Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Rodinný

Recenze (1 935)

plakát

Rychlejší než smrt (1995) 

Mám rád Sama Raimiho, mám rád westerny, ale tohle mi prostě nějak nesedlo. Herecké obsazení slušné, Gene Hackman brilantní (obvzlášť s dabingem Vladimíra Brabce), ale to přehrávání, nájezdy kamer, zpomalené záběry apod. mi dost kazily zážitek. No a závěrečný přemet i s průsvitnou dírou si mohli odpustit. (I když rozstřelená hlava vypadala dobře).

plakát

Soví hnízdo (1981) (TV film) 

Naprosto v pohodě dobová kriminálka. Ze začátku sice hudba přehnaně dramatická, ale pak se to zlepší. Navíc spousta klasických postupů...a to včetně laboratorního rozboru kousku látky a dokonce i konfrontace po americku. Závěr celkem překvapivý.

plakát

Srdíčko (1987) (TV film) 

Hodně povedená záležitost, všechny výkony nadstandartní, vraha člověk skutečně neuhádne...detektivka ze staré školy, kde se hodně mluví, kde se prolínají jak životní osudy vyšetřovaných, tak vyšetřovatelů.

plakát

Bakaláři - Mzda strachu (1978) (epizoda) 

Tohle mě bavilo, ale mohlo to být dotaženější, rád bych videl, jak by si Böhmová poradila s těmi fúriemi. Závist je věc zlá, i když jde jen o 20 korun.

plakát

Princ Mamánek (2022) 

Na tomhle filmu je rozhodně sympatické, že si ho Budař komplet dělal sám. Nápad tu je a sousta originality...bohužel by to chtělo ještě trochu dotáhnout...princ mohl být ještě více rozmazlený a jeho střet s realitou mohl být delší a propracovanější, stejně tak jeho návrat v závěru mohl být epičtější a konec vyznívá do ztracena (bourání 4. zdi bylo nadbytečné, i když ho chápu). Horrorové pasáže rozhodně skvělé a když jsem slyšel mluvit dub, hned mi naskočil Kemr...nutno podotknout, že jsem o filmu dopředu nic nevěděl, snad až na to, že v něm hraje Jana Nagyová. Ale buďme rádi, že vzniklo něco nevšedního.

plakát

Bakaláři - Péťa (1973) (epizoda) 

Že jsou ty chlapi ve své ješitnosti vždycky tak nemotorní.

plakát

Propast (1982) (TV film) 

Zajímavé drámo s nečekaným koncem.

plakát

Nebojsa (1988) 

Hodně průměrná věc, tady to nezachrání ani pitvořící Ondřej Vetchý, pijící v závěru pivo na ex. I finální konfrontace nebyla tak děsivá a že se Knop snaží jako čaroděj...stejně unylá pohádka jako O statečném kováři. (Mimochodem, natáčeno u stejného větrného mlýna).