Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (510)

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Téměř se to nedalo ukoukat. Všechny tři Gunnovy Strážce galaxie mám rád, ale tohle se mi teda do vkusu extrémně netrefilo. Párkrát jsem se zasmál, ale většinu času je humor příliš dětinskej, což však kontrastuje s poměrně neobvykle explicitním násilím v akčních scénách. V paměti mi zůstala scéna v první třetině filmu, kdy se vydávají zachránit toho “zajatýho” týpka, jehož jméno jsem už zapomněl :) To špičkování obou hitmanů bylo to nejzajímavější z celýho filmu. James Gunn zřejmě dostal naprostou volnost a je to na tom filmu taky vidět, bohužel se to na něm podepsalo negativně. Viděno jako příprava na seriálového Peacemakera, ale doufám, že ten teda bude lepší zážitek.

plakát

Zpráva (2019) 

Horší čtyři hvězdičky. Jsem rád, že se tvůrci nebojí šťourat do pro někoho slabých míst Spojených Států a jejich historie, Snowden byl za mě přecijen lepší ve srozumitelnosti pro běžného diváka, tady jsem se párkrát musel vracet zpátky a hodně namáhat svoji hlavičku. Jak mi Adam Driver v posledních filmech moc nesedl, tak tady se mi líbil hodně, ostatní herci byli upozaděni, ale chápu to jako uznání pro reálného představitele. Škoda, že film nebyl trochu kratší/akčnější, pak bych nemusel s jeho hodnocením a doporučováním tolik váhat. Titulková písnička byla ale naprosto skvělá, podobně trefná jako u Táru.

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

Nepřidám se ke zdejším onanistům, kteří, jakmile se nejedná o romantickou slátaninu s Hřebíčkovou a Langmajerem, švihají plným hodnocením. To, že se pro českého diváka převážně točí sračky, už nemůže sloužit jako omluva naprosto průměrným filmům zde vznikajícím. Pravopisné chyby v názvu jsou úplná maličkost, ale už leccos napoví. Chápu, že Bratři prakticky nutně museli vyhrát hlavní cenu na letošních lvech, nicméně proč tohle vyhrálo sošku na prakticky nepřítomnou hudbu mi známo není. Nepřekvapivě nejlépe vykreslená je hlavní dvojice, hysterická "nová máma" je na tom hůř, a o synáčkovi se radši nezmiňuju. Scénář je nejslabším článkem snímku, jediná postava, která je jakžtakž slušně napsaná je hlavní hrdina. Škoda, že je to zase scenáristicky poloprázdné, úplně stejně jako Bratři nebo třeba Promlčeno, žádný zázrak se bohužel nekoná ani co se týče hereckých výkonů, Rázlová se po dlouhé době objevila na plátně, Roden po dlouhé době nehrál v úplném šitu, ale nic fascinujícího. Vizuálně to vypadá skvěle, zcela logicky (viz titulky), docela to uteklo, ani nepotěší, ani nenaštve, zkrátka zcela průměrný průměr.

plakát

Dexter - Dexter (2006) (epizoda) 

Stáří je na seriálu zatím hodně vidět, první díl docela nuda, vraždění je poníženo na téměř směšnou součást děje, nevím, jestli některé ty scény jsou záměrně parodické, nebo je to omylem.