Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Fantasy
  • Komedie

Recenze (78)

plakát

Black Adam (2022) 

Možná je to tím, že jsem víc fanda komiksů, než filmovej odborník na každou hovadinu, ale mě Black Adam nadchl. První zaujme určitě casting. Všichni herci jsou do těch rolí naprosto perfektně vybraní a nikdo se neztrácí. Hlavně nejvíce vyniknou charaktery Hawkmana a Dr. Fate. Dr. Fate si u mě celkově ukradl celý film pro sebe a kdyby dostal nějaký spin off, tak beru všema deseti. Akce je CGI bordel, ALE přehlednej CGI bordel. Jako se mi za poslední 2 roky stávalo u Marvelu, že v žádný CGI akční scéně není poradně nic vidět a vše je přeplácaný a nepřehledný. Tady je toho taky tři prdele, ale vše je přehledný, zapamatovatelný a já si upřímně užíval každou rozdanou ránu (což se mi u komiksových filmu dlouho nestalo). Kde film trochu ztrácí je humor. Mně už není 10, aby mě rozesmály trapný joky na to, že “hrdina musí mít svojí hlášku” nebo “Black Adam nechápe sarkasmus”, atd… . Úplně to kazí celý zážitek a upřímně to hrozně ruší. Tyhle trapárny nechte Disenymu a jejich sračkám pro děti (někdo to napsat musel). Jestli Warneři a celý DC chtějí, aby jejich filmy někdo bral vážně, tak hlavně ať se neinspirují Marvelem, protože to je akorát cesta do pekel. Celkově film je krásná jedohubka, u který jsem se celou dobu bavil, svižně to uteklo a až na některý klišé a ten dětinskej humor je to letos jeden z těch lepších komiksových počinů. 75%

plakát

Captain Marvel (2019) 

Další film, který má trailery, ze kterých by bylo každému filmovému Kritikovi nejlépe na odplivnutí, nejhůře na rehabilitaci. Film se mi nakonec líbil a hodnotím ho velice kladně. Ale obrovský mínus, který se nedá přehlédnout je herečka hlavní hrdinky. Takhle špatnej superhrdinskej casting jsem naposledy viděl u BvS (jedná se btw o Lexe Luthora) a to občas velice zabolí. Jinak všechno ostatní docela šlo. Akce neohromí, ale popcorn se u toho sníst dá. Captain Marvel je přehnaně OP, což znamená že akci typu Civil War nebo Infinity War rozhodně nečekejte. Skrullové jako záporáci jsou cool a za ně rozhodně palec nahoru. To co je ale hlavní hřeb filmu je Nick Fury a ta kočka. Tihle dva jsou určitě nejlepší postavy filmu a velmi rychle si je oblíbíte. Po strašných trailerech se z filmu vyklubala zábavná komedie na úrovni strážců galaxie, a proto by bylo dobré tento film v kině neprošvihnout. 80%.

plakát

Creed III (2023) 

Upřímně si nepamatuju, kdy mě naposled něco v kině přikovalo k sedačce. Pro mě, jako fanouška MMA a boxu bylo sledování třetího Creeda jako orgáč se ženskou. Audiovizuál je dokonalej. Kamera je celý film velmi hravá a neustále se tu nějakým způsobem experimentuje a snaží se to zajímavým směrem posouvat. To samé ozvučení a hudba, která celý film sedí, jak hrnec na prdeli. Příběh je jednoduchý a lehce předvídatelný, ale buddy, kdo takové filmy sleduje kvůli příběhu? Maximálně ten jeden konzervativec v první řadě, kterej považuje bojové sporty za buranský způsob zábavy. Ostatní zajímají hlavně samotné duely, kterých je dost a na všechny se krásně kouká a díky zmíněnému audiovizuálu cítíte každou rozdanou ránu. Dále zmíním casting, kterej je brilantní a všechny postavy mají skutečné emoce a působí lidsky. Třešničkou je Michael B. Jordan, kterej si konečně uvědomil, že pro to, aby byl šampión těžké váhy musí i tak vypadat. Oproti minulým dílům působí skutečně obrovsky a je teď v životní formě a je to vidět jak na něm, tak i na celém jeho hereckém výkonu. To samé Jonathan Majors. Závěrem zmíním malé cameo Canela, při kterém jsem chtěl začít řvát na celý kino. Celkově to hodnotím jako skvělý emoční snímek a určitě nejlepší díl Creed série. 9/10

plakát

Černý kotel (1985) 

Tento film u nás není opět moc známí a tentokrát je to jedině dobře. Možná by jste to nečekaly ale animace je opět skvělá. Velký problém filmu je příběh který mě vůbec nebavil a ani mě moc nezaujal. Postavy mě vůbec nezajímaly, bylo mi jedno co se tam děje a ani jsem nic necítil. Nevím co dál říct. Ten film mě prostě nebavil. 30% (2 hvězdy z 5).

