Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Rodinný
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 431)

plakát

Místo zločinu Plzeň - Smrt v rybníku (2015) (epizoda) 

Viktor Knapp alias Viking(M.Stránský) zase perlí : "Nevadí ti, že mi jíš do toho kouření. Tak promiň." nebo: "Toto byla dvojitá? Tak si dám dvě dvojitý. To je jednoduchá dvojitá. Ne, to je dvojitá dvojitá." **Podnikatele Dragouna hrál bývalý baletní tanečník V.Harapes, docenta Myšáka výtvarník Aleš Najbrt. **Některá místa natáčení - viz Zajímavosti .

plakát

Místo zločinu Plzeň - Kapka krve (2015) (epizoda) 

Viděl jsem to v repríze po několika letech, furt se na to dá dívat. Kapitán Karas(J.Zadražil) na začátku dílu perlí : "Nesebrala jste mu peněženku, že ne ? Prosím, nějakej drzej! Kapitán Karas, těší mě, atd. Matku jeho kolegy Viktora Knappa, zvaného Viking(M.Stránský) hraje Jana Gýrová. Podezřelého fotografa Kepku si zahrál režisér Radim Špaček. **Hudba na začátku a na závěr : Vladimír Mišík a Etc... - Pomalu v revolver se ztrácí víra (s textem F.Gellnera) .

plakát

Mistři starých řemesel - Dřevo (2023) (epizoda) 

Díl je na webu Č.televize : ČT 2, středa 28.6.2023, 21.25 : 5 * a 86 %. V Chebu se dochovalo nejvíc středověkých krovů u nás. V tamním františkánském klášteře, v jeho kostele se nad presbytářem dochoval nejstarší krov v ČR. Byl postavený už v r.1319... . Pro srovnání : malý princ Václav, pozdější Karel IV. se narodil v květnu 1316... . **Byla také citována Bible Václava IV. Poděkování : Střední škola řemeslná Jaroměř, Muzeum města Prahy, město Cheb(kde se natáčelo) a hlavně sdružení Hrady na Malši, vlastník obnovené tvrze Tichá. Ta leží v osadě Tichá, části obce Dolní Dvořiště, které je u rakouské hranice. Obnova tvrze proběhla v l.2020-2022, pár fotek je např.na wikipedii .

plakát

Mistři starých řemesel - Ocel (2023) (epizoda) 

Díl je na webu Č.televize : ČT 2, středa 28.6.2023, 21 h . Použitá ukázka z dokumentu Pražský hrad I. - hrad přemyslovský (1989). Účinkovala skupina živé historie Perkunas .

plakát

Mistři starých řemesel - Zlato a stříbro (2023) (epizoda) 

Díl je na webu Č.televize: ČT 2, středa 21.6.2023, 21 h: 5 * a 85 % . Natáčelo se mj. v Archeoskanzenu Modrá. Použité prameny - J.Šusta: Dějiny lidstva od pravěku k dnešku, L.Galuška: Hledání původu: od avarských bronzů ke zlatu Velké Moravy, Charif Bahbouh: Češi a Slované v arabských rukopisech: nejstarší zpráva o Praze .

plakát

Vraždy v kruhu - Na nejvyšší úrovni (2015) (epizoda) 

V posledním dílu už nebylo tolik esotericko-astrologických pindů jako v těch předešlých : 4 * a 70 %. Menší, ale přesto výrazné role - bratra zavražděného novináře si zahrál Ondřej Brousek, náměstka ministra J.Čermáka Marian Roden, diplomata Andreje Hlaváče Václav Knop, prof.Hanu Dražďákovou Veronika Freimanová a studentku Eriku Haškovou Eliška Křenková. V malé roličce zřízence krematoria se mihnul Hynek Chmelař .

plakát

Bohoslužba k uctění mučednické smrti mistra Jana Husa (2023) (pořad) 

Bohoslužba je dostupná na webu Č.televize : ČT 2, čtvrtek 6.7.2023 od 15 hodin. Dodatek k Obsahu : sbírka z bohoslužby bude použita na obnovu památníku Jana Husa v rodném jihočeském Husinci. Vedle patriarchy T.Butty bylo na bohoslužbě celkem 6 biskupů CČSH. Spolu s Jurajem Jordánem Dovalou(brněnský biskup) a P.Pechancem(královéhradecký biskup) to byl i Jan Hradil, biskup CČSH na Slovensku, David Tonzar, pražský biskup, olomoucký biskup Tomáš Chytil a nový plzeňský biskup Lukáš Bujna(zvolený letos, 27.května 2023). Byli přítomní i hosté z dalších církví, např. 2.čtení četl Jan Beránek, kněz Pravoslavné církve v českých zemích a na Slovensku. A jednu z přímluvných modliteb četl P.Vojtěch Eliáš, jeden z kanovníků Metropolitní kapituly u sv.Víta. Další z přímluv četla Kateřina Klasnová, ředitelka Husitské diakonie (kdysi jedna z poslankyň strany Věci veřejné). Na konci přečetla zdravici Věra Kovářová, místopředsedkyně Poslanecké sněmovny. A poté pronesl krátký pozdrav také Pavel Pokorný, synodní senior ČCE/Českobratrské církve evangelické/**Na varhany hrál Lukáš Rýdlo, komentoval Martin Horálek.

plakát

Vraždy v kruhu - Budu v tvých vzpomínkách (2015) (epizoda) 

Velice dobrý díl, kazí ho (jako obvykle) esotericko-astrolgické kecy : 4 * a 69 % . Výborná byla Vanda Hybnerová (propuštěná exekutorka Jesika Sirotková), Jaroslava Pokorná (Hamouzová:"asi v kriminále nesehnala kondolenční lístek"), Zdeněk Maryška (otec zastřelené astroložky Sabiny- H.Vagnerová), Karel Zima (alkoholik,násilník+skoro vrah Ráček:"šel jsem se projít na hřbitov.Sám?Může vám to někdo dosvědčit? Jo,mám tam dědu,zkuste to u něho..."). Excelentní byla paní Zdena Hadrbolcová coby Štajfová, domácí majora Holiny. Rosťova bratra hraje Václav Vašák, písmoznalce Podskalského pan František Derfler, brněnská (nejen divadelní) legenda. Malou roličku Ráčkovy ženy si střihla Kateřina Holánová, známá např. z filmu Nuda v Brně, z Četnických humoresek nebo z epizody Smrt na biofarmě v seriálu Místo zločinu Plzeň .

plakát

Vraždy v kruhu - Vítěz nejde do finále (2015) (epizoda) 

Z tohoto dílu dost mrazí : cynismus+nenasytnost některých lidí je nebetyčná, přímo galaktických rozměrů. Tento díl : 4-4,5  * a 75 % .

plakát

Vraždy v kruhu - Vražda s odpuštěním (2015) (epizoda) 

Vidět to s odstupem několika let znovu je zábava hlavně kvůli hláškám, rento díl 4 * a 69 % . Poklona maskérům za Lucku Zedníčkovou, pěkně se na ní vyřádili ..... :-) .