Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (707)

plakát

Revolver (2005) 

WTF???Česko: gangsterská televizní sobota, na všech programech gangsteři, zabijáci, drogy: Prima Americký gangster, Zabiják na Nově, Kokain na Nova Cinema a my jsme si kurňa vybrali zrovna tuhletu srágoru o čtyřech magorech. Jeden kamenná tvář Statham, druhý solární Liotta, zde snad opravdu parodie sebe sama, třetí scénárista a čtvrtý režižér. Kam zařadit toho cool černouška fakt nevím. No, zasmáli jsme se, ale to asi nebylo cílem tohoto veledíla:-(

plakát

Vratné lahve (2007) 

Tak jsem viděla podruhé, pořád se mi to líbilo, ale musím ubrat hvězdičku, zásluhu má na tom hlavně postava manželky a její představitelka Daniela Kolářová. Bože proč jsou ty manželky v 95% českých filmů tak protivný, kousavý, ironický, jedovatý, přesně podle schématu "naše věčně napaprčená ubrblaná máma se zlatým srdcem". Pořád ty chlapy nějak sráží, pořád musí mít navrch a chlap má být za toho troubu, co jenom nosí výplatu. Ta slavná hláška: "Žehlils někdy? Tak buď zticha" nebo tak nějak je typickou "stěrkou", pro mě fakt nepochopitelnou (další kult žehlení jako ďábelské dřiny). Fakt jsem si tou podle mě zbytečnou jedovatostí a pak zase jakousi chápavostí pro toho "starého blbečka" nechala pokazit dojem z jinak výborného filmu, lezlo mi to na nervy. A Svěrákovi/Tkalounovi jsem moc fandila.....

plakát

S Italem v kuchyni (2009) (pořad) 

Přestože pořady o vaření, receptáře, rady různých ptáků moc nemusím, musím uznat, že Emanuele je borec. Přístav klidu a naděje mezi hnusně sprostým Pohlreichem a buranským Babicou. Čisťoulinký, příjemný, šikovný a usměvavý. No a jeho čeština? Umím několik jazyků, na dva mám dokonce Mgr. , italština to bohužel není, ale domluvím se a kdybych mluvila tak italsky jako on česky, skákala bych metr dvacet. A při pověstné jazykové nevybavenosti Čechů by to tak měli všichni brát!!!V tom je totiž náš problém s cizími jazyky: většina lidí se víc stydí mluvit cizím jazykem před Čechem než před cizincem, protože cizinec se Vám nikdy posmívat nebude a bude rád za ten favour, co děláte, když mluvíte jeho jazykem. Bezva znělka!

plakát

Česko na talíři (2011) (pořad) odpad!

Proboha, další pořad o vaření, ještě ke všemu paralelně s Babicí! Místo šikovného čisťoulinkého Emanuela, který se snaží, pravda někdy trochu překomplikovaně, vzdělat obtloustlé Čechy, tu máme náves nebo spíš pavlač, kde funí tlustý kuchař a obrací odpadlíky zpět na cibulovo tukovou víru a k tomu sekundují babky jak ze Slunce seno ... Myslela jsem, že ta osvěta ve stylu "i tlustá česká kuchyně může být dobrá" (což je pravda) bude daleko elegantnější a šmrcovnější, ale tohle je fakt humus. No a co dodat k Šinkorové? Je mi jí líto. Potkala jsem se s ní pracovně, když byla na vrcholu slávy a byla moc příjemná, nenafoukaná a odvedla perfektní výkon naživo, což jsem musela uznat i já, která muzikály nesnáším. Pak jí bylo všude moc (ale nevadila mi) a pak zase zmizela. Její křečovitý návrat na scénu tímto způsobem mě ale dost zaskočil, připadá mi, že se snížila na úroveň sereblit vymetajících různé talkshow a trapné vzpomínkové pořady. A překvapuje mě, že jsou lidi celí žhaví - nebo si to naše všechny televize evidentně myslí - nakukovat do soukromí celebrit: jak bydlí a vaří Petra Černocká, přesný to příklad výše uvedené vyčpělé sereblity, mě teda absolutně nezajímá!!! Určitě by to bylo lepší u pana Sapíka v domovské kuchyni s nějakou specialitou. Ale to je jedno, stejně se na to koukat nebudu....Po přečtení komentářů: naprostý souhlas s Fishem, jenom upozorňuji, že lidé 55+ dneska nejsou jenom dechovkáři v teplákách a v zástěře, ale lidi odchovaní bigbítem, kdysi zbožňující Elvise a Bardotku a Rolling Stones a bigbít vůbec, Lorenovou a Mastroianniho, lidi, kteří třeba tepláky nebo propínací zástěru neměli v životě na sobě a to je právě ten problém pořadů pro "seniory", jejich tvůrci to ještě nepochopili!

plakát

Hana a její sestry (1986) 

