Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (3 461)

plakát

A Banquet (2021) 

Poměrně zajímavě pojatý slowburn psycho horor o dívce, která prožije zvláštní setkání s "čímsi", na jehož základě přestane jíst, aniž by ztrácela váhu. Zvlášť v prostřední třetině umí být působivý a znepokojivý, úplně jsem se těšil, kam až to tvůrci vyhrotí a co z toho vyplyne. A ono nakonec nic moc.

plakát

Abigail (2024) 

Film naplňuje to, co slíbil trailer - nenabízí ani o chlup víc, ani o chlup míň. Bezproblémově natočená, komediálně hororově krvavá vybíjená mezi partou kriminálníků a malou upírskou baletkou ve starobyle působícím rodinném sídle. Radost mi prakticky kazí pár věcí, které v podstatě plynou z toho, že duo Radio Silence už něco takřka totožného natočilo dříve (a lépe). Krvavá nevěsta zůstává nepřekonaná, když nabídla zejména sympatičtější a charismatičtější hlavní hrdinku a taky o něco nápaditější dějové motivy. Abigail je čtyři pětiny stopáže za divákem, který viděl upoutávku. Až v samém závěru se stane pár zvratů, které člověk nutně nečeká.

plakát

Absence (2013) odpad!

Jimmy Loweree se nenamáhal natočit čímkoli zajímavý film, já se nebudu namáhat napsat čímkoli zajímavý komentář. Found footage dno. Řemeslně asi ne úplně amatérské, ale celkově absolutně nijaké a prázdné.

plakát

Absolvent (1967) 

Úžasný, ve všech směrech pozitivní film, esence dobré nálady. Geniální písničky Simona a Garfunkela mě navodily na tu správnou notu už při úvodních titulcích, zbytek snímku uběhl jako voda. Už se těším na repete.

plakát

Acolytes (2008) 

Klišovitý příběh o tom, jak se skupina teenagerů bez nejmenšího pudu sebezáchovy pokusí vydírat sériového vraha, což se jim samozřejmě krutě vymstí. Když k tomu přičtu ještě velmi vysoký výskyt logických kiksů (v jakým vesmíru by se proboha tohle mohlo takhle stát?!), vyjde mi film, jemuž bych nedoporučoval věnovat sebemenší pozornost.

plakát

Adam Chaplin (2011) odpad!

"Špička v žánru poloamatérský splatter", to je pro mne asi tak lákavá nálepka jako "špička v žánru fekal porno"... Tady opravdu kriticky záleží na osobních (ne)sympatiích, které k tomuto koutu kinematografie máte. Pro mne nesledovatelné, po deseti minutách jsem byl k smrti znuděný a otrávený.

plakát

Adamova jablka (2005) 

Pořádnej úlet. Takhle absolutně nepředvídatelný absurdní scénář se moc často nevidí. Žánrově jsou Adamova jablka nezařaditelná - chvíli z nich vyzařuje pohoda a vtip, potom zase smutek a zlost. Každopádně brilantní film ve všech ohledech. PS: Nelze nevzpomenout na Trierovo Království.

plakát

Adaptace (2002) 

Genialita, v níž Charlie Kaufman dokazuje, že je scenáristický bůh (a nutí mě se v nejbližší době znova podívat na Věčný svit neposkvrněné mysli, který mě napoprvé kdo ví proč nezaujal), a Nicolas Cage podává skvělý herecký double-výkon. Za kamerou by to možná chtělo nějakého dravějšího tůrce, no jakkoli Spike Jonze úžasnému scénáři nepomáhá, tak mu ani neubližuje. Adaptace je zkrátka skvělý film, který jsem dlouhou dobu nespravedlivě přehlížel.

plakát

Ad Astra (2019) 

Nejsou mi úplně sympatické filmy, které se tváří, jako kdyby sežraly Šalamounovo hovno, a pak vytáhnou scénu, které jako by vypadla z nějakého totálního béčka. Tak kurňa, mám filmy, v nichž hrdina naskakuje v poslední sekundě do odpichující se rakety, případně si udělá štít ze solárního panelu a s odrazem propluje skrz prstenec Neptunu od jedné vesmírné lodě ke druhé. A pak mám filmy, kde se hloubavě filosofuje nad údělem lidské existence. Ale míchat by se to nemělo. Uznat musím, že Ad Astra krásně vypadá a krásně zní, řada scén má úžasnou atmosféru a v první polovičce jsem byl v podstatě nadšený. Pak se ale ty různé rušivé nesmysly začnou vršit tak moc, že prostě zásadně ubírají zážitku a nejsem schopný je ignorovat. Vše podtrhuje voiceover Brada Pitta, který je fakt napřesdržku. Ten film by pro mě dával mnohem větší smysl, kdyby tam ty niterné průpovídky nebyly, neboť bych si hrdinovo počínání osvětlil sám mnohem přesvědčivěji. Takhle celý film působí jako jen průměrně chytrý člověk, který chce vzbudit dojem génia. Dokáže operovat chytře znějícími větičkami, ale celému sdělení chybí nějaký hlubší koherentní smysl a v závěru z něj vypadne banální YOLO. Film, který by strašně moc chtěl, ale nejde mu to.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Moc příjemné, ale druhý díl se mi líbí o chlup víc. Malá Ricci je skvělá.