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Líbí se mi jak je seriál Daredevil nezávislí na tom Marvel světě. Tím myslím že nepotřebuji vidět film od Marvelu abych si Daredevila užil a obráceně. Nepotřebuji vidět Daredevila abych si užil Marvel filmy.

plakát

Dařbuján a Pandrhola (1959) 

Typický příklad toho, že starý neznamená špatný. Dařbuján a Pandrhola je film starý víc jak 50 let a i tak je lepší a vtipnější než většina dnešních rádoby vtipných komedií. Film je na tu dobu skvěle natočený, úžasný výběr herců a celkové je film velmi dobře udělaný. Dřbuján a Pandrhola je klasická česká komedie a stojí za to se na tuto klasiku podívat.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Je tu toho hrozně moc a já ani pořádně nevím kde začít. Deadpool 2 podle mě nezklamal. Od prvního dílu se snaží jet na trochu vážnější notu a předat divákovi nějakou myšlenku (asi to má být parodie na Logana). Ovšem to neznamená, že je film nudný. Je zde spousta akce, hlášek, humoru a bůh ví co ještě. Akce je celkem dobře natočená, je přehledná a celkem jsem si ji užil. Hlášky a humor fungují dobře a né jednou jsem se docela zasmál. Postavy se také povedly. Antihrdina Deadpool je stále ten vraždící komik. Je tu trochu víc brutálnější než v jedničce, ale mě to moc nevadilo. Collosus je stále přehnaný dobrák, který za každou cenu chce páchat dobro. Cable jako záporák taky funguje skvěle.Má dobrou motivaci, dobré akční scény a cool design. Příběh je taky v pohodě, ale nijak mě nikdy moc nepřekvapil. Deadpool 2 je skvělá, rodinná a zábavná komedie a ode mě si bere 80%.

plakát

Diamanty jsou věčné (1971) 

Sean Connery se vrátil a je to poznat. Po minulé špatné Bondovce tu máme opět Conneryho a je to skvělý. Příbeh a zápletka jsou skvělý. Zápletka není nejlepší ale není nejhorší. Pořád lepší zápletka než ve filmu Spectre. Akce je naprosto dokonalá. Na scénu ve výtahu rozhodně nezapomenete. Celkově tenhle film je dobrý a dávám mu hodnocení 80% (4 hvězdy z 5).

plakát

Dumbo (1941) 

Čtvrtý film je na světě a je to bombový. Takhle to vypadá když vše vyjde na výbornou. Tenhle film má všechno skvělé. Animace je opět úžasná. Děj je skvělý a hodně emotivní. Je v tomto filmu opravdu vidět jak se projevuje šikana a jak se chovat k někomu když je jiný. Jediné mínus je že film je moc krátký a některým věcem se nevěnujeme tolik. Dumbo je opravdu výborný a dávám mu 96% (5 hvězd z 5).

plakát

Eternals (2021) 

Marvel sliboval něco nového a já rád uvítám změny. Bohužel tady změny jsou, ale nefungují. Jako první je počet a hlavně prostor deseti nových hrdinů. Mým oblíbencem byl Kingo s jeho sluhou a Druig. Zbytek postav je takový všelijaký. Ikarus a Sersi jsou 2 zamilovaní a ploše napsaní skauti, Sprite je otravný a ubrečený děcko, Gilgameš řekne ve filmu tak 10 vět a je pro děj naprosto nepodstatný, Angelina Jolie už je trochu podstatnější ale její prostor je taky asi 10 minut, Ajak je ve filmu vidět tak pětkát, Makkari je němá a její prostor ve filmu jsou tak 4 minuty (žádný budování charakteru) a Phastos, kterej bohužel má prostoru dost ale na mě působí hrozně otravně. Další bod je tempo. Film je neskutečně vysvětlovací a méně akční, což nevadí první půlku filmu, kdy se uvádí celá zápletka děje, v druhé půlce už zmíněný děj je velmi předvídatelný a zmíněné kecy ho jen zdržují. Akce je dobrá. Ve filmu jsou tak 4 velký akční scény a všechny jsou super. Za zmínku stojí audiovizuál, kterej je překvapivě na hodně dobré úrovní (hlavně vzhled a ozvučení Nebešťanů je neskutečný). Závěrem řeknu, že film nenadchne jako nový Chang Chi ale taky nenasere, jako Venom 2. 50%