Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (173)

plakát

Vetřelec (1979) 

I po 35 letech stále to nejlepší v tomto žánru. Vetřelec na velkém plátně působí jako hodně moderní záležitost (až samozřejmě na tu počítačovou techniku, kterou používají ve vesmírné lodi Nostromo, ale i to působí v rámci celého příběhu hodně kladně - tj. neodvádí to pozornost od děje a od napětí jako je to u dnešních blockbusterů). Scott předvedl, že dokáže povznést žánr sci-fi a hororu úplně na jinou uměleckou úroveň. Musím ocenit i zajímavou hudební formu (Jerry Goldsmith), která využívá např. tlukot srdce. Viděno v režisérské verzi, kino 18.02.2015. Hodnocení: 95%.

plakát

Nezlobte dědečka (1934) 

Nějak jsem se ztrácel v moři dialogů. Jsem milovník "burianovek", ale zde musím dát 55%.

plakát

Jack a obři (2013) 

Velmi dobře odvedená práce a opravdu příjemné překvapení. Měl jsem také tu čest slyšet ve světové premiéře hudbu k filmu (John Ottman) v Rudolfinu. Tvůrci se neuchýlili ke klasickému modelu amerických blockbusterů, ale cítil jsem tam určitou "anglickou" umírněnost. V dnešní době již efekty samotné žádného diváka nedostanou na kolena, takže o konečném dojmu z filmu rozhoduje námět, dobře zpracovaný scénář a dialogy a celkový rytmus filmu. Hodnocení 80% beru za mé maximum, vzhledem k žánru tohoto filmu, kterému zas až tak úplně neholduji. (Viděno: pouze DVD).

plakát

U mě dobrý (2008) 

U mě moc dobrý! ;-) Málo doceněný film. Mé hodnocení: 80%.

plakát

Hračka (1976) 

Tento film je mnohem víc než "jen" komedie. Za mě 90%.

plakát

Zkáza Las Vegas (2013) (TV film) odpad!

Někdy se člověk pobaví i u typických "béčkových" filmů, ale jak píše Torgal, tohle je opravdu "céčko" a možná ještě horší :-) Mé hodnocení: 5%.

plakát

30,000 mil pod mořem (2007) odpad!

Tyhle filmy vysílané většinou po půlnoci fakt miluju! ;-) Někdy (například u obřích mutantů kobry vs. agamy) se fakt dost bavím, ale tohle předčilo všechno co jsem kdy viděl! :-)

plakát

Muž v povětří (1955) 

Bída kam se člověk podívá a opravdu hodně špatný scénář, který škrtí i herecký výkon Vlasty Buriana. Mé hodnocení: 30%.

plakát

Hippocrate (2014) 

Jak básníkům chutná život na francouzský způsob. Rozhodně žánr filmu, komedie, moc neodpovídá skutečnosti. Viděno: kino La Pagode, Paris (8.9.2014), hodnocení: 65%.