Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Rodinný

Oblíbené seriály (10)

Přátelé

Přátelé (1994)

I'll be there for you, cause you're there for me too.

Alf

Alf (1986)

Výborný nápad, mimozemšťan se dostane do obyčejné americké rodiny. samozřejmě tenhle seriál jsem žral už jako kluk a baví mě i teď. I knižní podoba celkem obstála. A samozřejmě Ota Jirák...........tohle nemá chybu.

Báječná léta

Báječná léta (1988)

Jeden z nej seriálů o dospívání, jaký jsem viděl. Strasti a slasti dospívání v Americe 50. let? Hned bych tam chtěl žít a vyrůstat tam. Jasně, je to čirá nostalgie i s mravokárným ponaučením, ale některé díly byly vysloveně pouze zábavné. Navíc občasné návštěvy herců jako James Tolkan, či z mladší generace Schwimmer, Ribisi atd. dodávají seriálu další rozměr.

Goro, bílý pes

Goro, bílý pes (1980)

Ano, nostalgií zahalené vidění. Bál jsem se, že teď po 14 letech se mi to nebude líbit, ale je to přesně tak skvělé a doteď nepřekonatelné jako kdysi.

Ztraceni

Ztraceni (2004)

První dvě serie dobré. Třetí už je hodně nastavovaná kaše a vlastně už mě to ani moc nebaví.....V první serii jsme sledovali osudy první party ztroskotanců, v té druhé těch ostatních, to už na mě bylo moc a teď ještě musíme sledovat minulost "Těch druhých" nuda. Ale ve čtvrté se vrací vše s novými nápady a pátá je vyloženě scenaristicky nabušená, ani díl navíc, ba ani minuta. Seriál sice sklouzává ke sci-fi, prvky cestování časem apod. ale dělá to bravurně a je na co se koukat. Dostává to grády a čekáte na nová rozuzlení a na nové otázky... P.S. Tak si něco přidám, 5. serie byla skutečně tak dobrá, jak píšu a šestá mě totálně rozsekala, a závěr nemohl být lepší. SPOILER: Jen mám pořád výtku týkající se Jacoba, nemyslím si, že zrovna on je ten "správný". Je to on, kdo si nikdy nenechá nic vysvětlit a on, který vždy zaútočí na svého bratra. MIB naproti tomu má ke svému chování naprosto pochopitelné pohnutky a důvody. Proto je mi nejvíc líto Johna Locka, který zemřel vlastně zbytečně. Kdyby nechali MIB odejít už dřív, nebo i v podobě Johna, kdy byl vlastně smrtelný a tedy žádnou hrozbou, byla by tím aspoň odůvodněna Lockova smrt, kterou Muž v černém využil pro sebe..takhle pro mě zůstává naprosto nesmyslnou....

Pán času

Pán času (2005)

Těším se, až budu moct zvýšit hodnocení, protože popravdě, neviděl jsem všechny díly. Přiznám se, neviděl jsem první serii, ale vetšinu druhé, třetí a čtvrté + celovečeráky (díky Bohu za AXN sci-fi), takže jsem si v roli Doktora zamiloval Davida Tennanta, jehož obličejové výrazivo a mimická gesta jsou famozní. Pátá serie mě kvůli hlavní představiteli zatím nevtáhla, i když příběhy jsou slušné. A co tedy k vyprávěnkám, ke kterým jsem se takto dostal? Hodně mi připomínají původní Star trek a pak něco mezi Babylonem 5 a spoustou sci-fi filmů. Některé zápletky jsou geniální, některé slabší, ale všechny nosné, nápadité a postava Doktora natolik životaschopná, že bych se díval i na díl obsahově naprosto prázdný.... P.S. Dobrý komentář...novoten Palubní deník, dodatek: Dokoukány chybějící díly, a následně 5.,6., odvísílané epizody 7. serie včetně všech prequelů a mini-epizod a musím konstatovat určité zklamání z vývoje serie. Stručně řečeno Matt Smith není David Tennant a Steven Moffat není Russel T. Davies. Sice se stále jedná o nadprůměrnou zábavnou jízdu, ale doctor je více ujetější než kdy dřív a připadá mi, že tvůrci vsadili spíše na vtipnost a ujetost, snad, aby se přiblížili současnému mladému teenage publiku, což myslím, že je poměrně škoda. Serie s Tennantem byly dospělejší, plné jeho vlastních pochyb a vtipnost byla pouze dodatkem jeho dobrodružství, tady je spíše někdy hlavním účelem. Kdybych to měl přirovnat s jinému seriálu z 90. let, pak Buffy, která se mi sice líbila, když mi bylo náct, ale od Doctora bych čekal více té dospělosti. Též změna gradující hudby při důležitých scénách není bez poskvrny. Kolikrát je použita i víckrát běhěm jednoho dílu, zatímco mezitím jsou samé funny momenty, ztrácí tím pak své kouzlo. A Amy mi taky bohužel moc nesedí, naštěstí to vypadá, že už v seriálu skončila. Nevím, jestli je to tím, že by Matt neuhrál to, co Tennant, občasné záblesky doctorových pochybností jsou k vidění, ale měl by se v nich plácat víc...viz David na konci 4. serie (Timelord victorious!) A tak nejlepší scénou se Smithem zůstvá monolog ve Stonehenge:" Vzpoemňte si, kolikrát jsem vám už nakopal zadky!"