Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Obsahy (4)

Kagemuša

Kagemuša (1980)

Slavný feudální epos Akiry Kurosawy vypráví příběh drobného zlodějíčka, který se nechá naverbovat, aby se mohl vydávat za stárnoucího vojevůdce Šingena a vyhnul se tak útokům konkurenčních klanů. Když skutečný Šingen zemře, jeho generálové neochotně souhlasí s tím, aby se podvodník ujal vlády jako mocný vládce. Brzy si začne života v roli Šingena vážit, ale jeho oddanost bude podrobena velké zkoušce, když musí vést vojáky do bitvy proti silám konkurenčního válečníka.

Dáma z Janova

Dáma z Janova (1969) (TV film)

Při čištění obrazu objeví obchodník s uměním a restaurátor dosud neznámé dílo slavného malíře van Dycka. Obraz zobrazuje portrét mladé dámy z Janova. Po tomto senzačním nálezu je pověřen mladý vědec umění Dr. Eck, aby ověřil historii tohoto obrazu. Ten je při své práci konfrontován řadou podivných událostí, a lidé, kteří o obraz projevili zájem nebo dokonce chtějí uplatnit nároky na vlastnictví, mají smrtelné nehody.

Meč a váhy

Meč a váhy (1963)

Malý chlapec byl unesen a zavražděn. Oba zločinci jsou pronásledováni, ale když je policie dopadne, ocitne se najednou v přítomnosti tří mužů. Mezi nimi je jeden nevinný. Vyšetřovatelé nedokáží s jistotou a přesně určit oba pachatele, kvůli jejich rozdílným výpovědím. Role spravedlnosti se tak přesouvá na porotu, ale je to dav, kdo nakonec vynese nemilosrdný verdikt.

Obvinění

Obvinění (1982)

Soudní projednání zdánlivě jednoduchého případu vraždy. Automobil jedoucí rychlostí 150 km/h se vrhá do moře v Shinko Harbor, prefektuře Toyama. Uvnitř je místní obchodní magnát Fukutaro Shirakawa (Noboru Nakaya), který umírá. Spolujezdkyně Kumako (Kaori Momoi) ale zázračně přežije. Brzy vyjde najevo, že Kumaki manžel byl pojištěn na 300 milionů jenů a je zatčena za podezření z vraždy svého manžela a za pojistný podvod. Noviny nejsou rozhodnuty o její vině, zatímco veřejnost o Kumaki zločinu nepochybuje. Ritsuko Sahara (Shima Iwashita) je vybrána jako její obhájkyně, ale pár se střetává jen s opovržením. Vše ale může být úplně jinak.

Reklama

Ovládací panel
2 body