Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Romantický
  • Animovaný

Recenze (212)

plakát

Kissable Lips (2022) (seriál) 

Vypadá to, že se mě korejská produkce snaží přesvědčit, že krátké školní BL doramy mají svoji kvalitu. Rok 2022 jich bude zřejmě plný. Zprvu Kissable Lips vypadalo na klasickou záležitost, ale od druhého dílu jsem musel secvaknout podpatky, protože scénáristé vzali nejedno klišé a postavili ho na hlavu. Hlavní postavy měly jak charakter, tak i mozek. A závěr? Mnozí jej kritizovali (nebo jej obrečeli), ale myslím si, že k celkovému vyznění příběhu byl potřeba zrovna takový konec – silné 3* (7/10)

plakát

Semantic Error (2022) (seriál) 

Semantic Error patří v kategorii korejské školní BL mezi ty povedenější kousky, kterých bohužel není moc. Kluci i vedlejší postavy se s tím poprali celkem obstojně a krátké epizody utekly jako voda. Nejsem znalcem předlohy, takže mě seriál tak neuhranul, ale na kvalitní 3* to s přehledem dá. (6/10)

plakát

The Veil (2021) (seriál) 

The Veil do toho hned od začátku skočil velice akčně s tím, že špionáž na sebe nenechala dlouho čekat. V průběhu seriálu se nám jednotlivé nitky splétají a zase rozplétají, stejně jako paměť hlavního hrdiny. Příběh sám stojí ale jen za polovinou úspěchu, tu druhou tvoří kvalitně napsané a hlavně kvalitně zahrané jednotlivé postavy – a to nejen ty hlavní, ale i ty vedlejší. O zbytek se postarala skvělá hudba a výsledkem je seriál, který byť má nějaká hluchá místa, tak si plně zaslouží 4* (8/10)

plakát

Wataši ni unmei no koi nante arienaitte omotteta (2016) (TV film) 

Příjemná romantická podívaná se sympatickou ústřední dvojicí. Tabe Mikako se od Yamada Taro Monogatari snad vůbec nezměnila. I tady dokázala vystrčit drápky a ukázat, co je v ní. I když je film postavený na klasickém klišé, já jsem to vzal. Dobře postavená klišé mám totiž rád – slabší 4* (7,5/10)

plakát

Crush (2021) (seriál) 

Jedná se o lehce nadprůměrnou romanťárnu s docela snesitelnými hlavními hrdiny (i když Su Nian Qin byl někdy trochu přes čáru i na poměry dramalandu, ale Sang Wu Yan byla dost dobrá a fandil jsem jí). Kupodivu mě nejvíce bavila porozchodová část a jejich opětovné dávání se dohromady. I tak ale některé pasáže byly na mě moc – namátkou: celá linka s dětmi ve speciální škole nebo nepotřebně vyhrocený závěr. Je taky škoda, že z hudby mě oslovila jen ústřední skladba, ostatní ani moc prostoru nedostaly, byť se jedná o seriál (a hlavního hrdinu), na hudbu zaměřený. Evan Li se díky téhle roli dost vyšvihl a já jsem zvědavý na jeho další počin – silné 3* (7/10)

plakát

Seobok (2021) 

Seobok je akční film vhodný pro celovečerní sledování. Snímek, kde rychlejší sekvence střídají pasáže plné otázek o smrti a smyslu života, by mohl dost lehce zabřednout do patosu a klišé, ale světe div se, tady to docela funguje a je se na co koukat – 3* (7/10)

plakát

Sankaku mado no sotogawa wa joru (2021) 

Byť předlohu neznám, film jsem si docela užil. Mělo to tu správnou atmosféru i zajímavé postavy. Byl to zase trochu jiný příběh o mrtvých a síle slov. Jen trochu nechápu tu extrémní diváckou posedlost BL či bromancí v poslední době. Tuhle tématiku mám osobně moc rád, ale líbí se mi jednotlivé nuance tohoto žánru a opravdu se ne vždy musí tak tlačit na pilu. V tomto případě je jen škoda, že se z předlohy udělal film, krátký seriál by jistě dokázal danou tématiku obsáhnout lépe. Tak jako tak se do budoucna chystám ještě na anime  – 4* (7,9/10)

plakát

Word of Honor (2021) (seriál) 

Páni! Tak to byla vážně jízda! Word of Honor jsem měl v hledáčku společně s Immortality a A League of Nobleman a byl jsem mile překvapen, že jej začali vysílat již v únoru. Měl jsem sice trochu pochyby o tom, jak se Simon Gong popere zrovna s touto rolí, ale hned první dva díly mé pochyby rozehnaly. Už totiž jen opening je velice povedený a já se už hned od začátku docela divil, že seriál zrovna v takovéto podobě prošel přes čínskou cenzuru. A divit jsem se nepřestal. Vztah dvou hlavních protagonistů pojatý jako soužití dvou spřízněných duší měl své kouzlo. A pro mě o to více, že tragiky v příběhu bylo snesitelné množství. Nebudu zde nijak zastírat fakt, že jsem z Word of Honor nadšený. Byť je zde vidět omezený rozpočet (hlavně u CGI efektů), tak vše ostatní bylo skvělé. Chemie mezi hlavními hrdiny, choreografie soubojů, kostýmy i příběh dělají z tohoto počinu top drama roku 2021 a jsem velice zvědav, jak s tím zamíchá plánované a neustále odsunované Immortality – 5* (10/10

plakát

Killer and Healer (2021) (seriál) 

Killer and Healer bohužel ve sledovanosti trochu doplatil na to, že byl vysílaný ve stejnou dobu jako Word of Honor. Přesto věřím, že si tenhle seriál své diváky našel a ještě najde. K republikánskému období mám v čínských seriálech jisté výhrady. Neobejde se totiž bez politických machinací, opia a čínské opery a ani z jednoho tématu nejsem zrovna unesený. Veškeré mé námitky ale s jasným přehledem přebila ústřední dvojice. Tohle byl taky po dlouhé době seriál s ústřední mužskou dvojicí, kde mi nejen že nevadily ženské charaktery, ale dost jsem jim fandil – hlavně Chu Ran. Příběh už od začátku jede na plné obrátky a místy je to dost drsná jízda, která pro mnohé zúčastněné nedopadne zrovna dobře. SPOILER A i když konec stál některé z postav život KONEC SPOILERU a některé pasáže nebyly moc podle mého gusta, tak si seriál zaslouží vysoké hodnocení – silné 4* (8,5/10)

plakát

L.O.R.D: Legend of Ravaging Dynasties 2 (2020) 

Filmové pokračovaní, na které jsem čekal dva roky, ve mně ve výsledku zanechalo dost rozporuplné pocity. Dvojka L.O.R.D.a se veze na stejné vlně jako jednička - na velkolepé vizuální vlně, která nechává příběh hodně daleko za sebou. Jsme sice svědky občasného vztahového zablýsknutí, ale to, na čem podle mého samotná myšlenka filmu stojí, je zde hodně upozaděno. Pokud bych tedy mohl doporučit budoucím zájemcům o příběh Mistrů a jejich žáků, zkuste raději Critical World. Nedostanete sice nic extra líbivého po vizuální stránce, ale příběhově je to oba filmy hodně překonává – 3* (6,5/10)