Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Krimi

Recenze (87)

plakát

Vzpomínky na vraždu (2022) (seriál) 

V průběhu celé série jsem si říkal, proč tam sakra museli zakomponovat to divadelní představení. Poslední díl mi ale otevřel oči, byla to skvělá volba. Nevím, jak moc se tady vypisovat, abych někomu nezkazil zážitek zbytečným spoilerem a zároveň nevím, jak moc se vůbec dá vyspoilovat dokument, ale já jsem si ho užil s tím, že jsem o případu nevědě vůbec nic a tak bych to nerad zkazil ostatním. Celou sérii lze doporučit všemi deseti.

plakát

Pes baskervillský (1988) (TV film) 

Zpracováni tak moc věrné předloze, jak to jen formát televizního filmu dovoluje. Některé pasáže hodně zestárly, ale celkově jde o velmi dobrý film, který nedělá předloze ostudu.

plakát

Pád Bílého domu (2013) 

Nakonec vcelku fajn akční béčko. Jediné, co mi kazí prožitek, je doslova žalostné CGI. Speciálně efekty v první polovině filmu (která se odehrává za světla) působí spíše jako z roku 1993, než 2013.

plakát

Teroristka (2019) 

Je to nehorázná hloupost, ale hlavně v druhé polovině jsem se náramně bavil. První půlka filmu je docela drsné drama jen s několika comedy prvky. Jakmile ale dojde na finální střet, tak dostává film velké grády. Je to hlavně díky skvělé dvojici Hofmann, Janžurová. Hlavně Hofmann zahrál do kouta zahnaného hláškujícího zmetka naprosto skvěle. Na druhé straně úplný závěr (po návratu Macha z nemocnice) mi už přijde navíc a klidně bych se bez něj obešel. Celkově film, který sice není nijak zázračný, ale minimálně na druhou polovinu se někdy rád podívám znovu.

plakát

Jan Hus (2015) (TV film) 

Hudba je naprosto otřesná. Zatím jsem asi neviděl film, kde by hudba dokázala zkazit celou atmosféru a naprosto pohřbít celý film. Kocáb to ale dokázal.

plakát

Gentlemani (2019) 

Tento film svou řemeslnou dokonalostí a Ritchieho nápaditostí tvoří opravdu výjimečnou směsici. Parádní poctivá filmařina. Herecký koncert od trojice McConaughey, Hunnam, Grant. Výborně vystavěný příběh. Až překvapivě hodně parádních vtipů. To vše dává dohromady výborný filmový zážitek.

plakát

Red Dwarf (1992) (TV film) 

Dlouhé roky jsem věděl, že to existuje. Americký remake mého nejoblíbenějšího seriálu. Podle zdejšího hodnocení jsem usoudil, že to asi bude hodně bolestivá záležitost, ale když na mě na YouTube vyskočila kompletní pilotní epizoda v celkem koukatelné kvalitě a v původním znění, neodolal jsem. Celé to působí hrozně neohrabaně. Vtipy ukradené z pilotu opravdového Trpaslíka vůbec nefungují, protože jsou podány moc stroze a nedokončeně. Originální vtipy této verze nejsou o moc lepší, ale alespoň při nich nemám pocit, že někdo znásilnil původní verzi. Stručně k postavám. Rimmer je hrozný, vedle Listera působí jako naprostý chcípáček. Zatímco Chris Barrie zahrál Arnieho tak skvěle že jsem mu každou vteřinu věřil, tak zdejší Rimmer mi byl odporný od začátku až do konce. Ale odporný tím špatným směrem! A navíc dostal strašně málo prostoru. Americký Lister je pro mě asi největší oříšek. Ta postava se s Britským Davem vůbec nedá srovnat, mají strašně málo stejných vlastností. Přesto ta postava působila vcelku sympaticky a docela rád bych s ní i viděl něco dalšího. Jen by si nesměl říkat Lister... Krytona jsme si také moc neužili, Robert Llewellyn mi v této verzi přišel mnohem infantilnější a dost pochybuji o tom, že bych si Amerického Kryťáka zamiloval tak jako toho původního. Kocour by na plátně jen malou chvilku, ale vyložený problém jsem s ním neměl. Za tak krátký okamžik nejde soudit. Holly... absolutní příšernost! Bylo mi zle pokaždé, když otevřel(a) hubu. Suma sumárum je to velmi špatný pilot seriálu, který už naštěstí nepokračoval. Pro mně je hlavní, že jsem ho již viděl a mohu si tak odškrtnout, že mám zhlédnuto všechno, co má mou oblíbenou nálepku "Red Dwarf".

plakát

Řbitov zviřátek (2019) 

První půlhodinku to vypadá jako celkem fajn horor s několika sympatickými postavami. Pak se ale strhne neuvěřitelný shitfest, který je sice pořád slušně děsivý, ale už je vám tak nějak jedno, co se těm dementům stane.