Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný
  • Horor
  • Komedie

Oblíbené filmy (10)

Interstellar

Interstellar (2014)

Další film od jednoho z nejlepších režisérů téhle doby Christophera Nolana a soundtrack k němu od jednoho z nejlepších skladatelů téhle doby Hanse Zimmera jsem si nemohla nechat ujít. Film zasazený do doby, kdy Země vyloženě čeká na apokalypsu, protože ví, že za chvíli skončí a žádná naděje jí už nezbývá. Prakticky už nejsou žádná jiná povolání než jen farmáři, protože jídla ubývá stejně jako úrodné půdy narozdíl od dusíku, který nezávratně stoupá. Hlavní hrdina je zde Cooper, bývalý letec, který zjistí, že zde ještě stále existuje NASA, pracující v utajení na plánu, jak zachránit lidskou populaci. Na tomhle filmu snad ani není co kritizovat, úžasná apokalyptická atmosféra vás dostane už v prvních sekundách filmu, ve spolupráci s brilantní hudbou Hanse Zimmera si připadáte jako byste prožívali všechno co hlavní hrdinové. Film úžasně ovládá emoce a ví jak zapůsobit, ať už efekty (vesmír byl v tomhle filmu udělán snad nejlíp, co jsem kdy viděla), úžasnou kamerou, vyprávěním, perfektně napsanými postavami a hudbou. Ani si neuvědomíte, jak s váma film vyjebává, když vám poví, že hrdinové konečně našli planetu, kde by mohli založit kolonii, ale pak zjistíte že to byl podraz od jednoho z předešlých vyslanců NASY na prozkoumání planet, kde by mohl být život. Kromě Coopera a jeho parťáků, kteří prožívají cesty za dobrodružstvím, je tu ještě druhá příběhová linie soustředící se na jeho dceru (která je nadaným vědcem a pracuje v NASE, naštvaná, že její táta kdysi odešel na misi bůh ví do jaký černý díry a jí tam nechal) a jeho syna, který mu pořád posílá zprávy z domova. Přece jenom mu dcerka jednu zprávu také pošle, což je jedna z nejdojemnějších scén vůbec. Ve filmu se také dočkáte podobných wtf momentů jako v Inception a nečekaných zvratů, takže mohu jenom doporučit.

Jack staví dům

Jack staví dům (2018)

Musím uznat, že po tomhle filmu se ze mě stal psychopat, milovník Trierovo filmů a v budoucích pár hodinách sériovej vrah v base. (Pro všechny členy Policie, FBI a dalších orgánů vykonávající spravedlnost - byla to jen prdel, takže žádný mrtvoly v mým sklepě, rozumíme si?) Každopádně, kde sakra začít. Vyjádření pocitů z tohohle kousku bude trochu náročnější (hlavně když se to snažíte vyjádřit, abyste nevyzněli jako úplnej psychopat, spoiler nepovedlo se), ale pokusím se to nějak smyslupně shrnout (takže budu mlít hovna jako vždycky). Už dlouho se chystám vydat se víc po dráze artovejch filmů, protože i když jsem jich viděla fakt málo, zatím mě ani jeden nezklamal, naopak se mi líbí originalita v každým kousku. Na Triera jsem se chtěla taky dlouho vrhnout a hlavně na tenhle film, ke kterýmu jsem měla vysoký očekávání. A určitě mě nezklamal, spíš to bylo ještě lepší než jsem myslela. Je to kontroverzní, brutální, pro aspoň z 50% psychopatickejch lidí vtipný, divný, disturbing (nemůžu si vzpomenout na českej název), nevhodný pro slabý povahy (polovina lidstva) a především artový a originální. Tenhle film dal dohromady snad všechny věci, co mi chybí ve filmech v týhle politickokorektní době, kde dělaj filmy tak, aby nikoho neurazili, hlavně aby na to mohly chodit děti a nebyla tam žádná krev. Nene v tomhle filmu se budou přímo vraždit děti, mrazit mrtvoly, zabíjet ženský a bude se chodit peklem. Přesně takovej film, kterej je zároveň tak divnej a disturbing a zároveň poutavej a mistrovsky udělanej mi chyběl. A jsem kurva ráda, že jsem se k tomuhle filmu dostala. Mistr Trier mi sednul do vkusu tak moc, že mám chuť nasednou do dodávky.. (Just kidding chill out FBI) (Pokud dlouho nenapíšu žádnej koment, víte kde mě najít.)

Vlk z Wall Street

Vlk z Wall Street (2013)

83%? No to si děláte prdel! Tak málo? Tenhle film je absolutní nezapomenutelnej shitfest a já to naprosto miluju! Sakra než jsem viděla tenhle film, tak jsem si myslela, že jsem někdy až moc sprostá.. No, po něm jsem zjistila, že jsem ještě dost před hranou. :D Každopádně jestli jste někdy přemejšleli nad tím, jaký to asi je, dát si nějaký zakázaný pokušení, ale nevíte kde (popřípadě kolik a jak sehnat), můžu vám zaručit, že již nemusíte hledat. Díky The Wolf of Wall Street se totiž budete na 100% cejtit jako na koksu i bez koksu. Tohle byl zážitek jako svině! A za tohle že Leo nedostal Oscara? Tohle byl výkon hodnej tak 10 Oscarů, sakra práce. Vůbec všichni herci hráli tak dobře, že jsem zapomněla, že nejsem součástí Jordanovo firmy, ale gauče v obýváku. (Ale tak ještě je čas, že?) Škoda, že už je od začátku jasný, jak to skončí. Ale už to vypadalo tak nadějně a pak ho ten zmrd prostě prásknul? Přísahám, že jsem měla pocit, jakoby mě nejlepší kámoš právě shodil ze skály.. Nedivte se, do tohohle filmu se člověk fakt vžije, jen se koukněte sami a přesvědčte se, nebudete litovat. Ale teda nedoporučuju koukat s rodinou, co hůř s rodičema, pokud tam ještě prudíte. Rodinnej film tady totiž opravdu nenajdete. Ale jestli hledáte pořádnou jízdu, je to právě pro vás! Hodnocení: Nevíte někdo, kde seženu ludy?/10