Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Romantický
  • Akční

Recenze (10)

plakát

Backstage (2018) 

Řekla bych, že zápletky nebyly dotažené, teď jsem přišla z kina a vlastně dlouho přemýšlím, co se tam vlastně dělo. Bylo toho docela dost, ale přišlo mi to, že buďto se připravují na druhý díl, nebo se do filmu všechno nevešlo. Nicméně, bavilo mě to, tanec je silný element, který tady hraje prim a je bezesporu skvělý. Herecky taky moc příjemné. Je mi líto, že slovenské herce dabujeme do češtiny, to mi připadá ujeté, dabing byl tak zbytečný. Ale nasazení mladých herců a tanečníků je konečně to, co chci na plátně vidět, tady to vypadá, že konečně režisérka nepoužila obvyklá slova "hlavně nehrejte", pak se děje, že mnozí jsou ve filmech stále stejní, neboť prostě hrají sami sebe.

plakát

Největší showman (2017) 

Má to preciznost a propracovanost, jakou u nás prostě neumíme a nepřestane mě to bavit. Každé hudební číslo je dokonalé, energické. Tohle byl zážitek, nejen film. Dějově nic zvláštního, ale udělané skvostně.

plakát

Vražda v Orient expresu (2017) 

Ve skrze hezký film, neurazí, ale od takto hvězdného obsazení bych čekala mnohem více, velmi statické a přitom trailer sliboval jinou podívanou. Příliš zdlouhavé scény vyšetřování, abychom došli k tomu, co mě přišlo naprosto směšné, rozuzlení takto natočené a zahrané - to bylo až trapné. Jak říkám, pěkný film, ale to nestačí.

plakát

Hodinový manžel (2014) 

Tak tohle je obyčejná komedie, obyčejně natočená, v té obyčejnosti je taková krása! Uvěřitelné dialogy bez patosu. Ba dokonce životní osudy a příběhy, které se fakt dějí... vím, že tady neaspirujeme na Oscara, ale na příjemný večer je to moc fajn film, herecky přesný a vděčný.

plakát

Čára (2017) 

Jsem ráda, že jsem tohle viděla v kině, protože to na plátno patří a patří se to na něm vidět. Surovost prostředí, přímo hmatatelná prázdnota všech těch životů, které ale chtějí něco dokázat a snaží se dál. Napínavé i vtipné, těch momentů, kdy se najednou zasmějete, je tak akorát a jsou tak ze života, že se mi chtělo nahlas říct, Jo, tak to je! Až závěrečné vytažení z vody a záchrana hlavního hrdiny třemi nejméně pravděpodobnými spojenci, mi přišlo až komické a tady jsem pochopila ten přesah, který může bavit Američany, tohle totiž americké bylo. Ale buď jak buď, snímek je to skvělý!

plakát

Vybíjená (2015) 

Štábu se opravdu nepodařilo vytvořit atmosféru školního srazu a u toho vše ztroskotalo, protože to absolutně postrádalo autentičnost. Já se navíc ztrácela v čase, pořád retrospektivy, jednou o desítky let zpátky, jindy o týden, jindy o rok, pro mě zmatek. Ale název sedí - tohle vás vybije!

plakát

Miluji tě modře (2017) 

O čem to bylo??? Opravdu jsem se přes hodinu věnovala filmu, kde zaprvé bylo od začátku všechno jasné, zadruhé mám fandit holce, která za zády svého kluka chodí ven s jiným a je s tím v pohodě, ještě trestá svého chlapa jak malýho kluka a nakonec sleduju, že mu nedovolí polibek poté, co si u ní doma potykají, aby se s ním za dvě hodiny vyspala a láska je na světě. K hercům žádné výhrady, ale scénárista by měl dostat pokutu se zákazem psaní na dalších pár let. A ten, kdo napsal postavu Terezy, ten se jí asi chtěl pomstít. Opravdu romantická komedie bez významu... píšu hned, co jsem se dokoukala, zítra už o tom totiž nebudu vědět....

plakát

Pohádky pro Emu (2016) 

Velmi milé překvapení a nadšení, film se silným a hlavně uvěřitelným příběhem, bez zbytečného sentimentu jsem přesto slzy neudržela hned několikrát a co je třeba vyzdvihnout - skvělá hudba. Tenhle film stojí za to vidět.

plakát

Sully: Zázrak na řece Hudson (2016) 

V jednoduchosti je krása...natočeno naprosto reálně bez patosu, který by celému příběhu dával nálepku pochybností o tom, zdali se to tak opravdu mohlo stát. A poslední věta filmu tomu dala punc odlehčení, které rozesmálo celé kino a posílilo vědomí, že tohle je ze života. Tohle klidně ještě jednou...

plakát

Dánská dívka (2015) 

Po shlédnutí jsem z kina odcházela s dojmem, že jsem viděla něco výjimečného. Rozhodně! Filmy, které jsou inspirovány skutečnou událostí u mě nějak stoupají v ceně, tady je další lidský příběh, který i dnes pobouří, natož pak v letech, kdy se odehrál, ale takový je život. Moci do něj nahlédnout je opravdu zajímavé a šokující, hlavně šokující. Herecký výkon Alicii Vikander jsem ocenila ještě před Oscary - byla dokonalá. Eddie R. také, ovšem tady bych ubrala na slzách, už jich bylo na mě příliš.