Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Rodinný

Recenze (1 935)

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Naprosto luxusní záležitost. Satira, která perfektně vystihuje a kritizuje soudobou společnost, veškerý vliv medií, sociálních sítí, samozřejmě peněz, neschopnosti kritického myšlení apod. Je to bláznivý, je to vtipný, je to ale i smutný, ale já se bavil. SPOILER. Konečně jsem se dočkal filmu, kde lidstvo vyhyne. Paráda. Lidstvo si totiž skutečně nic jiného nezaslouží. Bohužel hlas rozumu bývá umlčován řevem lůzy.

plakát

Devadesátky - Král diskoték (2022) (epizoda) 

Filmově naprosto precizní, příběhově mě tam ale něco nesedí. Několikrát je zmíněn Helmut Huger - a vždy je odpověď, že je v Německu a bojí se. Oukej, majitel 40 procent Discolandu se bojí? Tady mi něco smrdí. Vím, že v roce 2009 byl obžalován (společně s dvěma dalšími) za pokus o vraždu Ivana Jonáka. Soudkyně to shodila ze stolu pro nedůvěryhodnost svědků a absenci přímého důkazu, ačkolik Jonák v roce 94 byl obžalován a následně odsouzen na základě výpovědí nedůvěryhodných svědků (cikáni, vyhazovači, taxikář) a jednoho nepřímého důkazu (Dopis Ludviky, který klidně mohla napsat i z donucení). Navíc nikdy nebyly objasněny pokusy o Jonákovu vraždu (výbušnina, střelba) - jasně, vypadá to, jako by si to na sebe nachystal sám, ale co když to tak má vypadat? Navíc střelit člověka puškou odněkud z křoví, tak, aby střelec zasáhl hlavu, ale neusmrtil, to už chce solidního profíka (možná policejního?). Kdyby ty pokusy byly od najatých vrahů z důvodu, že jim Jonák nezaplatil, tak by to snad řekli, když stejně šli sedět. Stále moc nejasností.

plakát

Devadesátky - Poprava bodyguarda (2022) (epizoda) 

Divoké devadesátky ve vší syrovosti. Jména jako Mrázek, Běla, Jonák rezonují v člověku i v dnešní době. Hlavní postavy možná nejsou tak charismatičtí jako jejich starší verze z Případů, ale člověk jim stejně fandí. Novotný jako Jonák překvapil...figura, výrazy obličeje, mluva, super....až na ty oči, které prozrazují pravdu. Uvidíme co dál...Plíšek to v závěru říká jasně...všichni si dělají co chtějí, přes otevřené hranice sem proudí davy šmejdů, vraždí se víc, než kdy dřív. Ne, že by to teď bylo lepší.

plakát

O princi Bečkovi (1988) (TV film) 

Dáša Veškrnová bez podprsenky...bohužel se nejedná pro diváka o žádnou výhru. :-D A myslím,že Pleštilová jí při tanci taky neměla. :-D

plakát

Zločin v chalupě (1981) (TV film) 

"To bylo skrz to pole"...naprosto pochopitelné...o hospodářství se musí správně starat,aby vydrželo i dalším generacím, takže nějaký senilní zabedněný dědek je na obtíž.

plakát

Náledí (1982) (TV film) 

Pravda je nepravděpodobná, snáz se uvěří lži. ;-)

plakát

Řemen (1978) (TV film) 

Všichni jsou zde skvělí. Především malý Jan Kreidl. "Poděkuješ za oběd." "Podle toho, co bude." :-D A když se u maciuchové začnou scházet všechny ty postavy, smích nebral konce. Škoda, že neskončila s tím Benešem a zase jen s Kubou. :-D

plakát

Měsíc nad řekou (1953) 

Václav krška umí vytvořit poetickou atmosféru a pánové Štěpánek s Plachým si to tu herecky dávají na pána. A pak jsou tu ženský...vypočítavý mrchy, který si myslím, že ví všechno nejlíp a že díky tomu můžou rozhodovat i za chlapy. Ta postava medřický byla fakt nesympatická, nemluvě o tom, že jsem ji nevěřil ani těch 33, co jí v době natáčení bylo, natož 27.