Amandu Ripley-McClaren a odhaluje, že byla dopravena domů za přítomnosti manžela Ripleyové.
- Je vysvětleno, že královna nechce rodit živě vetřelce, ale je to čistá mutace procesu klonování.
- Když během procesu královna řve, Ripley 8 křičí s ní a sdílí její bolest prostřednictvím psychického spojení.
- Je vysvětleno, že kříženec je pouze kojenec a zdvojnásobí nebo dokonce ztrojnásobí svou velikost za pouhý den. Je to mnohem obratnější stvoření, schopné stoupat po zdech jako jiní xenomorfové. Také má ocas.
- Namísto prostého uražení části hlavy kříženec královnu hlavy zcela zbaví. Pak ji roztrhne a částečně sní její tělo.

Vetřelec: Vzkříšení

Vetřelec: Vzkříšení (1997)

Na motivy filmu vznikl román, který se ovšem od snímku značně liší. Rozdíly (část 3.):
- Krátce poté, co kříženec zabije královnu, vybuchne z mrtvoly dr. Gedimana chestburster.
- Ripley 8 sdílí psychické spojení také s křížencem a téměř se rozhodne s ním zůstat, než vzpomínky na její dceru (a Newt) způsobí, že se jednou provždy zbaví svých xenomorfních impulzů a uteče.
- Když prchá, nervózně hučí "You Are My Lucky Star" - tutéž píseň, kterou si postava mumlala v závěru prvního filmu.
- Dvě třetiny Země jsou uzavřeny do obří obíhající vesmírné stanice, tvořící částečný plášť kolem planety.
- O samotné Zemi se říká, že je z velké části neobývaná.
- Místo do Afriky narazí Auriga do australského vnitrozemí. Jakmile jsou přeživší na palubě Betty, Distephano zvažuje trvalé připojení k posádce lodi.
- Kříženec jí Distephanův mozek (jako Gedimanův) místo toho, aby mu roztrhl hlavu, jako ve filmu. Poté se podívá na Call a usměje se.
- Těsně předtím, než je kříženec zabit, se jeho měkký lidský jazyk při pohledu na Ripley 8 promění v xenomorfní vnitřní čelist.
- Stejně jako v případě mentálního propojení s královnou, i při vysávání křížence do vesmíru Ripley 8 křičí bolestí spolu s ním, dokonce začne i krvácet z uší.
- Román končí stejně jako kinoverze filmu (tedy nikoli jako jeho rozšířená edice), s Betty stále na oběžné dráze nad Zemí a s Ripley 8 a Call shlížejícími na povrch planety z okna.

Vetřelec vs. Predátor

Vetřelec vs. Predátor (2004)

