Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Rodinný

Recenze (1 935)

plakát

Pepa (2018) 

Film o kikotech pro kikoty. Naštěstí jsem hrdým kikotem. Protože většinu zdejších odpadů dávají zřejmě jen samý macha a nadsamci. Filmek to není zlý. Pepa je prostě blbeček, který se neumí poprat za svoje sny. Ale ono to tak někdy v životě bývá. I když tady samozřejmě provedeno ad absurdum. Zvláštní je, že až je na Suchánkovi znát těch 15 let, ostatní herci jakoby nestárli. A konec samozřejmě crazy, ale proč ne. Lidem, co jsou někdy životem cloumáni, ať se snaží nebo nesnaží, má film co říct a pro ty ostatní jsou tady akční slátaniny.

plakát

Petrolejové lampy (1971) 

Po x letech od dřívěhšího zkouknutí jsem si dal repete a jedná se samozřejmě o bezchybnou práci Juraje Herze. Jaké však bylo mé překvapení, když jsem v hlase Karla Černocha poznal hlas Jaroslava Satoranského, jenž ho skutečně při postsynchronech namluvil. Poznávám v čím dál víc filmech předabované postsynchrony.

plakát

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964) 

Může mi prosím, někdo vysvětlit, proč na fdb i imdb je všude psána Stella Zázvorková? V roli Matičky (potažmo Mother), už několikrát jsem jí tam hledal. Jediná scéna, kdy myslím, že slyším její hlas je při písničce Whiskey, to je moje gusto. Jako by se snažila těsně u mikrofonu kamery přezpívat Simonovou (Fialovou). Jinak Zázvorková hrála roli Tornado Lou na divadle, s tím nemám problém.

plakát

Šestý den je sobota (1981) (pořad) 

Občas více občas méně povedené scénky a písničky. Jiří Císler asi nejlepší. A strašně mě pobavil Václav Štekl se svými imitacemi.

plakát

Comeback - Zlatá rybka (2008) (epizoda) 

Objevena drobná chybička. když děvčata vyrazí na striptýz, je vidět v levé části obrazu ruka a noha člena štábu.

plakát

Křeček v noční košili (1987) (seriál) 

Tak dneska jsem se díval na první díl a už mi asi hrabe. Koukám na Ladislava Trojana a říkám si, ten hlas se mi nezdá, jakoby se sám nemluvil. Pak přijde hlasatel v televizi a slyším jasně Michala Pavlatu. Jdu si to ověřit na dabingforu a jen tak utrousím poznámku, že ještě zjistím, že ani ta Monika Effenbergerová se nemluví...a koukám, že jsem se nesekl ani v jednom. Nejenom, že jsem poznal Pavlatu po hlase, ale Trojana zde mluví Dalimil Klapka (i když sám hraje jiného profesora) a Moniku Effenbergerovou mluví Daniela Bartáková! :-)

plakát

Až bude padat hvězda (1976) (TV film) 

Když jsem viděl herecké mistry ležet na jednom pokoji, doufal jsem ve skvost. Bohužel ten příběh není o nich, ale o nějkaý pipině. Naštěstí je tu vynikající Medřická, která uhrála záporačku tak, že bych ji s chutí jednu vrazil.

plakát

Blázinec v prvním poschodí (1969) (TV film) 

Crazy šílenost v podání pánů Oplustila a Podskalského, ale herecká elita zajištuje, že se člověk pobaví. A překvapení pro mě, Jana Dítětová působí velmi mladě a svěže.

plakát

Smrt v sedle (1958) 

Stanislav Fišer dabuje Jana Přeučila.