Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Rodinný

Recenze (1 935)

plakát

Značka: Na dožití (1989) (TV film) 

Nemohu souhlasit s označením komedie, zasmál jsem se asi dvakrát, ale to spíš absurditě situací. A rozhodně bych to nevysílal v neděli dopoledne. Na to to má dost drsný konec...jinak nemohu souhlasit ani s některými recenzemi...dědky by nemoh nahradit němý kůň, to by fakt ten film neměl středobod. A nikdo netvrdí, že socialistický ráj hned každému dával byt...byly podniky, které měly podnikové byty...stačilo se tam upsat a byt byl okamžitě (vlastní rodinná zkušenost) a pak byly pořadníky, směny a tlačenky.

plakát

Kůzlátka otevřete... (1965) (TV film) 

Drsné a syrové drama, kde sice paní Scheinpflugová občas přehrává, ale závěrečná pointa celý film povznese...škoda, že nevíme, jestli se pak babka s pravdou někomu svěřila a třeba ji někdo uvěřil.

plakát

Talíře nad Velkým Malíkovem (1977) 

Námět má potenciál, který ovšem není absolutně využit. Škoda. Ale je tu fůra čs herců, pár vtipných scén a Josef Kemr jako mimozemšťan je nadmíru přesný...logický, bez emocí, odlidštěný...aneb kterak ufoun naučil Brodského pracovat. :-)

plakát

Jan Roháč z Dubé (1947) 

První československý barevný celovečerák. Jen škoda, že se nedá (zřejmě) sehnat ona delší verze. Jestli dá, mě se nepovedlo. Nepřehledné mi to nepřišlo ale naštěstí se o husitství zlehounka zajímám. Konec je trošku naivnější, ale čert to vem. Myšlenka o české nesvornosti je totiž stále platná. Nejen za válek, ale i v poslední době více  než jindy.

plakát

3 plus 1 s Miroslavem Donutilem - Mistr (2006) (epizoda) 

Velmi povedená taškařice s uběhaným Donutilem. :-) I když tomu kufru by asi šli odříznout panty. ;-) I mistr kasař je mistr. ;-)

plakát

Herecká dráha (1978) (TV film) 

Celkem slabší věc z pera velkého Miloňe. Nevyužitý potenciál, ale zajímavé obsazení.

plakát

Temno (1950) 

Jirásek byl prostě pan Vypravěč, takže i když poslední půlhodinka je lehce natahovaná a závěr lehce kýčovitý, přesto se dočkáme krásných scén...Růžek koupající se v sudu je toho důkazem. Škoda, že zde nebyla žádná zobrazená smrt. A bylo fajn vidět Miloše Nedbala v kladné roli.