Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (261)

plakát

Akai misshitsu (heya): Kindan no ôsama geemu (1999) 

Jeden z extrémně úchylných japonských filmů, určený pro okrajové publikum, které už vidělo leccos a v honbě za dalšími diváckými zážitky vyhledává další a ještě hnusnější záběry. Jsou zde k vidění různé typy nechutných praktik, které není lehké sledovat. Nápad "hry", kterou jsou účinkující filmu nuceni hrát, je ale zajímavý.

plakát

Alenka v zemi za zrcadlem (1998) (TV film) 

Zrovna tohle zpracování dnes již klasického tématu mě příliš neoslovilo... docela jsem se i nudila a film mě nějak nedovedl upoutat.

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Byla jsem zvědavá, jak se Rodriguez s tématem popere a bohužel musím konstatovat, že výsledek je pro mě značně rozpačitý. Předvídatelná milostná linka kyborg x člověk je jak vystřižená z červené knihovny, a tak film nezachraňuje ani charismatický Waltz. Zdá se, že většina nákladů na film byla vyplýtvána na vypiplání vizuální stránky, která je sice hodně povedená, nicméně se nějak zapomnělo investovat do kvalitního scénáře. To je však častá bolístka většiny filmů posledního období. Uvidíme, zda se případné očekávané pokračování nějak vyvine.

plakát

Angelika (2013) 

Film s takto nevýhodnou startovací pozici v České republice aby jeden pohledal, řeknu vám. Notoricky známá pětidílná série francouzských filmů z 60. let, která byla stálicí československých kin za minulého režimu, je hodně proslulá - a to jak díky ústřední dvojici, bohaté výpravě i nezapomenutelnému hudebnímu doprovodu. Taktéž český dabing vnímám u původní série jako hodně povedený. Novému zpracování Angeliky jsem přesto šanci dala a snažila jsem se neporovnávat a ke snímku přistupovat vstřícně... bohužel film je dle mého názoru dosti bídný a nepřesvědčivý. Nic na tom nemění ani vhodně zvolené exteriéry. Představitelka Angeliky na mě působila vyloženě nesympaticky a český dabing tentokrát za mnoho nestál. Druhé shlédnutí filmu neplánuji.

plakát

Anthropoid (2016) 

Výsek z krátkého, leč důležitého úseku dějin, který tak mnoho znamenal pro Československo. Film se zdá být zpracován poměrně reálně, věřím, že takto mohlo vše skutečně probíhat. Postavy jednají věrohodně, neshledala jsem prakticky žádné rušivé momenty. Lidé dnes by si měli více vážit toho, že žijeme v míru...

plakát

Armáda temnot (1992) 

Pro mě trochu problematické hodnotit, a to zejména vzhledem k tomu, že dochází k výraznému obratu žánru od hororu ke komedii. I samotný hlavní hrdina Ash najednou získává atributy namachrovaného superhrdiny, který ve středověku hází vůči domorodým obyvatelům jednu sebevědomou hlášku za druhou. Stěžejní zápletka, která diváka hororů zajímá asi nejvíce (pátrání po Knize mrtvých) se tak dostává do pozadí, jelikož hrdina je nucen podstoupit řadu zkoušek a absolvovat i povinnou love story. Tenhle díl považuji za nejslabší z celé trilogie.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Tak toto bylo opravdu slabé. Příběh, byl-li vůbec jaký zamýšlen, nedrží pohromadě. Fassbender s Ironsem se snaží seč mohou, leč není to moc platné... Škoda, z tématu se dalo určitě vytěžit mnohem více.

plakát

Atroz (2015) 

Brutální film, který je snesitelný pouze pro vyhraněné publikum, vyhledávající cíleně množství nechutností a zvrhlostí.

plakát

Ať to stojí, co to stojí (2000) 

Ve filmu se vyskytují všechny atributy, obvyklé pro tento žánr: oblíbení studenti, kteří udávají módní trendy. Neoblíbení studenti - outsideři. Povrchní a namyšlené třídní krásky, které obdivují zdatné a fešné sportovně založené mladíky - tito však neoplývají přílišnou inteligencí a v jejich hlavách mnoho myšlenek věru není. Děj filmu má předvídatelnou zápletku a neodvratně spěje ke svému vrcholu, taktéž oblíbenému ve filmech o teenagerech - totiž maturitnímu plesu, který je nejdůležitější a zlomovou událostí v životě každého studenta. V průběhu plesu jakoby zázrakem všechny postavy prozří a jsou schopny rozpoznat pravé charakterové vlastnosti svých bližních. Omlouvám se za sarkasmus, ale přišlo mi to opravdu slabé...

plakát

Avenged (2013) 

Letní idylka v podobě cesty hluchoněmé dívky za svým snoubencem končí poměrně brzy. Ačkoli slečna poslechla radu matky, aby nesjížděla z dálnice, přesto je její road-movie přerušena, a to nikterak záviděníhodným způsobem. Předvídatelný děj, jaký známe z jiných filmů tohoto žánru, je ozvláštněný vstoupením duše dávno mrtvého indiánského náčelníka do těla hlavní hrdinky. Díky tomuto zásahu, který provedl zdejší indiánský šaman, může začít cesta pomsty... Banda záporáků příjemně překvapila a hlavní hrdinka stylizovaná do role "anděla" exceluje díky získané zručnosti v zacházení se zbraněmi. Doporučuji fanouškům žánru rape and revenge.