Woody Allen ve své nejlepší formě jako scénárista, režisér i herec. Přesně pro tohle ho mám tak ráda. Taky proto, že jeho hrdinové nikdy neztrácejí naději v dobrý konec, ať jsou sebekomplikovanější a sebesměšnější. Tyhlety jeho "vztahovky", které jsou vždycky o něčem víc než o vztazích, jsou jako život sám a i kdybyste se nepotkali se stejnými problémy jako jeho postavy, stejně pak dlouho přebíráte tu z jedné, tu z druhé strany, jak byste se chovali vy. Hypochondrická linie mě samozřejmě bavila nejvíc, to přemítání nad životem, smrtí, vírou se sarkastickými glosami typu "Oholím si hlavu a budu skákat po letištích" - člověka mrazí a přitom se směje a chce se mu brečet...Neznám snad žádného režiséra/scénáristu/herce, který by dokázal přemítat o tak vážných tématech s takovou lehkostí, přitom ale absolutně bez povrchnosti a ještě vás pobavit. 100%!

plakát

Máte slovo (2008) (pořad) 

Tohle bych asi nezvládla, ani kdyby tam byl někdo jiný než praštěná Jílková. Někdy je zajímavé téma a fakt se chci dívat, ale pak jsem jako Funés v Piti Piti Pa, když mu na konkurs přišla tlustá baletka v růžovém trikotu a s culíky: Dost! Dost! To nevydržím! Ať jde hned pryč! a přepnu nebo vypnu:-)

plakát

Hyde Park (2010) (pořad) 

Pro mě dost zajímavý pořad vysílaný dokonce v rozumnou hodinu (20,00) se vcelku rozumnými moderátory Danielem Takáčem, Pavlínou Kvapilovou a hlavně tím, co vytočil Íčko Langera. Ten se pořád lidumilně tlemil, jak ho to naučili osobní koučové a klidným hlasem lhal a fabuloval. Pak řekl: No, já tady nechci spekulovat...A redaktor: Ale to tady přece děláte celou dobu! To bylo fakt dobrý, včetně xichtu, co Langer nahodil. Moderátoři jsou celkem neutrální a sami se nepředvádějí jako protivná Drtinová, samolibý Moravec a agilní Železný a za to jsem jim vděčná.

plakát

Prostřeno! (2010) (pořad) 

Chodím domů z práce před šestou a hladová, takže si vezmu něco k jídlu (nejradši škvarky, tmavý chleba a bílé víno) a v klidu se bavím touhle spíš sociologickou sondou než kulinářským pořadem. A musím říct, že z tohoto pohledu mě to vcelku baví, ty různé lidské vzorky: chlubilové, co Vás zavedou až na záchod, intrikánky (když intrikuje chlap, je to ještě trapnější), lidi, co nejí skoro nic (cibuli, ryby, zeleninu apod.), dobromyslné babičky nebo ty, co si na ně hrají a pak pomlouvají o sto šest, závistivci i opravdoví labužníci. Nejradši mám ovšem šikovné mladé lidi, co udělají něco opravdu dobrého, hezky prostřou, všechno čistě a rychle, nepomlouvají a ještě jsou vtipní jako tuhle mladinký Lukáš bydlící na policejní stanici, který si ze svých hostů pěkně vystřelil a nakonec vyhrál. Nejraději ale vzpomínám na paní, která svým mudrlantům naservírovala vylepšené konzervy a všichni jsme se bavili, jak to ti chytráci rozebírali...Po prozrazení to někteří i ustáli a dali 10! Ovšem na variaci Prostřeno s "celebritami" Čápi s mákem jsem se dívat nedokázala. Aktualizace 30.5.2012: Už to nesleduju, už je těch křiklavě barevných stěn a různých více či méně namyšlených lůzrů chlubících se svým často fakt nevkusným bydlením a chabým kuchařským uměním na mě moc. Nejvíc mi ale vadí přístup "hráčů": jídlo dobrý, hostitel pozorný, zábava dobrá, ale chci vyhrát, takže dám 4 body. Ty se v začátcích pořadu nedávaly ani těm největším neumětelům! Vydra s Bouškovou už taky vyčpěli, jejich nábytek dobytek šmějdění už mi otvíralo kudlu v kapse....

plakát

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984) 

Indianu Jonese moc nemusím už tak, ale tohle by se mělo přejmenovat na Babí jekot! Asi nejuječenější film, jaký jsem kdy viděla. Připojuji se k ostatním a napíšu, že pro mě je to neslabší díl z celé série (po jejímž zhlédnutí jsem teda nikdy moc neprahla) a že nejlepší je jízda na důlních vozících. Zároveň mi ale tento díl připadá nejsměšnější, místy asi nechtěně, třeba obyvatelé indické (?) vesničky mi připadali stejně rázovití jako obyvatelé Vyšných salašárov v Tajemném hradu v Karpatech. Jo a hlavní padouch mi s tou červenou hlavou připadal jako datel, hlavně když šplhal po skále!

plakát

Podivný pár (1968) 

Celou dobu jsem tajně doufala, že Oscar Felixe zabije. Já bych to teda udělala:-) Výborný film, který jsem viděla v televizi a on se přitom nahrával na hard disk. Pak jsme za nějakou dobu s manželem projížděli na hd nahrané filmy, viděli to znovu a rozhodli jsme se, že víckrát už tohohle neurotika vidět nechceme. Otravní hyperuklízeči jsou fakt na zabití, když furt lítá s hadrem a vysavačem baba, už to je hrůza, ale chlap, to už je horror....Jinak samozřejmě herecký koncert pánů Lemmona a Matthaua (toho hlavně).