V roce 2004 vznikl na motivy snímku román, který se od něj ovšem značně liší. Rozdíly oproti filmu (část 1):
- Kniha obsahuje zcela nový začátek, a to v severní Kambodži, v roce 2000 před naším letopočtem. Kniha začíná tak, že postava Funan a tři jeho kmenoví přátelé pronásledují divoké prase poblíž zakázané posvátné pyramidy. Právě když se jej chystají zabít, jsou náhle napadeni vetřelci. Tři z mužů jsou zabiti téměř okamžitě, zatímco Funan přežije, aby byl svědkem toho, že dorazí predátor a začne bojovat s jedním z vetřelců. Tato scéna byla naplánována pro film, ale nebyla realizována.
- Poslední dny velrybářského tábora na Bouvetøya v říjnu 1904 jsou rozšířeny oproti tomu, co je vidět v Unrated Edition.
- Když se sezóna blíží ke konci, velrybářský tým je svědkem podivných světel na obzoru a skupina je vyslána, aby je prozkoumala. Objeví predátorský drop-lusk zaseklý v ledu a odnesou ho zpátky do tábora. Později se lusk otevře a vystoupí predátor, který začne obyvatele tábora likvidovat, přičemž si jejich lebky bere jako trofeje - až do chvíle, kdy zbude jen Karl Johanssen.
- Johanssenův osud se také mírně liší od filmu: zatímco klopýtá zničeným táborem, narazí na vetřelce, který je pak napaden predátorem. Ve filmu se nejprve setká s predátorem, který je poté napaden vetřelcem.
- Ve filmu je přijímací stanice, která snímá přenos ze satelitu, v Silver Leaf v Nebrasce - v knize se nachází někde v Novém Mexiku.
- Alexa říká, že leze na ledovec Khumbu, nikoli na Lho La Ice Fall jako ve filmu. Kumbu je skutečný ledovec na Everestu, zatímco Lho La je fiktivní.
- Scéna na kopci v Mexiku je rozšířena. Předtím, než našel uzávěr láhve, se Sebastian setká se ženou jménem Olga Arenas, která je asistentkou Juana Ramireze, a oba diskutují o tom, že povolení k vykopávce se vyčerpalo a nic nebylo nalezeno. Rozšířená scéna odhaluje více o Sebastianově pozadí a o tom, jak ho několik jeho teorií o spojení mezi starými kulturami vyvrhlo z širší vědecké komunity.
- Uzávěr láhve se v knize jednoduše nachází ve spodní části výkopu, zatímco ve filmu je uvnitř (pravděpodobně vypleněné) komory pod zemí.
- Miller je Američan a nosí neuvěřitelně silné brýle.
- Krátká přidaná scéna na můstku Piper Maru představuje kapitána lodi, muže jménem Leighton.
- Kniha uvádí, že Connors je členem Quinnova vrtacího týmu, zatímco ve filmu je jedním ze Staffordových žoldáků.
- Postava Charlese Bishopa Weylanda se oproti filmu výrazně liší. V knize je řečeno, že je čtyřicátník, tedy podstatně mladší než ve filmu (Lanci Henriksenovi bylo v době natáčení 63 let) a má ve zvyku nosit golfové hole kamkoli jde.
- Než Alexa, Sebastian a Miller sledují polární záři z paluby Piper Maru, je navíc pasáž, v níž tým jí večeři, vařenou odborným šéfkuchařem, pro kterého Weyland speciálně poslal. Během jídla se ukáže, že existuje historie mezi Alexou a Quinnovým vrtným týmem: Quinn hledal ropu na Aljašce před několika lety, ale Alexa ho nechala odstavit z důvodu ochrany životního prostředí.
- Když predátoří mateřská loď přelétá Měsíc, predátoři se probouzejí z hibernačního spánku a vylézají nazí z nádrží naplněných viskózní tekutinou. Tato scéna byla pro film naplánována, ale nebyla realizována.
- Alexova bezpečnostní instruktáž předtím, než se tým vydá na cestu, se koná na palubě Piper Maru, ne v nákladovém prostoru. Tato scéna je také rozšířena a Alexa mluví o některém vybavení, které tým bude používat. Nakonec Miller téměř spadne přes palubu, když loď zasáhne led, ale Alexa ho zachrání.

Vetřelec vs. Predátor

Vetřelec vs. Predátor (2004)

