Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (425)

plakát

Pohřben zaživa (2010) 

Fascinující na Buried je především tvůrčí představivost, neboť z výchozí situace "člověk v bedně" vytěžil naprosté maximum. Film je napínavý od začátku, rychle pomocí telefonátů představí hlavní postavu i ty vedlejší (hlasy) a zároveň svižně posunuje příběh kupředu. Reynoldsovo teatrální herectví nemusím, tady je ale vážně dobrý a jeho postava se chová překvapivě rozumně. Ke konci napětí zakolísá, což se snaží zachránit hadími nápady, které jsou trochu na hraně, stejně jako pár logických kiksů, to je ale ve výsledku pohřbeno solidním tempem a strhujícím závěrem.

plakát

Pavučina snů (2003) 

Odfláklé zpracování a zmrzačený scénář zachraňuje kamera, herci a docela slušná mysteriózní atomsféra.

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Velice příjemný rodinný film, který se sice nevyhýbá tradičnímu moralizujícímu klišé, na druhou stranu sportovní sci-fi prostředí je trefa do černého. Herci vpohodě, slušné triky, delší stopáž poněkud zbytečná. Obrovským plusem je, že Real Steel narozdíl od většiny rodiňáků IQ rozhodně neuráží. 7/10.

plakát

Uvnitř (2007) 

Nevím, kde je ta proklamovaná genialita, zato jasně vidím průměrnou pointu a samoúčelné gore. Nepříjemnou atmosféru se ale povedlo vykouzlit na jedničku.

plakát

Bad Taste - Vesmírní kanibalové (1987) 

První cca půlhodina, než se "hrdinové" dostanou do domu vesmírných distributorů manburgerů, je neskutečně blbá nuda. Zbytek filmru je docela slušný explonation nářez, ale ten amatérský vizuál se prostě nedal. Asi jsem moc kinematograficky rozmazlený.

plakát

Resident Evil: Zatracení (2012) 

Damnation překonává ve všech ohledech Degeneration. A tím pádem i všechny hrané Residenty. Už podruhé mi Capcom ukázal, jak filmově nosná může zápletka RE být, o to víc mě mrzí zatuchlost filmové série.

plakát

Černobylské deníky (2012) 

Do dvou třetin jsem si napnutou atmosféru nočního Pripyatu se všemi těmi medvědími, rybími a dalšími podivnostmi docela užíval. Hrdinové nebyli úplně dementní, pomalé napínání diváka, co se skrývá ve tmě funguje. Finále však odkrylo naprostou ignoraci filmařů vůči divákovi a Chernobyl Diaries jsou zase jen prvoplánovým produktem parazitujícím na slavné katastrofě. Celý vznik, chování a motivace monster mi je naprostou záhadou, nevím jestli to bylo úrovní radiace, ale hlavním postavám se při závěrečné naháněčce vygumuje mozek a následně to zabije stupidní shocktwist. Radioaktivní Blair Witch, jen o dost nudnější a hloupější.

plakát

Temná hmota (2007) 

Pomalé drama o americkém snu, který skončil dříve, než mohl vůbec začít. Ospalým vyprávěním se setkáváme s čínským studentem kosmologie, který dostane jedinečnou šanci dostudovat na americké univerzitě. Kulturní i sociální rozdíly se začnou projevovat hlouběji, až vyústí v nešťastnou událost. Herci slušní, postava milovnice čínské kultury Joanny v podání Streep alespoň částečně svou laskavostí smazává bariéru mezi západním a východním smýšlením. Egoistický profesor s mocí naprosto potopit něčí život na sebe přivolá nečekaný ortel. Samotný vrcholný akt hlavního hrdiny může být z našeho pohledu diskutabilní. Mimo nebo možná(?) včetně onoho činu je třeba dodat, že žádný americký film (který jsem doposud viděl - a mnoho jich tedy není) zabývající se čínsko-americkou otázkou (i když o ni na první pohled nejde) nepodal tak znepokojivě pravdivé vyobrazení.

plakát

Resident Evil: Rozklad (2008) 

Divná animace a nevyrovnané tempo vyprávění, přesto s výjimkou třetího dílu převyšuje všechny hrané Residenty.

plakát

Kukuřičné děti (1984) 

Mrazivá atmosféra kukuřičných lánů dostává na frak od béčkového zpracování. Námět rozhodně stojí za pořádné zpracování. Vždyť co je horšího, než vidláčtí okultní psychopati? No přece vidlácké okultní psychopatické děti!