Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (13)

plakát

Auta 3 (2017) 

Pěkně vizuálně pracované, ale příběh už značně pokulhává. Musím říct, že mě výrazně více bavilo, když si auta hrála na špiony, než když se snaží vychovávat. Za sebe doufám, že to byl poslední díl ze série.

plakát

Já, padouch 3 (2017) 

Takové nemastné neslané to bylo. Vlastně ani nené co bych o tom napsal.

plakát

Transformers: Poslední rytíř (2017) 

Na Transformery jsme se těšili celkem dost. Jak se ale ukázalo, výrazně víc jsme se nakonec těšili až to skončí. Celé je to až neskutečně natažené, nudné, bez nápadu a bez vtipu. Ještě asi po dvou hodinách filmu byla jakási malá naděje, že Michael nezklame a přijde závěrečná tuhá řežba, která alespoň trochu celý film zvedne. No nestalo se ... a tak řečeno slovy klasika ... nepotěšil jste mě .. ani já vás nepotěším - dvě hvězdičky.

plakát

Šmoulové: Zapomenutá vesnice (2017) 

Jedeme se sedmiletou dcerou z kina. Já: Tak jaký to bylo? Ona: Dobrý. Já: A co se ti líbilo nejvíc? Ona: Nevím. Já: Tak něco se ti muselo líbit ne? Ona: Všechno bylo hezký. Vypadalo to, že na ni Šmoulové mnoc nezapůsobili, ale pak se jí to v hlaviččce trošku rozleželo a prohlásila: "Trošku jsem brečela". A protože jsem viděl, že se i "trošku" smála a doma si hraje se šmoulinkou a svítivým králíčkem ...musím uznat, že se film povedl a na děti zacílil dobře. Pro nás dospěláky snad jen upozornění: když usnete ... snažte se spát potichu ;-)

plakát

Kráska a zvíře (2017) 

Klasická pohádka s klasickým zpracováním. Občasný odklon od předlohy a snaha o vtipnost příběh nijak výrazně nenarušují a tak bylo možné si velkozpracování vychutnat se vším všudy. Největším zklamáním pro mě byl dabing (na pohádky chodím s dětmi). Pravděpodobně nutnost zpěvu limitovala český štáb při výběru vhodných dabérů. Za mě se to moc nepovedlo a měl jsem z toho občas dojem spíš Cčkového filmu. Ale to není chyba filmu, ale české produkce. Tak vemzměte děti a šup do kina. Jo .... a pokud nechcete aby po vás starší spoluobčané divně koukali jako po nás ... jděte radši odpoledne. U nás jim děti v deset večer připadly podezřelé :-)

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

Sobota poledne, můj mladej se ptá: nepůjdeme do kina? A na co? Co třeba nový Kong? Mrkneme na trailer. Ok jdeme. A tady by to klidně mohlo skončit. Protože celé co jsem se ve filmu dozvěděl navíc je pouze to, že film je barevný a to tak, že hodně. Perfektní vizuální zpracování už dneska asi tolik nepřekvapí, zvlášť když víte jaký byl rozpočet. Snažil jsme se najít důvod proč dát čtyři hvězdy, ale nakonec jsem ho nenašel. Možná i proto, že Kong se chová strašně málo uvěřitelně a bojuje trochu jako Fryštenský a ani trochu jako opice. Ale abych nebyl jen negativní, Zábava to byla ... pro toho jedenáctiletého syna.

plakát

Zpívej (2016) 

Na animáky chodím s dětmi a tak mám tendenci posuzovat je z dětského pohledu. A z tohohle pohledu už tady dlouho žádný pěkný animák nebyl a není to ani Zpívej. To co byste jinak považovali za neotřelé a zajímavé je pro děti vyloženě rušivé a těžko pochopitelné. Ano mluvím hned o začátku a létající kameře přes celé město. A pak ještě jeden rušivý element tam byl, Ewa Farna. A tentokrát nic proti Ewě, ale proti tomu, že v tom zůstala sama. Koho napadlo nechtat všechny písně v originálu a pouze jednu postavu nadabovat? To mi teda fakt nesedělo. Ale abych jen nehanil ... ty třihvězdičky jsou zejména za druhou část filmu, která byla svižná, jasná, dětská. Prostě taková jaká se u animáku očekává.

plakát

Velká čínská zeď (2016) 

Skvěle vizuálně natočený velkofilm u kterého mě vůbec neuráží za jaké peníze byl natočen. Bohužel tady veškerá chvála končí. Scénář je bez nápadu a bez překvapení a abych pravdu řekl, už jsem to viděl tolikrát, že mě to v druhé púli vůbec nebavilo. Nehledě na to, že na smrt kohokoli po hlášce "já/ty tady neumřu" jsem už vyloženě alergický. Asi to začnu počítat. Shrnuto podtrženo, je to barevné, hýbe se to, ale rozhodně to nenadchne.

plakát

LEGO® Batman film (2017) 

Pokud jste se rozhodli vidět tento film pod dojmem "Lego příběhu" a nedej bože na něj vzít s sebou děti, pak jste jednoznačně udělali chybu. Batman ani zdaleka nedosahuje kvalit Lego příběhu a pro děti je dokonce velmi těžko stravitelný. Tvůrcům se vůbec nepovedlo zobrazit Batmana tak, aby to byl dětský mozek schopen pochopit. Je to totiž klasický Batman se všemi svými rozporuplnými vlastnostmi, který (až na na pár (2) výjimky) není vůbec vtipný a pro děti těžko zařaditelný na stupnici dobra a zla. Navíc tomu vůbec nepřidá Jokerova hláška "Tak už konečně řekni, že mně nenávidíš" jako výraz vzájemného souznění. No a závěr kdy se hodní a zlí spojí, aby porazili ty ještě více zlé už je fakt masakr dětských dušiček. Pro mně jednoznačné zklamání, kdy se vůbec nedá říct pro koho to sakra dělali.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Předem je potřeba říci, že jsem o Assassin's Creed dříve vůbec neslyšel, natož abych to hrál. Na film jsem šel, protože jsem to slíbil synovi. Znalost příběhu tedy úplně nulová a tak nějak jsem od toho nic moc nečekal. O to větší to bylo překvapení. Po vizuální stránce perfektní podívaná, které jako jedné z mála slušelo i 3D provedení. Navíc jsem byl potešen jakým způsobem se tvůrcům povedlo skloubit minulost se současností. Prolínání časových linií nebylo výbec rušivé a skvěle zapadalo do celého příběhu. Prostě taková sváteční odpočinkovka. jen doufám, že až budou točit dvojku dají si na ní záležet jako na jedničce.