Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Rodinný

Recenze (1 924)

plakát

Sněžný drak (2013) (TV film) 

Škoda toho závěru, ten Myšička to měl tak pěkně vychytaný...hlavně to, jak na konci odmítne doprovodit princeznu k jejímu otci, to bylo až machiavellistické. Prostě si ji zasloužil víc než ten srábek. Hlavně měl možnost při závěrečném souboji propíchnout Lněničku a on ho kordem jen odstrčí. Stejně skočil z tý skály proto, že je sobec (on nemůže bez ní žít, takže zase jde jen o něj)...měl se rozplácnout na skále dole, to by byl závěr podle mého gusta. :-)

plakát

Pacific Rim: Povstání (2018) 

Boyega překvapil, že umí uhrát i celkem sympatickou postavu. Nebylo to úplně špatný, by´t finální zápletka béčková a druhořadá. Ale odhalení hlavního padoucha byl příjemný twist. A konec ve stylu druhého Dne nezávislosti. A opět mi nejvíce vadila strategie soubojů. Proč pořád střílí nějaké náboje do těch monster? Nejúčinnější je přece sekat do nich obřími čepelemi. To věděli už v předchozím díle, tak proč ty jaegery nevybaví spostou mečů?

plakát

Otravný víkend (1989) (TV film) 

Naprosto luxusní záležitost. Ze začátku to vypadá nemastně neslaně, ale pak je to herecký koncert všech zúčastněných. Věrně napsané dialogy, uvěřitelné herectví pánů herců. Příběh o lidském sobectví, aroganci a bezohlednosti. Jak příznačné pro dnešní dobu. I když konec zůstává otevřený, vyčkejte do konce titulků, zaposlouchejte se do zvuku na pozadí a sledujte světélko výtahu. Ale hlavně ten tón.

plakát

Zázračné dítě (1986) (TV film) 

Taková zábavná jednohubka. Škoda, že hlavní zápletka tak nějak vyšumí do ztracena.

plakát

Darmošlap z Nemanic a princezna Terezka (1983) (TV film) 

Nebýt těch písničkových vsuvek (které podle titulků zpívá Eva Hrušková a Alfred Strejček), tak by ta pohádka byla lepší. Nepočítaje Přeučila, který zpívá k ději. Slušná skvadra herců, kde si to Josef Bek dává absolutně na pána. Akorát v okamžiku, kdy čarodějnice vyleje jed před komořího na zem a on se lekne, vyrazí ze sebe slovo, které mi zní jako "p.čo". :-)

plakát

Lucy (2014) 

Potenciál ohromný, škoda, že je závěr tak uspěchaný. Dát tomu další půlhodinku a bylo by to super. Škoda, že počateční vizuální paralely (dravci a kořist) nejsou využity dál. A kdyby v závěru byl nějaký pěkný mindfuck....třeba kdybychom zjistili, že to ona nastartovala evoluci, vznik světa, nebo kdyby to byla ona, když se dotkne toho pračlověka (nějaký australopithecus?) a předá mu energii, díky které se mu nastartuje vývoj mozku a tím nakopne vývoj lidstva. Ano, béčkový nápad, ale jak by tomu vizuálu slušel.

plakát

Bakaláři - Zloděj (1983) (epizoda) 

Chybí napsaný Michal Ženíšek jako příslušník VB. Spíš info pro mě.

plakát

Bakaláři - Angličanka (1983) (epizoda) 

Jedna z nejlepších Bakalářských povídek. Na malém prostoru využito vše. Pan Karlík bezchybný, ta bradka mu dodala na šarmu.

plakát

Pohádka z větrného mlýna (1996) (TV film) 

Skoda, i přes účast paní Galatíkové, Jirky Schwarze a v závěru vtipného Jakuba Zindulky se jedná o pohádkový podprůměr.