Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Proroctví

Proroctví (2009)

The numbers are the key to everything. ~ Knowing je pro Mne ohromný úkaz. Perfektně natočené; atmosférou i jejím budováním si to vytírá zadek s ohromnou spoustou tvorby ostatních. Vizuál versus rozpočet je pak úkazem ještě větším. Když si k tomu přihodím dokonalý námět, tak není naprosto o čem. Ale jelikož je 'cool to hate' určité typy snímků, které si jdou více svoji cestou než tou plytkou mainstreamovou, tak to Knowing celkem schytal, ačkoliv neskutečné množství patosu bylo ten samej rok vyneseno do nebes a odkýváno zástupem tupých. Budiž! Nasrat! Nejlepší je, si vždy udělat názor sám a v tomto případě obzvlášť nečíst nic na téma Knowing, jestliže film nebyl doposavad alespoň jednou celý shlédnut. Jistě, ne každý bude za jedno s myšlenkou, ale nazývat to například science-christian fiction je už dost velkej úlet i na Mne. Proč se však zaměřovat na podobné plky, že? Nejlépe nechat je vyhnít. Já osobně si přeci nebudu kazit tento skvostný imerzivní zážitek. Silně doporučuji všem fanouškům žánru a mimochodem i zobrazení závěrečného záběru velmi oceňuji. Úchvatné! *Update* Po XXté projekci zvedám procenta na maximum, protože je to v Mých očích, a mysli především, dokonalý audiovizuální klenot, který bude náležitě oceněn až v nějaké jiné době. Symbolismus a vyobrazení všeho je zde na úrovni mistrů a je vlastně moc dobře, že si toho je schopno všimnout tak málo bytostí. Pro scénu závěrečnou nemám slov, vlastně nemám slov už pro nic, co se Knowing týče.

Collateral

Collateral (2004)

Millions of galaxies of hundreds of millions of stars, in a speck on one in a blink. That's us, lost in space. The cop, you, me... who notices? ~ Ultimátní Mann jízda! Ať si každý píše, co chce, tak scénář je výjimečně u podobného typu filmu dokonalý a to úplně neskáču radostí do stropu ze zakončení. Collateral je zážitek; samozřejmě styl, jakým je napsán a zahrán Vincent vydá sám za sebe, ale i celá režie, luxusní kamera, snové noční Los Angeles, prvotřídní hudba a mnoho dalšího je plně okouzlující a extrémně kvalitní. Zkrátka unikátní filmový zážitek plný silně inspirativních momentů a vrchol americké thrillerové tvorby.

Whiplash

Whiplash (2014)

You're in the first chair. Let's see if it's because you're cute... Yep. That's why. ~ Simmons je geniální a je nádhera sledovat, že po tolika ubohých rolích dostane Fletchera a vystřihne ho takovým způsobem, že ostatní si loví spodní čelist z podlahy. Bravo, velmi zasloužená soška! Takového učitele mít, musí být sen každého muzikanta, ohromná porce inspirace a hudební geniality. Teller mne také překvapil a pasuje sem úplně perfektně do posledního krvácejícího puchýře. Též je to po dlouhé době film, kde každá napsaná respektive pronešná věta má své místo a pointu, čiže jsem bez potřeby vrhat počas celé projekce do svého kbelíčku na zvratky plynoucí ze scenáristické stupidity. Damien Chazelle to navíc mistrně zrežíroval, a nechává mne potupně, ale přesto s radostí, beze slov! Fantasticky dokonalá podívaná, kterou si budu častokráte opakovat stále dokola.

Interview s upírem

Interview s upírem (1994)

Evil is a point of view. God kills indiscriminately and so shall we. For no creatures under God are as we are, none so like him as ourselves. ~ Jak Já si tenhle film zamiloval během několika mála let. I přes zcela typickou ničím neobzvláštněnou upírskou mytologii, se jedná o to nejlepší z žánru a Cruise tu má s přehledem nejlepší roli vůbec. Vše je bravůrně zahrané, aj Banderas rychle zmizí a nezbývá než si přát, aby alespoň do takovéto kvality vyrostl každý další upíří snímek. Přes spoustu existencionálních otázek se dá lehce dostat i k perfektní pointě.

Srbský film

Srbský film (2010)

Do you know what it feels like? Your whole life you're compelled to prove that you're able to take care of yourself. To prove that you can shit, eat, fuck, drink, bleed, earn money... do whatever it takes to survive, until you die! ~ Co k tomu ještě dál napsat po tolika letech, snad jen fakt, že 'special (zkrácená/cenzurovaná) edition' by se měla spláchnout do hajzlu, protože je nepoužitelná. Dále - film je v rámci žánru špička, má fantastickou hudbu a skutečně herecké výkony na úrovni. Co si ale tady cením ještě více, je kamera a hra se světlem a jak to všechno do sebe zapadá napříč stopáží. Ovšem nejvíc nevídaná je kvalita dialogů, která podněcuje další otázky a byla hlavním důvodem, proč jsem se i po sedmém promítání měl nad čím interně zamýšlet. Jinak všem těm nulám, kteří halekají, jak je to ukrutně brutální, si doporučuji zjistit, co se od nás na východ v minulém století dělo za zvěrstva. Anebo raději ne, když nejste schopni vydýchat ani základy; což je vlastně jediný důvod, proč nejsem s interním hodnocením na maximu, jelikož brutalita není zdaleka tak neúnosná, jak se většinou hlásá, páč některé scény nejsou tak detailní a rád bych to viděl všechno dopodrobna. Ať se tomu dá rating +80, aby většina ze stáda fyzicky pošla ještě dříve, než by mohla "legálně" na snímek koukat. Ať se všechny ty nemyslící karikatury ve svých zbytečných životech nedobelhají ani "omylem" k nějaké potřebě se zamyslet nad svými životy a mimo jiné nebýt tak uboze povrchní. Српски филм je jeden z nejzásadnějších filmů a hororů především, jenž byl vytvořen, a který k Mé velké radosti je stále někdo schopen náležitě ocenit. Where there is no life, there can't be real art. A real talent will rot here, while maggots are giving press conferences.

