Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 276)

plakát

Nikdo (2021) 

Pecka, komedie jak sviňa. Kombinace Ramba, Komanda, Johna Wicka, Sam doma 1 a 2.

plakát

Na druhé straně (2010) 

Tak to vyla síla. Drsné. Dobře zahrané. Tohle seveřani dobře umí. Nepříjemný film o domácím násilí, alkoholu, slepé lásce, dětech.

plakát

Příběh Beastie Boys (2020) 

Za mě nelze jinak než 5* Beastie Boys jsou prostě srdcovka, mé mládí, legenda a to od doby co jsem poprvé viděl Sure Shot na Esu s Pergnerkou. Prostě a jednoduše TOP světová kapela. K dokumentu můžu mít výhrady jako absence DJ Hurricane nebo Mixmaster Mike a odflaknutý závěr kariéry. Po Hallo Nasty bylo ještě další alba, třeba výborné To the 5 Boroughs.

plakát

The Deuce: Špína Manhattanu (2017) (seriál) 

Pecka toto mě fakt bavilo, vývoj prostředí, vývoj postav, vývoj společnosti, vývoj morálky. Paráda. herecky samozřejmě luxus, co by se taky dalo čekat od Franca a Gyllenhaal.

plakát

Bohové (2014) 

Parádní Polský film. Naprosto profesionální. Dobrý scénář, výborně zahráno. Prostě nemám výtek. Kéž by to uměli i naši. Prostě Poláci umí.

plakát

Planeta nezadaných (2016) 

Bomba komedie dnešních dní. Toto se Polákům hodně povedlo. Humorně řeší problémy dnešní doby co se týče vztahů. Internetové seznamky, cynismus, zákeřnost, chtíč po slávě za každou cenu, neumění komunikace mezi lidmi. Vše to parádně zkloubili do romance dvou nesnášejících s lidí. Samozřejmě už na začátku víte jak to dopadne, ale to je úplně jedno.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Výborný film z dané doby a situace. Charaktery vykresleny hodně dobře. Lokace, výprava vynikající. Režisérsky zvládnuté. Možná trochu výtka z příliš mnoho sledovaných postav, což nakonec působilo trochu chaoticky. Za mě výborné.

plakát

Jak vyrobit vraha (2015) (seriál) 

Tohle je masakr teda. Naprosto odzbrojující. Je jasné, že seriál je natočen tendenčně na straně Averyho, nicméně těch policejních a soudních chyb je tolik, že to ani nemůže být pravda. Křivé výpovědi před soudem, lži, vynucené přiznání. Manipulace s médii, manipulace s důkazy. To je naprosto šílené. NEJEDNÁ SE O FIKCI, vše je doloženo reálnými záběry z vyšetřování, soudů a rozhovorů, včetně policejních záznamů. Je to vlastně téměř real time. Jak píše schoking, na očích a mimice poznáte kdo je zmrd, u některých to poznáte už podle ksichtu (první obhájce Brendona). Nicméně to vypadá, že se něco na základě tohoto seriálu bude dít. Brendan už je v tomto čase venku a Steven se chystá. Tak uvidíme. Je vidět, že americký buran to má v USA podobně těžké jako černý.

plakát

Já, Daniel Blake (2016) 

Tak toto je hodně drsné, takto zametat s člověkem, který celý život pracoval, nikomu nic nedlužil a pak z něj udělat takovou trosku jenom proto, že systém není schopen empatie se staršími, neřeší jejich potřeby a znalosti. Je to hnus, v některých věcech mi to připomíná zavadění zkurvené EET u nás. Prostě se nauč používat IT, SW, dělat upgrady, instalace, restarty a kde, přesto že tě to nikdo neučil, nikdy to nebylo vyučováno ve škole. Se nedivím, že se na to někteří vysrali. Naštěstí si myslím, že u Nás taková buzerace ohledně sociálky nebo pracáku ještě není, ale co není může klidně být. To zasazovaní do pevně daných tabulek už se rozšiřuje, přitom lidi nejsou SW, lidi v tabulkách nefungují kurva.

plakát

Jedna noc (2016) (seriál) 

Výborný seriál, výborný Turturro, výborný Ahmed. Výborně napsaný seriál, kde najdete jen málo much. Celkově to má spád nemá to moc dílů, netočí se to na jednom místě. Hodně zajímavý je přerod Naze, který jsem hůře snášel. SPOILER: přecejen byl dost inteligentní na to aby nezačal brát Crack. KONEC SPOILERU. Velmi dobrý první díl, který vše nastolil a náslodoval mix vězeňského trileru a soudního dramatu. Nicméně zaráží mě jedna věc SPOILER: nikoho nenapadlo zkoumat samotnou vražednou zbraň? Proč? Vždyť měla být použita k 22 smrtelným ranám a měla tak být kompletně od krve, přitom na samotném noži bylo pár kapek. I kdyby to otřel, tak si myslím že dnešními metodami by se dalo zjistit zda na noži jsou zbytky krve. KONEC SPOILERU