V roce 2004 vznikl na motivy snímku román, který se od něj ovšem značně liší. Rozdíly oproti filmu (část 2):
- V románu loví pět predátorů, ne tři jako ve filmu.
- Brnění predátorů je popisováno jako přetlakovaný celotělový oblek, který je vnitřně naplněn atmosférou podobnou (pravděpodobně) domovskému světu Yautja. Tím se vysvětluje, proč predátoři loví v Antarktidě, nejchladnějším místě na Zemi, když předchozí filmy zdůrazňovaly, že stvoření dávají přednost neuvěřitelně teplému prostředí.
- Predátoři mají mezi výbavou na své lodi plazmové zbraně, ale neberou je s sebou. Film, zejména Unrated Edition, jasně ukazuje, že predátoři jsou adolescenti, kteří dosud nemají přístup k plazmovým zbraním, a že jejich lov je ve skutečnosti iniciačním rituálem, jehož cílem je otestovat, zda jsou hodni takové zbraně ovládat.
- Než sestoupí na Zemi, tak všichni predátoři klečí před velkou podobiznou válečníka na palubě jejich lodi.
- Poté, co expedice odhalí díru v ledu, diskutuje o tom, že použitá technologie byla zjevně mnohem vyspělejší, než to, co mají Quinn a jeho muži. V důsledku toho se Quinn zdráhá pokračovat, aniž by zjistil více. Tato scéna byla natočena, ale nebyla zahrnuta do výsledného filmu.
- Když tým zkoumá velrybářský tábor, Alexa přistihne Millera bez čepice. Miller si stěžuje, že ho čepice svědí, ale Alexa trvá na tom, aby si ji znovu nasadil a vysvětluje, jak jednou viděla, jak muž přišel o obě uši kvůli omrzlinám. Tato scéna byla natočena, ale nebyla použita.
- Když čeká Piper Maru na moři, dostává od amerického námořnictva varování před bouří, které je informuje, že bouře míří jejich směrem. O něco později detekuje Piper Maru na radaru loď predátorů, která cestuje rychlostí Mach 10 a míří přímo k nim.
- Když predátorská loď rychle přelétá Piper Maru, zvukový rozbije okna lodi a způsobí její náklon, takže několik lidí je vrženo přes palubu na led.
- Leighton se pokouší rádiem varovat tým u velrybářské stanice, ale kvůli bouři se nemůže spojit.
- Královnino kladélko je v románu mnohem menší než ve filmech, dosahuje pouze délky jejího ocasu.
- Je řečeno, že ne všechna vejce, která královna klade, jsou plodná. Neplodná jsou zničena automatizovaným systémem.
- Obětní komora je naplněna stovkami lidských koster, nahromaděných v rozích místnosti.
- Boris je údajně Rus, ne Holanďan jako ve filmu (na rukávu má našité holandské vlajky).
- Borisova smrt je v knize jiná a mnohem hroznější - namísto aby byl jednoduše hozen přes stoku a (pravděpodobně) si zlomil vaz, predátor mu odřízne obě ruce (před odříznutím krku).
- Zatímco se události odehrávají v pyramidě, kniha pokračuje i ve sledování toho, co se děje na palubě Piper Maru a podrobně popisuje, jak posádka bojuje, aby vyčistila led nahromaděný na palubě lodi a zjišťuje, proč nemohou poslat pomoc skupině na velrybářskou stanici, dokud bouře nepomine.
- Sarkofág obsahující plazmové zbraně je postaven z kovu místo z kamene a v knize je jasně postaven predátory. Zámek na něm je také založen na souhvězdí Orionu, nikoli na aztéckém kalendáři. Skládá se z řady kruhů, které při dotyku září, s podobnou sadou kruhů na blízké zdi. Když Sebastian nastaví oba kruhy tak, aby odpovídaly Orionu, sarkofág se otevře.
- Poté, co se chrám poprvé posune, Alexa a ostatní překročí most přes zdánlivě bezednou jeskyni a krátce diskutují o tom, jak lidé nemohli postavit takovou pyramidu a jak jim mohli pomáhat mimozemšťané.
- Poté, co překročí most, narazí na místnost plnou soch predátorů - mnoho z nich zobrazujících boj o kořist, včetně vetřelců.
- Chestbusteři líhnoucí se z Adele, Thomase a dalších v obětní komoře se v knize nikdy nezmiňují, k tomu dochází „mimo záběr“.
- Někteří predátoři používají vrhací disky, které ve filmu chybějí.
- Miller a Verheiden slyší Connorse, jak volá o pomoc, když vstoupí do bludiště úzkých šachet, a pak slyší, jak ho napadl vetřelec. Ve filmu je Connors mrtvý už v době, kdy Miller a Verheiden vstupují do labyrintu.
- Poté, co se Verheiden oddělí od Millera, najde shnilou kůži vetřelce.

