Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Rodinný

Oblíbené filmy (10)

Návrat do budoucnosti

Návrat do budoucnosti (1985)

Jistě, že už tady bylo snad všechno řečeno, přesto mi dovolte taky říct pár slov k tomuhle filmu. Celá trilogie patří na 100 procent k mým nejoblíbenějším filmům. A troufnu si jej dát přímo na 1. místo v žebříčku. Miluji ji už od dětství a od té doby jsem ji viděl snad bezspočtukrát. Dobrodružství, romantika a cesty časem v geniálním mixu od Boba Galea pod taktovkou vynikajícího Boba Zemeckise s geniální impozantní hudbou Alana Silvestriho. Říkat něco k výkonu M.J. Foxe nebo ke ztvárnění "šíleného" vynálezce E. Browna by bylo nošením dříví do lesa. Takovýhle film se natočí jednou za sto let. Klasika, kult...............dochází mi slova.

Spider-Man 2

Spider-Man 2 (2004)

Podle mě, společně s Donnerovým Super-manem nejlepší komiksový film. Jednička byla dobrá, ale dvojka je mnohem kompaktnější, a navíc působí o mnoho víc komiksověji. Už jenom úvodní titulky, malované Alexem Rossem, podtržené hudbou Dannyho Elfmana, a velký plus je hlavní záporák. pro roli Doc Ocka nemohli vybrat lepšího herce než je Alfred Molina. navíc je i hodně podobný svému komiksovému vzoru, ačkoli to sám popírá. Svoji roli si naprosto užívá, jen to kazí český dabing. (Jiří Prager je dobrý dabér, ale pro jiné postavy.)Celkově shrnuto za 5.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Filmový svět nemohl zahájit vstup do nového století a tisíciletí lépe. takovéhle filmy se točí jenom jednou za sto let či za jeden věk. Peter Jackson nás po svých předchozích snímcích donutil si kecnout na zadek. Možná mě proklejete, když prohlásím, že jsem nikdy nečetl předlohu, ale film miluju. Bohužel jsem ho nikdy neviděl na velkém plátně, shlédl jsem ho až na videu. Znáto to...všichni Vám ten film vychvalují, až nemáte chuť to vidět. Nakonec té masáži podlehnete a ničeho nelitujete.

Harry Potter a vězeň z Azkabanu

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

Třetí díl je i v knižní předloze můj nejoblíbenější a film je bezpochyby nejlepší z dosud natočených. Tatam je naivní atmosféra prvních dvou dílů. A.Cuaron přitvrdil a i přes jeho úchylku ve scvrklých hlavách :-) si troufám tvrdit, že je to prostě umělec. Samozřejmě, že jsou tu odchylky od předlohy, ale kdo by to tvůrcům vyčítal, když nám nabídli takovouhle podívanou. Výborní jsou samozřejmě herci v čele s G. Oldmanem a D. Thewlisem. A scéna, ve které Harry letí na Klofanovi přes Černé jezero je zkrátka nezapomenutelná. Díky Alfonsi. "Vylez, Péťo, vylez!!"

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Co dodat? Vše bylo řečeno. Pět hvězdiček: Bob Zemeckis, Tom Hanks, Gary Sinise, scénář, hudba. Díky vám.

Braindead - Živí mrtví

Braindead - Živí mrtví (1992)

Braindead je jedním slovem skvost. Tímto filmem jsem pro sebe objevil Petera Jacksona dávno před Pánem prstenů. Horrorová zombie komedie s hektolitry krve, rozsekanými mrtvolami, a vnitřnostmi. Naprosto úžasné. pro většinu fanoušků, kteří se setkali s tvorbou P.Jacksona až díky Pánovi prstenů poněkud šok. Mluvím ze zkušenosti, poté co jsem film promítl pár kamarádům.:-) Výtečná komedie pro silnější žaludky a Jackson v malé roli.

Lví král

Lví král (1994)

Celovečerní muzikálové animáky nejsou můj cup of tea, ale tohle mě naprosto dostalo. Viděl jsem ho už jako malej prcek a je to klasickej příběh ala Hamlet. Vtipné postavy odlehčují jinak temnou atmosféru (smrt Mufasy mě dostala, návrat Simby a jeho pomsta). A co dodat k hudbě? Nejlepší je Elton John a Can you feel this love tonight?. Prostě tenhle film miluju. "Hakuna matata!"

Transformers

Transformers (2007)

Opět mám dilema..co říci víc než zde již bylo napsáno? zajisté se jedná o zatím nejlepší snímek tohoto roku a to i přesto, že Baye nemám rád. Tohle je ale výborný film, mixující všechno, co v dnešním filmu člověk očekává. Kromě napínavé sci-fi s velkolepými bitvami, "obrovským" poselstvím, dojemnými scénami můžeme čekat i spoustu gagů, které by celý film měly totálně shodit, ale působí nádherně odlehčujícím dojmem. Nemám co bych dodal, při závěrečných titulcích se mi chtělo tleskat. A navíc, už jste někdy viděli ministra obrany USA se zbraní v ruce?:-) Pár hlášek za všechny: "Podle feromonů toho chlapce soudím, že se chce pářit s tou samicí." "We are here, we are waiting." P.S.: Na scénu, ve které se poprvé pořádně ukáže Optimus jsem čekal 17 let. (od dob seriálu)

Nekonečný příběh

Nekonečný příběh (1984)

Klasika mého dětství. Petersen dokázal dávno před Pánem prstenů natočit dokonalé fantasy s plně reálistickým světem. Vynikající hudba. Knihu jsem rovněž četl a musím říct, že Petersen ztvárnil tu lepší část celé knihy. P.S. Ano, stále si stojí za tím, co jsem zde napsal, ale musím si něco přidat. Nedávno jsem tento film shlédl znova (po asi 8 letech od předchozího shlédnutí) a film je skutečně geniální. Objevil jsem spoustu nových souvislostí. V dialozích jsem našel nové významy a skryté smysly. A taky bych se rád vajádřil k hereckým výkonům, všichni hrají bezchybně a dva si zaslouž vyzvednout. Určitě knihkupec Koreandr a pak samozřejmě představitel Atreje, Noah Hathaway. Bál jsem se, že po těch letech mi přijde jeho výkon křečovitý a špatný, ale opak je pravdou. Atreje hraje naprosto opravdově a upřímně. Věřím mu každé gesto a slovo.

Interstate 60

Interstate 60 (2002)

Když jsem četl tenhle název v programu, skoro jsem si ho nevšiml. pak mi zrak padnul níže a vidím: B.Gale, G.Oldman, M.J.Fox, Ch.Lloyd..............a už strkám kazetu do videa.:-) Kombinace těchle jmen je nadpozemsky lahodná a tenhle film mě nijak nezklamal. Originální a nápaditá road movie o smyslu cesty životem, plná odlehčené atmosféry a výborných gagů. A navíc výš zmínění herci...jsou bezchybní. jak rád bych potkal O.W. Granta v reálném životě. "Ty jsi mě mentálně ošukal a bylo to strašný!!!" "A co ty? Ty jsi správnej chlap, viď?".............:-) A ještě poznámka na okraj. Nedávno mi bylo řečeno, že film je plný klišé a že samotný hlavní příběh je klišé. Ano, možná je hledání odpovědi a smyslu života klišé, ale je dobré si ho občas připomenout a zopakovat. Obzvlášť, když je zabaleno v originálním námětu, dopněno výbornými herci, geniálními gagy a novým zpracováním. Obzvlášť, když máte ještě jiný "výběr".