Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (707)

plakát

Do Říma s láskou (2012) 

Tak takhle mimózní text distributora jsem snad ještě neviděla! Když pominu, že to vypadá, jako kdyby to byly 4 oddělené povídky a ne různě se prolínající příběhové linie, tak ty "povídky" nejsou o prostitutce, ta se připlete - i když se vší vervou své hvězdné představitelky - do příběhu mladých zmatených novomanželů. A už vůbec si dav nesplete obyčejného chlápka s filmovou hvězdou! Prostě si média, v Itálii určitě ještě debilnější než u nás (měla jsem tu čest tam mockrát pobývat a sledovat TV), vyhlédnou oběť a otravují ji jako celebritu, dávají jí debilní otázky typu trenýrky nebo slipy a rozpačité odpovědi nebohého páně Pisanella v přímém přenosu ihned interpretují a zvou na večerní TV debatu s debilními experty na mazání chleba zleva doprava....Tahle linie se mi moc líbila, ale nejvíc jsem se nasmála u "postaršího manželského páru" v podání mnoha filmy stmelené dvojky Woody Allena jako avantgardního operního režiséra a Judy Davis v roli jeho manželky, jako pepř suché psychiatričky. Woody zaslechne božský zpěv budoucího tchána své dcery ve sprše a rozhodne se z něj udělat hvězdu. Je to potrhlé jako Allen sám a fakt jsem se nasmála. Nejslabší je podle mě otřepaná story o párku amerických studentů, do jejichž poklidné domácnosti vstoupí afektovaná pasivně agresivní pseudointelektuálka. Unavený pragmatický cynik Alec Baldwin je tu od toho, aby její blazeované a rádoby šokantní kecy shazoval. Woody si prostě do pseudointelektuálů neopomene nikdy rýpnout. I kdyby točil film z pravěku, tak jeden z pralidí by určitě rozebíral úžasnou mentální sílu přesličky. Tady jsem nejvíc ocenila, že film ČT odvysílala v původním znění s titulky, protože si nedovedu představit, jak by dabing téhle postavy sebestředné protřelé herečky vypadal. Asi jako dabing starých dam a hřímajících starců v anglických detektivkách:-( Teď jsem četla některé komentáře, žehrající na povrchnost a předvídatelnost a roztěkanost atd. No takové přece italské komedie vždycky byly! Přitažené za vlasy, bláznivé, s nelogicky jednajícími postavami, fraškovitými nápady. Možná se pletu, ale přijde mi, že Allen chtěl složit poklonu nejen Římu (PROTO název To Rome with love), ale také bláznivé italské komedii a tak trochu obětoval sám sebe.

plakát

Anthony Bourdain: bez předsudků (2005) (seriál) 

Jako kulinářský cestopis pořád dobré, ale Anthony Bourdain je mi nesympatický, připadá mi nafoukaný, arogantní a celý pořad je pojednaný ve stylu typickém pro britské a americké cestopisy, který mi moc nesedí, taková jakási dravost a dynamičnost a upřímnost za každou cenu. Mám raději klid a pohodu bez rýpaní a tak se radši koukám na francouzského nezdolného optimistu Globe cookera Freda, pro někoho možná užvaněného a vtěrku, ale to se mi na něm právě líbí.... Když já su na ty Francóze:-)

plakát

Mafiáni (1990) 

Nadstandardní film o tom, že být mafiánem není někdy taková sranda. Ale většinou jo, aspoň pro Roberta De Nira a Joe Pesciho. Ten hraje chudák samý mafiány, grázly a ještě k tomu magory, Harryho v Sám doma nevyjímaje. A hraje je moc dobře!

plakát

Liberace! (2013) (TV film) 

Viděla jsem v TV. náhodou a bohužel ne od začátku, což mě mrzí a už se těším, až se na film podívám znovu. Nejen kvůli těm nádherným křišťálovým lustrům :-) Vynikající výkon Michaela Douglase! A Matt Damon nezůstal pozadu. Oba jsou tu opravdu skvělí a přes svou jinou sexuální orientaci jako ryby ve vodě. Příjemně mě překvapila absence explicitních sexuálních scén, ve kterých by se mnohý jiný realizační tým určitě rád vyžíval.

plakát

Komisař Montalbano - V zrcadlovém bludišti (2013) (epizoda) 