Vetřelec vs. Predátor

Vetřelec vs. Predátor (2004)

V roce 2004 vznikl na motivy snímku román, který se od něj ovšem značně liší. Rozdíly oproti filmu (část 3):
- Boj mezi Celticem a Gridem je kratší a méně intenzivní a končí jinak: namísto aby Grid Celtica překvapil, když se vymaní ze sítě, se Celtic očividně vzdává Gridovi a dovoluje mu ho zabít.
- Weylandova smrt je také jiná. Když zaútočí na Scara provizorním plamenem, ve skutečnosti se mu podaří zapálit predátora a Scar řve bolestí. Navzdory tomu Scar bodne Weylanda svým zápěstím jako ve filmu, než ho vtáhne do ohně a spálí ho. Weylandův inhalátor poté exploduje, ale Scar výbuch přežije.
- Scar se označí prstem zesnulého Dronea, ne Facehuggera. Poté, co tak učiní, dostane své jméno od Alexy a je jediným Predátorem v knize, který má být pojmenován.
- Když Alexa a Sebastian diskutují o tom, jak predátoři dříve navštívili Zemi, aby zde lovili, Alexa zmiňuje nevysvětlitelnou jadernou explozi (Vela Incident), která se odehrála na Bouvetském ostrově v roce 1979 - za důsledky byly zodpovědní Predátoři. Toto je založeno na skutečné události, která zůstává nevyřešena (ačkoli ve skutečnosti k této explozi nedošlo na Bouvet Island, ale poblíž Ostrovů prince Edwarda, které jsou vzdálené více než 1 500 mil). Zatímco příčina detonace nebyla nikdy definitivně zjištěna, předpokládá se, že se jednalo o test jaderných zbraní provedený Jihoafrickou republikou nebo Izraelem.
- Dva další predátoři v knize jsou zabiti při hledání mrtvých žoldáků Stone a Basse. První je napaden, pak zvednut vetřelcem pomocí ocasu a nakonec roztržen. Druhý pak zapojí vetřelce do krátkého boje – v jednu chvíli zabije skákajícího facehuggera pomocí smart discu, podobně jako Scar ve filmu – ale je vážně zraněn, když mu vetřelec vytrhne z nohy kus masa. Predátor je přemožen a připnut k podlaze a objeví se Grid, drží predátorovu hlavu, zatímco se na jeho tvář přichytí facehugger.
- Grid je označován jako alfa-vetřelec a je popisován jako fyzicky větší než ti ostatní.
- Poté, co Miller zastřelí facehuggera, zakřičí: „Jedna nula pro Beakers.“ Tato scéna byla natočena, ale nepoužita.
- Poté, co se Scar označí, zmrzačí mrtvého vetřelce a vezme si jeho vnitřní čelist jako trofej.
- Když Alexa a Sebastian snaží přeskočit propast, žádný z nich jí nepřekoná a oba skončí tak, že visí na okraji. Poté musí bojovat se třemi facehuggery, zatímco visí nad propastí.
- Zatímco Alexa bojuje se svým prvním vetřelcem, Grid se znovu objeví a napadne Scara. Oba se zapojí do zdlouhavého a brutálního souboje, který končí, když je Grid pohřben pod padajícím zdivem. Přichází několik dalších vetřelců a pokouší se Grida vykopat, ale Scar je odežene pomocí svého Plazmacasteru.
- Scar je schopen manipulovat s pyramidovou stěnou, posouvající se pomocí hieroglyfické klávesnice na zdi a tuto schopnost používá k utěsnění dveří.
- Román odhaluje, že síť, kterou nosí predátoři na svém těle, je zdrojem tepla a že je důležitá při regulaci jejich tělesné teploty.
- Při rozebírání vetřelecké mrtvoly se Scar dotkne mozku stvoření a to způsobí, že se jeho paže pohne směrem k Alexe, což je čin, který interpretuje jako vtip. Podobná scéna byla přidána k Unrated Edition filmu, ale s vetřeleckou vnitřní čelistí plnící roli paže.
- Scar používá ke komunikaci s nahrávkami Alexin hlas.
- Namísto pouhého štítu a oštěpu Alexa nosí kompletnější brnění včetně přilby.
- Scar obětuje několik kusů vetřelčího brnění, aby nahradil své vlastní, poškozené kyselinou.
- Když Alexa a Scar uprchnou z pyramidy, objeví se predátor, který byl impregnován dříve. Začne se z něj drát vetřelec, ale Scar oba zabije svým plazmacasterem.
- Grid znovu zaútočí na Scara v ledovém tunelu.
- Když Scar dosáhne povrchu, uvidí královnu a její hordu, jak se za nimi blíží tunelem.
- Grid dosáhne povrchu ještě před výbuchem, ale je zabit, když výbuch vystřelí tunelem a odhodí mimozemšťany. Toto bylo natočeno, ale změněno tak, aby byl Grid zabit pod zemí.
- Když železná nádrž přepadne přes útes, neprorazí okamžitě silný led. Královna se zotaví a připraví se na útok na Alexu. Právě se připravuje k útoku, když se led prolomí.

