Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (1 547)

plakát

Slunce, seno a pár facek (1989) 

Slunce, seno a pár facek je mým nejoblíbenějším dílem celé trilogie. Růžičková tu exceluje a každá facka, která tu padne musela pořádně štípnout. Tady si prostě na kaskadéry nehráli. Troška sice neumí natáčet bůhví jaký díla, ale na druhou stranu pobaví.

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Abych řekl pravdu, tak je Armáda mrtvých docela zklamáním. Vzhledem k tomu, že se jedná o film Zacka Snydera, tak jsem čekal víc nebo možná stačilo ubrat. Začátek byl zbytečně dlouhý, citové výlevy zbytečné a závěr byl takový nijaký. Postavy však byly vykresleny sympaticky a některých mi bylo docela líto, když skonaly. Nejvíce se mi líbil výkon Matthiase Schweighöfera, který byl opravdu vtipný a jeho postava byla zajímavá. Bohužel Snyder toho nevyužil v dostatečné míře. Jako je to v celku slušná podívaná, ale mělo to být rozhodně víc.

plakát

Saw 6 (2009) 

Saw 6 si stále drží vysokou kvalitu a velmi se mi zamlouvá, jakým způsobem jsou všechny díly propojené, jako například Amandina obálka, která se objevila v Saw 3, ale její obsah se dozvíme až v tomto díle. Mistrovsky vymyšlené, aby divák musel vidět vše, jinak nemá cenu Saw sledovat. Už se těším na další díl.

plakát

Equalizer 3: Poslední kapitola (2023) 

První, co mě napadlo o Poslední kapitole říct, bylo, že se mi na to hezky koukalo. V první polovině na mě vyloženě dýchala vřelost a dobrost místa a lidí, kde se Robert léčil. Dále jsem měl pocit, že bylo i ubráno drsných scén oproti předchozím dvěma dílům, ale vlastně mi to vůbec nevadilo. Pár věcí my sice vadilo - některé Denzelovi pózy a zejména přítomnost Dakoty Fanning, ale přivírám oči a na hodnocení nic ubírat nebudu.

plakát

Smrt ve tmě 2 (2021) 

Smrt ve tmě 2 je sice slušným pokračováním skvělé jedničky, ale úplně se z filmu vytratila hororovost a dvojka je čistě brutální akčňárnou, která sice pobaví, ale kouzlo se vytratilo. Podle mě, kdyby tvůrci nechali Normana Nordstroma padouchem a nedělali by z něj hrdinu, tak by to dopadlo lépe.

plakát

Pojď si hrát (2020) 

Nenápadný, jednoduchý, napínavý, místy strašidelný a zábavný horor. Přesně těmito slovy se dá Pojď si hrát popsat. Poctivý fanda horou by neměl potřebovat více, i když od poloviny filmu začíná napětí slábnout. Ale jinak je to bezva.

plakát

Obsluhoval jsem anglického krále (2006) 

Obsluhoval jsem anglického krále je příjemně ubíhající film s vynikajícím hereckým obsazením. Místy je vtipný, místy smutný až tragický a objevuje se tu spoustu nahých krásných žen. Vzhledem k tomu, jaké příšernosti se v českých luzích natáčí, tak tohle je hotový skvost.

plakát

Láska na první pohled (2023) 

Já jsem se nesmírně nudil. Dokonce jsem v průběhu i odcházel. Obecně již tento druh filmů nemám v oblibě, ale mnohdy se dají snést. Láska na první pohled je však slabým čajíčkem. Je sice trochu dospělejší než podobné filmy, ale skoro vůbec se tu nehraje na city. A když už romantický film nehraje na city, tak se přeci nemohl povést.

plakát

Saw 5 (2008) 

Saw 5 mi přijde mnohem čistší a srozumitelnější než Saw 4. Je sice pravda, že překvapení se již vytratilo, což je v případě již čtvrtého pokračování pochopitelné, ale nijak se tento horor neuchyluje k donutitelnosti a plynule pokračuje svou cestou. Zároveň je velmi pozitivní, jak se Tobin Bell stále vrací přesto, že jeho postava je již dávno mrtvá. Scénáristi si s tímto poradili na výbornou. Saw si prostě stále drží svou prestiž a tímto způsobem může pokračovat klidně donekonečna.

plakát

Otčím (2009) 

Jako dítě jsem viděl verzi z 80´ let a bavila mě. I tato nová verze Otčíma není špatná. Moc se mi líbil výkon Dylana Walshe. Sedla mu totiž každá pozice, ať už ta milá nebo zlá. Třešničkou na dortu byla Amber Heard, byla doslova ozdobou filmu. Napětí tu nechybělo a přesto, že je film neuzavřený (jinak to ani nešlo, jen škoda, že nevzniklo pokračování), tak celek je dobře odvedeným thrillerem.