K tomuto seriálu mě kdysi přivedl jediný záběr, který byl zrovna v TV, když jsem vešla do místnosti: moře, terasa, na ní stůl, na něm víno....a další záběry nějakého prosluněného jižního náměstí....Myslela jsem, že je to cestopis! Takovou atmosféru totiž bohužel můžeme vidět jen v nich. A hlavně bylo vidět, že je to autentické, žádná německá romantika nebo rádoby italský německý komisař v Benátkách:-). Jsem ráda, že se tento sympaťák vrátil na obrazovky, je to vítaný protipól všech těch šedočernozelených depresáren se sériovými úchylnými vrahy. Ale úplně ze všeho nejlepší je ta gestikulační symfonie i těch nejvedlejších postav. Jak já tohle na Italech miluju! Nikdo to tak neumí a naučit se to nedá, naštěstí!

plakát

50 odstínů vášně (2015) odpad!

Lituju všechny chudáky, kteří se těšili na erotický film! Místo toho dostali ...já ani nevím jak tuhle kravinu nazvat! Asi nechtěnou parodii na Dallas, Dynasty a telenovely, soudě podle těch cca 15 minut, které jsem na to střídavě při přepínání vydržela koukat, čistě z nevěřícnosti, že je to tak pitomé. Při scénách s otcem v kanceláři (doufám, že byl nevlastní, vypadali totiž naprosto stejně staří) a pak na jakési poradě, kam ta obstarožní silikonová blbka naklapala s nesplněným úkolem nebo při jejím dallasovsko alexisovském vyjednávání s jakýmsi boháčem jsem se už smála. Vždyť ona ani neměla žádnou mimiku. Bylo to hrozný! Můj nachlazený manžel se utábořil v jiném pokoji a tak bohužel toto veledílo nekomentoval svým obvyklým způsobem, tak mě to fakt nebavilo.

plakát

Chyť mě, když to dokážeš (2002) 

Teď jsem viděla film Gabin osobně a Gabin tam řekl prostě a jednoduše, že dobrý film musí mít dobrý příběh. A tohle dobrý příběh je, moc dobrý a navíc pravdivý. A výborní herci, hlavně (ale nejen) Leo DiCaprio, pěkná kamera, správná směs napínavého, dojemného a legračního, prostě Spielberg. Bylo vidět, že je všechny natáčení bavilo. A pro mě příjemný zážitek i na podruhé.

plakát

Náhodné setkání (1999) 

Doufám, že už nic horšího od Sydneyho Pollacka neuvidím! To bylo táááák blbý! Nemám ráda Forda a Kristin Scott Thomasová mi přijde taková mrtvolná. Vůbec to mezi nimi nefungovalo, celé to bylo jakési natahované, tam, kde by normální lidi mluvili a povídali si, oni HOVOŘILI :-) nebo na sebe jen čuměli. Natahovaný "děj" a k tomu reklamy, byla jsem pěkně naštvaná, že jsem na to koukala, ale byla jsem tak vyšťavená z práce, že jsem nebyla schopná kromě nějakých domácích prací dělat nic jiného. Vlastně mě u toho udržely vtipné i když cynické komentáře mého manžela a nakonec jsme perlili oba a nasmáli se fakt hodně. Což je při filmu o mrtvých z letecké katastrofy pro film hodně špatné vysvědčení.

plakát

Jean Gabin osobně (2006) 

Krásný film o úžasném herci a člověku. Nejvíc mě dostalo, že už od malinka vypadal vlastně pořád stejně. A že se nikam necpal a přesto se mu dařilo. A že se vykašlal na Hollywood a jel do války. A spousta dalších věcí. Z herců mám raději jen Belmonda.

plakát

Belmondo (2015) (TV film) 

Jejda, to bylo příjemné! Jako Belmondova fanynka nemůžu hodnotit jinak! Samí fajn lidi, fajn místa, roztomilá Ursula Andress, Charles Gérard, který se ani moc nezměnil, dojemná setkání, třeba s Anthony Delonem nebo s Ubiracy de Oliveirou, vzpomínky. Bylo vidět, jak ho mají všichni rádi a to tam nebyli ti, kteří s ním hráli nejvíc, ale už bohužel odešli (Michel Beaune aj.)... Hned potom dávali Muže z Ria, tak jsem hned ty kaskády viděla jinak....Rozesmály mě hlas a mluva Jacqueline Bisset.