Mučedníci

Mučedníci (2008)

I never saw an expression like that. ~ Čistá genialita za doprovodu velkého množství karmínové barvy, která se za polovinou nečekaně překlopí do úplně jiných rovin, kde se následně už jen stoupá přímo vzhůru výš a výš k transcendentálnímu finále. Oceňuji odvahu tohle natočit a především tímto lahodným způsobem. Dokonalý filmový zážitek s ještě dokonalejší pointou. Celý snímek se dá použít mimo jiné i jako nástroj k měření uvědomělosti dané bytosti. Jen je třeba si dát extra pozor a vyvarovat se pozdnějšímu remaku, který je nechutnou sebeponižující sračkou.

Pád do tmy

Pád do tmy (2005)

Hey, there's something down here... ~ Hned na začátku je po chvilce všem jasné, že se tu nebudem plácat v rukavičkách a honit si za černou čmouhou, která se možná objeví úplně na závěr. Toto je nefalšovaný syrový britský horor s geniálně budovanou atmosférou a dvojnásob budou nadšeni milovníci jeskyň, včetně jejich slepých, úchylných i nenažraných obyvatel. Pro všechny, jenž mají rádi tmu a nepohrdnou dobrodružným průzkumem nejhlubších zákoutí. Pro všechny, co neomdlívají z litrů krve a nevadí jim nízky lokální úbytek ženského pohlaví. The Descent je právě pro vás, přičemž už nyní se můžete těšit na všechnu tu krásnou směsici zvuků, které se přírodou a tajemnými hlubinami rády šíří. Přistihl jsem se dokonce, že si tento horor rád opakovaně pouštím a ač jsem jej viděl celý nespočetkrát, tak stále velice baví. Až tak moc, že jsem si jednou pustil druhý díl, který je skoro tak špatný, jako většina hororových pokračování v soudobém filmovém světě. Ano, naprostá sračka, co dokázala zabít a vymazat vše výjimečné z dílu prvního. Rozhodně tedy ruce pryč a raději si dejte 'sestup jedna' zase od začátku.

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Šukání je pro děcka. ~ Pěkně se to tady všechno sešlo, lehlo, slehlo v předokupačním ladění, skěle dobové a kultovní především. Bolek si tu dal svoji druhou nejlepší roli a bolševismem nasátý Donutil je taky výborný. Tradičně úžasný Dušek předvedl jak umí autentického soudruha a Kodet nejen, že ho za to řádně mrskne holí, ale taky doplní rozhovory nejedním stylově vykřičeným souvětím. Dialogy jsou jinak velmi vtipné a dalo by se i napsat, jak je každý třetí nezapomenutelný a nehledě na počet shlédnutí. Nedávno jsem zrovna, tak po sedmé, viděl celé a bavil jsem se stejně fantasticky jako poprvé. Hřebejkovo mistrovské dílo.

Učitelka

Učitelka (2016)

Jmenuji se Marie Drazděchová a jsem vaše nová třídní učitelka... ~ Výborně, pane Hřebejk, výborně. Možná by to nebylo úplně na pět hvězd, ale při místním dementním hodnocení, kdy jejich zatím hrdinští autoři již nevědí, o co opravdu (ne)přicházejí, a dokonce se ještě snaží to porovnávat s přítomností, jak je to vlastně přibarvené a jaksi agitační. Vám všem podobným přeji jen to nejhorší, vy svině. Určitě byste v radosti byli po jícen zaboření v nejbližším naskytnuvším análu takové kádrové krávy. Nyní ale raději k filmu. Atmosférou vtáhne rychle, i dialogy jsou skvěle napsané a herci výtečně odvyprávěné. Vše je uvěřitelné a ač jsem si musel pár minut na úplném začátku zvykat na formu a přeskakování kupředu i zpět, ve výsledku jsem skákání na závěr shledal jako osvěžující a pasující výklad. Nejednou jsem měl přirozeně silnou chuť "milou" paní účitelku nakopat do prdele, do břicha, do hlavy... a především vymlátit všechny zuby, abych zatrhnul minimálně odpornému úsměvu manipulační tlamy, tudíž hlavní herečka si zaslouží jen pochval. Její finální porevoluční přebarvení pak hodnotím úplně nejvýš a pokládám za skvělý vrchol filmu.

Pásky z Nagana

Pásky z Nagana (2018)

Hlavně se z toho neposrat. ~ Velmi, velmi, ale velmi povedené. Jeden z mála kvalitních dokumentů, který by se aj mohl považovat za ten nejlepší. Když je to ke všemu o hokejovém Turnaji století, tak zkrátka není o čem. Nagano je navždy jen jedno a styl jakým se to všechno sešlo, se prostě ani nevymyslí. Také mám už klasicky potřebu brečet radostí, když je něco s Naganem spojené. Nejinak tomu bylo i tentokrát a navýsost jsem si to se všemi vybavenými vzpomínkami užil. Tento Turnaj tehdy změnil zásadně Můj život a považuji jej za jeden ze sedmi zásadních milníků Mé zdejší existence. I proto jsem tento dokument neviděl zdaleka naposled. Bravo!

Ovládací panel
56. nej uživatel USA
4 body