Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Vetřelci

Vetřelci (1986)

Dokonalý akční film s nejhrůznějším a nejkrásnějším monstrem všech dob. Pasáž, kdy Ripleyová bojuje s Královnou je pro mne jedna z nejlepších, co jsem kdy viděl. "Get away from her, you bitch!"

Utržený ze řetězu

Utržený ze řetězu (2005)

Závěrečné titulky. Ticho. Vstávám. Tleskám. --- Tak silný emocionální dojem ve mne dlouho žádný film nevyvolal, stejně mě žádný film tak nepobavil propracovanými bojovými scénami asijského ražení a milými humornými prupovídkami. Pravda, příběh se čas od času nevyhýbá klišé, ale mně je to naprosto fuk. Kontrast skotského chladného maloměsta a hřejivé laskavosti postavy Morgana Freemana, zákeřné vypočítavosti padoucha skvěle zahraného Bobem Hoskinsem a otevřené a živelné Kerry Condon, či brutální animální souboje v aréně a melancholické poznávání krás všedního života. Ano, jsem unešen a výkon Jeta Liho v jeho herecké poloze (tedy mimo bojové scény) mi po jeho "kamenných tvářích" vykouzlil ten poťouchlý, vítězný úsměv, následován výkřikem "Tak on přece jen umí i hrát!!!" --- O 2 měsíce později. Úvodní titulky...

3-iron

3-iron (2004)

.......................................................................................................................... ...........................................................Nádhera.

Pohraniční pásmo

Pohraniční pásmo (2000)

...Právě jsem zjistil dvě věci: Miluju Chan-wook Parka a že si přátelství dost nevážím. Neskutečný emocionální zážitek.

Má je pomsta

Má je pomsta (2002)

Pomsta plodí pomstu a ta zase další pomstu dokud to neskončí tou nejhorší možností...Park vytahuje symboly a emoce skrz detailně propracované obrazy a do závěru nenechá diváka vydechnout v opět duširvoucím finálním vyúčtování. Opět perfektní herecká sestava, nečernobílost jednání postav a pomalé proplétání osudů hlavních mstitelů kazí možná ta doslovná závěrečná pointa. Já tvé obrazy chápu, Parku:-)

Nebeský oceán

Nebeský oceán (2010)

I slepému a hluchému je jasné, že je to tak trochu citová vydíračka (jak napsal Bluntman, vyhlídka smrti a autismus jdou přebít těžko), ale mě to naprosto okouzlilo. Strašně mě potěšilo Jetovo komorní herectví, rád bych ho v podobných rolí vídal častěji. To co ale předvedl Wen Zhang v roli Dafua, neuvěřitelný výkon (ocení zejména lidé obeznámeni průběhem autismu). Jednoduché, ale maximálně účinné.

Šťastni spolu

Šťastni spolu (1997)

Neuvěřitelně intimní sonda do jednoho destruktivního vztahu dvou gayů. Fai si uvědomuje realitu kolem sebe, tvrdě pracuje a i když zklamal otce, není to špatný člověk. Jeho slabinou je láska k Po-wingovi. Po-wing je přesný opak Faie. Žije bohémsky, kašle na ostatní a nechá se obskakovat. Jehou výhodou je láska k Faiovi. Může takový vztah fungovat? Přesně to se Wong Kar-wai snaží pomocí netradiční režie a kamery, spousty přepínání barev a filtrů, ukázat, ale zároveň hlavním hrdinům nepřihazuje žádné berličky či pochybné zvraty. Jako nezúčastněný pozorovatel zobrazuje plynutí vztahu, už tak netradičního (na filmový průmysl) v špinavě exotickém Buenos Aires. Hlavní představitelé milostné dvojice, čínské megahvězdy Leslie Cheung a Tony Leung jsou výborní, přirození a hlavně sympatičtí, což napomáhá přesunutí na plátno s hrdiny i přes jejich občas "špinavé" jednání. Stejně skvělý je i začínající Chen Chang v roli Faiova kamaráda Changa. Wongovi se povedlo vytvořit ojedinělý zážitek, pořádně blízko se dostat k divákovi i přes absenci hysterických či okatě umělých podpůrných událostí ve scénáři. Tohle není filmové drama, tohle je život.