Avatar

Avatar (2009)

Zvuk, který vydává mimozemský kůň, je stejný, jaký vydává Velociraptor z Jurského parku (1993), když se ve druhé polovině filmu dobývá do kuchyně, kde se schovávají děti.

Revizor

Revizor (1933)

Děj se sice odehrává v Rusku, ale veškerý psaný text (dopisy atp.) jsou psány buď v češtině nebo angličtině.

Superman

Superman (1978)

Když se v čerstvě postavené pevnosti samoty poprvé setká mladý Clark Kent (Jeff East) se svým otcem (respektive hologramem) Jor-Elem (Marlon Brando), tak mu jeho otec říká, že je mrtev již mnoho tisíc let. Jenže když už dospělý Clark Kent (Christopher Reeve) dává interview Lois Lane (Margot Kidder) a které si následně přečte Lex Luthor (Gene Hackman) v novinách, tak tam je řečeno, že exploze planety Krypton se stala v roce 1948, takže to mnoho tisíc let být nemůže.

Byl jednou jeden král...

Byl jednou jeden král... (1954)

Miloš Kopecký (princ chytrý) a Lubomír Lipský (princ chrabrý) si zahráli ještě v jenom filmu Jana WerichaTři veteráni z roku 1983. V obou filmech ztvárnili stejné role. Zatímco zde hráli nešikovné prince, ve Třech veteránech hráli kouzelné skřítky, kteří veteránům obstarávají dary a pomoc. Oba filmy pojí právě Jan Werich. Zatímco zde byl jedním ze scenáristů a zahrál si hlavní roli, ve Třech veteránech je autorem námětu.

Predátor: Kořist

Predátor: Kořist (2022)

Tento film říká, že predátoři objevili Zemi v 18. století, jenže ve filmu Vetřelec vs. Predátor (2004) je řečeno, že predátoři objevili Zemi už ve starověku, kde učili lidi stavět pyramidy a byli považováni za bohy.

RoboCop 2

RoboCop 2 (1990)

Vytvoření druhého RoboCopa lze interpretovat jako pohled na společnosti, kde rychle zastarávají starší produkty, aby mohly být nadále prodávány nové. Nekontrolované vraždění lidí ve filmu ukazuje, jak korporace znehodnocují lidský život na proměnnou rovnici. Objevují se tu další reklamní vsuvky, např. na bezpečnostní systém MagnaVolt, který zabíjí zloděje aut elektrickým proudem, a na Sunblock 5000, modrozelený produkt péče o pleť, který má zabránit vzniku rakoviny kůže, ale přitom může sám způsobit rakovinu kůže „od té doby, co jsme ztratili ozonovou vrstvu“. Myšlenka, že je Cain (Tom Noonan) hippie, spočívala v tom, že láska k sexu a drogám a nenávist k vymáhání práva (běžné aspekty hippies) negativně ovlivnily Detroit 90. let.

