Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (126)

plakát

Lindsey Stirling: Brave Enough (2017) 

Tenhle dokument jsem viděla krátkou chvilku po tom, co vyšel, zajela jsem si tehdá i do Prahy na promítání v režii českého LS fanklubu. Lindsey se nikdy netajila tím, že její velké téma je duševní zdraví, a sama naprosto upřímně mluví o tom, jak probíhá život na turné. Zvláštní je, jak se z původně plánovaného dokumentu čistě o zákulisí turné se vyklubala velmi silná a osobní záležitost. Tenhle dokument miluju se vším, co přináší, a viděla jsem jej snad nespočetněkrát.

plakát

Mladá dáma (2024) 

S manželem jsme to nazvali Skyrim Creed - prostředí herní, nechybí drak, mlha, masky a občas někdo krásný... Předvídatelná pohádka, avšak napsaná napínavě, zrak prostě neodtrhneš a dokoukáš.

plakát

Jeden den (2024) (seriál) 

Knihu jsem nečetla, film neviděla, o příběhu jsem nevěděla lautr nic a zahlídla "pouze" doporučení od jedné mé oblíbené... ehm, internetové persony. A tak jsem zmáčkla virtuální tlačítko Play a na cirka 7 hodin zapomněla na svět. Inu, musím říct, že příběh je postaven poutavě, hlavní postavy jsou velice nekompatibilní a přesto jednoho k druhému přitahuje neviditelná síla. Rok po roce sledujeme vývoj jejich (řekněme) přátelství, které kvete, vadne, rozkvétá znova, až pak v předposledním díle... No, kdo jste četli / viděli, asi víte, pro zbytek z vás se zkusím vyhnout spoilerům. Jsem zvyklá knihy, filmy a seriály prožívat spolu s postavami, ale takhle silně vskutku moc často ne. Kapesník je na ždímání.

plakát

Podruhé mě neoklameš (2024) (seriál) 

Líbilo... Nelíbilo... Dohromady nevím. Někdy mi to připadalo jako Nesbovy detektivky, kde si člověk musí kreslit myšlenkové mapy, aby se zorientoval. Někdy mě hlavní hrdinka strašně štvala a někdy mi jí bylo hrozně líto. (Btw. co to je pořád za módu s těmi křivě napíchanými rty?) Dost často mi příběh nedával smysl, 2 a 2 bylo opravdu někdy 5. Dokoukala jsem to za den a půl a ačkoli jsem na konci pustila slzu, myslím, že bych to potřebovala vidět ještě jednou s tím, co teď vím.

plakát

Jídlo dělá člověka: Experiment s dvojčaty (2024) (seriál) 

I jako dlouhodobý vegan musím uznat, že té plant-based propagandy tady bylo docela hodně. Vše už znám z jiných dokumentů (krom patogenů v kuchyni, ta scéna byla docela děsivá) a tady by už z důvodu na začátku proklamované objektivity mohlo být takových vstupů míň. Na výzkum o dvojčatech jsme se dívali tak v 50 % celkového času. Jinak ale jako opáčko Game Changers tématiky docela fajn.

plakát

Berlín (2023) (seriál) 

Inu, tedy. Kdo očekává totéž, co dostal od Papírového domu, bude pravděpodobně zklamán. Papírový dům byl akční hukot, kde jste se báli s postavama o jejich život a věřili jste jim každou hlášku. Tady je to po pár dílech jen pár ublábolených postav velmi podobných těm původním a člověk už to dokouká jen ze zvědavosti, jakou další ptákovinu si scénárista vymyslel. Jen tady hloupě paroduje sám sebe a celý spin-off ve finále působí jako něco, co snad až na pár výjimečných chvilek ani nebylo třeba točit.

plakát

Lupin - Série 3 (2023) (série) 

... aneb jak by to asi vypadalo, kdyby Rychle a zběsile točili Frantíci... :)