Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Predátor

Predátor (1987)

"Je čas vyndat bezbolestnou. Nemám čas krvácet. Ty máš ale pěknou držku." Kult kultů, který nemá konkurenci. Nezapomenutelné hlášky, přehršel testosteronu, jeden větší svalovec než ten druhý, obrovské bouchačky a nekonečné napětí a zábava. Nejen to všechno je Predátor. Jo a hlavně, je tam Arnie v nejlepší kondici. Prostě BOMBA.

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Co napsat o nejlepším filmu všech dob, co o něm již nebylo napsáno. Stephen King nemá moc štěstí na jeho zfilmované knihy, ale má štěstí v tom, že aspoň jedna kniha má prvenství (pak už stojí za to jen Zelená míle). Film jsem viděl asi tisíckrát a minimálně ještě tolikrát se na něj podívám. Jasně TOP...

Vetřelci

Vetřelci (1986)

I když jsou Vetřelci pojatí mnohem akčněji a dobrodružněji než Vetřelec a hororová temná část se trochu vytratila, tak se tvůrcům podařilo opět vytvořit něco originálního a dokonalého. A i když se to u pokračování moc často nestává, tak v případě dvojky Vetřelců, se tvůrcům podařilo uchovat všechny kladné stránky předchozího dílu a místy přidat i něco navíc. Možná proto jsem měl v dobách mého dětství dokonce dvojku raději než jedničku. Prostě nepřekonatelný skvost.

To

To (2017)

Osobně mohu konstatovat jen nadšení. Po velice dlouhé době jsem viděl horor, u kterého byly lekačky správně dávkované a přesto, že mám původní verzi shlédnutou asi 10x, tak jsem byl po celou dobu napjatý jak struna. Oproti původní verzi má tato ještě bonus navíc a to humor a v kině jsem se ujistil, že vtipné to nepřišlo jen mě. Celkový zážitek z kina, kdy celý sál nadskakoval děsem a během chvíle se celý smál, celkovému dojmu dodal plusové body. Další skvělou věcí bylo obsazení dětských rolí. Mě osobně většinou dětští herci nesedí, ale všichni mladí herci z tohoto filmu byli tak skvělí a přirození, že jsem jejich postavy začal mít tak rád, že jsem o ně měl po celou dobu i strach. Až mi je líto, že kapitola dvě je už o dospělých a tito mladí již nebudou mít žádný, v lepším případě malý prostor. Přesto se již nemohu dočkat pokračování...

V zajetí démonů

V zajetí démonů (2013)

Rozhodně se jedná o jeden z nejlepších hororů, který kdy vzniknul. Napětí se dá krájet již od prvních minut, herecké výkony jsou úžasné a prostředí je dechberoucí. Přesto, že jsem film viděl již několikrát, tak jsem u něho vždy napjatý jako struna. V zajetí démonů je prostě hororový skvost.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Co k tomu dodat. Jedině úžasný, úžasný a zase úžasný. Když pominu výborný scénář, režii, hudbu a herecké výkony, tak už jen to, co vytvořil tým Stana Winstona je něco, a opět, úžasného. Každý detail je tak promakaný, že za tím rozum zůstává stát. Rozhodně společně s Predátorem nejlepší film s Arniem a vůbec jeden z nejlepších filmů všech dob.

Krokodýl Dundee

Krokodýl Dundee (1986)

K filmu Krokodýl Dundee nemám ani, co bych moc psal. Pro mě je toto rozhodně nejlepší dobrodružná komedie, kterou jsem kdy viděl. Tenhle film, a to nepřeháním, jsem viděl asi tisíckrát. Už roky si ho pouštím před spaním, a stále mě neomrzel. Mike je pro mě prostě největší drsňák, který dokáže chrlit skvělé hlášky. ("Tohle, že je nůž. Tohle je nůž.") Pro mě BEST OF.

Zombieland

Zombieland (2009)

Mohu s klidným srdcem napsat, že Zombieland je nejlepší hororová komedie jakou jsem za posledních pár let viděl, ba jakou jsem viděl vůbec. Není moc filmů, které dokáží doslova zlepšit člověku náladu, ale tomuto skvostu se to u mě podaří vždy, a to i když se na něho podívám třeba i po sté. Tallahassee v podání Woodyho Harrelsona je vynikajícím sympatickým drsňákem, který chrlí skvělé suché hlášky, Jessemu Eisenbergovi se tak povedlo ztvárnění Columbuse, že přesto, že je to takový trouba, tak mu musíte fandit a Wichita v podání Emmy Stone je k sežrání. Za další se maskéři skvěle vyřádili na samotných zombie a Bill Murray předvedl, že je kabrňák a umí si ze sebe udělat legraci. 100%

Zombieland: Rána jistoty

Zombieland: Rána jistoty (2019)

Zombieland = nářez. Vše, co bylo dokonalé v jedničce zůstalo i ve dvojce a nevím, jestli je to tím, že jsem jedničku viděl již tolikrát a dvojka byla něco nového, ale dvojka měla něco i navíc - hlavně více srandy. Závěr sice nebyl tak skvělý jako v jedničce, ale jinak bylo všechno dokonalý. Jinak Woody Harrelson se pro roli Tallahasseeho zrodil. Opravdu doufám, že se celá parta dá ještě jednou dohromady a natočí trojku, a to i přesto, že je tu velké riziko, že pokračování může být zklamáním.