RoboCop 2

RoboCop 2 (1990)

RoboCop 2 pokračuje v tradici prvního dílu, tedy v kritice amerického kapitalismu, korporační moci a její výsledné militarizace. Z nenasytné politiky města nadále těží jen málokdo. Řada občanů musí čelit problémům s kriminalitou, znečištěním a chátráním infrastruktury kvůli nedostatečné restrukturalizaci a policejním stávkám. Na rozdíl od prvního dílu, který měl sebevědomý tón a doufal, že lidská rasa díky své vzpurnosti vydrží, v tomto filmu je pojetí korporátního a politického systému cyničtější, přičemž více zaměstnanců Omni-Consumer Products (včetně jejich generálního ředitele) se stává antagonisty. Film zahrnuje také několik vtipných šťouchnutí do neoklasického liberalismu, když např. OCP přeprogramuje RoboCopa (Peter Weller) na environmentální chování.

Generál Eliáš

Generál Eliáš (1995) (TV film)

Luděk Munzar zde hraje generála Eliáše, jednoho z předních odpůrců nacistického režimu. Ovšem v jiném filmu Pavla Háši Noc rozhodnutí (1993) hraje roli přesně opačnou – jednoho z ministrů nacistického režimu Maisnera, který výhružkami donutí prezidenta Emila Háchu (Rudolf Hrušinský) k podepsání výnosu o vytvoření Protektorátu Čech a Moravy.

RoboCop: The Animated Series

RoboCop: The Animated Series (1988) (seriál)

I když je tato série založena na původním filmu, RoboCop a jeho prostředí se významně změnili. RoboCop je rychlejší a má větší rozsah pohybu než ve filmech. Starý Detroit ze série je také podstatně technologicky vyspělejší: ruční zbraně nahrazují lasery, roboti jsou samozřejmostí. Tvůrcem programu RoboCop je Dr. Tylerová (nikoli Bob Morton), která je jedním z Murphyho důvěrníků a zároveň také slouží jako jeho pečovatelka, spolu s Dr. Rooseveltem. Ve filmu Clarence Boddicker (muž zodpovědný za smrt Alexe Murphyho) zemřel. V tomto seriálu on a jeho gang zůstávají na svobodě a znovu bojují s RoboCopem v posledním dílu.

Terminátor

Terminátor (1984)

Ve scéně v garáži a následné honičce s Cadillacem Eldorado má policejní auto ukradené Terminátorem (Arnold Schwarzenegger) střídavě zapnutá potkávací světla (dva světlomety) a dálková světla (všechny čtyři světlomety).

Terminátor

Terminátor (1984)

Když Terminátora (Arnold Schwarzenegger) přejede cisterna, tak je v následující scéně, kdy Terminátor zabije řidiče, vidět, jak Terminátor kulhal. Terminátorovo kulhání o několik okamžiků později zmizelo, když se snažil uniknout z tankeru těsně po explozi. Jenže když se v dalším záběru objevil (tentokrát už jako čistá kostra), tak opět kulhal.

Terminátor

Terminátor (1984)

Poté, co Terminátor (Arnold Schwarzenegger) dokončí operaci oka a nasadí si sluneční brýle, má na sobě pouze tričko, ale když jde ke své posteli, aby vytáhl zbraně zpod matrace, najednou má na sobě koženou bundu.

Terminátor

Terminátor (1984)

Oblečení Reese (Michael Biehn) i Terminátora (Arnold Schwarzenegger) se v průběhu filmu nevysvětlitelně mění. Reese nejprve ukradne kalhoty a poté dlouhý šedý kabát a tenisky, ale v další scéně je zobrazen také v tričku. Terminátor nosí v první části filmu bundu vojenského stylu, ale když se vrátí do bytu, aby se opravil, má na sobě koženou bundu, kterou nosí po zbytek filmu.

Terminátor

Terminátor (1984)

V budoucnosti v lidském úkrytu se některé děti dívají na vydlabanou televizi, v níž hoří oheň. Ale i malý požár by způsobil akumulaci tepla v horní části skříně, která by se během několika minut roztavila anebo vznítila.

Reklama