Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (11)

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Tempo zprvu pomalé, dabing hlavní hrdinky, ale i ostatních žádná sláva. Nicméně na české poměry docela fajn podívaná. Samozřejmě nejvíc mě zarazil / rozesmál moment, kdy zazněla skladba Little Less Conversation ... opravdu v pohádce :-)

plakát

Ještě hořím? (2020) (seriál) 

Ztvárnění dokumentů nijak extrémně neohromí, nicméně musím uznat, že výběr protagonistů se povedl již před těmi x lety. Obzvláště Jakub Třasák, Petr Jurečka, Zuzana Čížková a Tomáš Jeřábek vyrostli ve skutečné celebrity našeho národa. Tyto lidi, ale neuvidíte v blesku, protože se nezaobírají povrchnostmi, jdou do hloubky svého profesního zaměření dle svého svědomí a je za nimi opravdu skutečná práce a umění. Z jedné stránky to v člověku vyvolává pocit méněcennosti, když vidí obyčejné lidi, kteří dokážou takové velké věci. Na druhou stranu, když si člověk srovná srovnatelné, tak oni ve finále ti obyčejní lidé jsou vlastně výjimeční, akorát o nich nikdo stále dokola v mediích nemluví. Tím se zase dostanete do rovnováhy a můžete jít v klidu pracovat na tom svém.

plakát

Téměř dokonalá tajemství (2019) 

Ano, je to vtipné, ale to se čekalo. A proč se to čekalo? No protože podle stejné předlohy je natočen italský film Naprostí cizinci (2016). A já se ptám... Jaký má smysl dělat defakto remake filmu po 3. letech? Nemá. Asi si němečtí kolegové mysleli, že to dají lépe. A co na to Češi? My to dáme ještě lépe :-) Známí neznámí (2020). Akorát nevim, zda to bude remake nebo remake remaku...

plakát

Den co den (2018) 

Skvělý námět, z kterého se dalo vytěžit víc. Samotná funkce, kterou má A. k dispozici, je málo rozebrána a vzbuzuje hromadu (ne)logických otázek. Romantika je zde zastoupena více, ale vadit Vám to nebude, protože Angourie Rice to zvládá herecky dobře. U jejích partnerů, kterých v této roli defakto vystřídala několik, je to bohužel horší...

plakát

Potvora (2017) 

Celý film je trošku extrém, protože hlavní "hrdinka" na to jde až moc přímočaře. Ve chvíli, kdy se Maria stěhuje k Rasmusovi do bytu to začíná smrdět. Návštěva u rodičů, bleší trh a obraz, to už nejsou ani indície, ale výsledek manipulace. Ty Mariiny pohledy do kamery byly zbytečné, všichni totiž víme, že v tu chvíli už bylo s Rasmusem zle.

plakát

Pásky z Nagana (2018) 

Kolik hvězdiček asi může dostat dokument o největší sportovní události České republiky?? Odpověď je jasná. Ale tady se nebavíme o původním dokumentu z roku 1998 točeném tak, aby jste se na něj dívali na obrovské krabici. Nejvíce mě dostalo množství zrecyklovaných záběrů, které byly převedeny do digitální podoby. Při záběru na Pavla Bure máte pocit, že na Vás vyskočí z obrazovky, utře si pot z čela Vaším přehozem na gauči a vrátí se zpět na obrazovku. Povedený soundtrack i faktické informace o politické situaci a možnostech hráčů hrát hokej. Opravdu excelentní počin !

plakát

Avicii: True Stories (2017) 

Je až neuvěřitelné, co dokážou dnešní děti, když jsou cílevědomí a kreativní. To množství skladeb a reklamních odrhovaček, které si člověk brouká a ani neví, že je složil nějaký kluk, jenž ani nepotřebuje holící strojek. Bohužel to sebou nese i své mínusy, viz Tim Bergling. Ve světle toho, co víme dnes, je závěr dost mrazivý. Samotný dokument je ztvárněn moc pěkně.

plakát

Svéráz národního rybolovu (1998) 

Absolutně nejlepší díl Svérázné série. Když nebudete upjatí na to, že je to ruské a jednoduché, tak Vás to vystřelí do vesmíru. Absurdity v myšlení postav a v situacích, které nastávají jsou nesčetné. "Nepřijel jsem sem kvůli tomu, přijel jsem chytat takhle velký ryby.", "Na porozumění !", "Za vlast !" ... to ve Vás zůstane.

plakát

Anihilace (2018) 

Jestli chcete vidět divný film, jste tu správně. Logično střídá nelogično. Chvilky napětí střídají zdlouhavé dialogy nudy. Vypořádat se s organismem, který je zdá se být nepřekonatelný jako v případě filmu Život, je zakončeno ne tak drasticky. Výkon Natálie jako hlavní postava ujde, ale víc se tady předvedla Jennifer Jason, které by tu psycholožku jdoucí na jistou smrt uvěřil snad každý.

plakát

Dokonalý džentlmen (1992) 

Není tomu pravidlem, ale tady Vás Eddie nasměruje do sféry dobré zábavy. Tato komedie si utahuje z amerického kongresu a zkorumpovaných politiků, kteří těží z blbosti úředníků a voličů. Ostatně stejně jako v běžném životě. Zde jsou však věci dotažené do takových konců, o kterých věřím, že nejsou možné.