Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný
  • Komedie

Recenze (578)

plakát

Po stopách krve (1969) 

Jednoznačně nejlepší film z celé série. Atmosféra už tak sama o sobě dost temná je ještě umocněná černobílým materiálem. Scéna ve které major Kalaš sám prohledává opuštěnou stodolu je jeden z nejlepších momentů českýho filmu obecně - to jsem ani nedejchal. Leckerý horory můžou závidět. Film co ve svým žánru snese srovnání se světovou špičkou. A neselhávající Hrušínský už je jen třešnička na dortu.

plakát

Nejistá sezóna (1987) 

Takový jedno velký nasrat na minulej režim. Nejvíc mě ale fascinuje, jak se něco takovýho mohlo realizovat už v roce 87 a ještě dostat do kin.

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

Cože?! Tak peckovní horor a je na CSFD v červených číslech? To je zcela ojedinělý úkaz! I když si nedělám žádné iluzle. Zdejší "elita" ho co nevidět umlátí do modrého, ale to by ve výsledku vlastně bylo v pořádku, protože se tím potvrdí to co už tu píšu roky: Když na CSFD hledáte výborný horor, v žádném případě nehledejte podle hodnocení...

plakát

Visceral: Entre las cuerdas de la locura (2012) 

Ho hó, tak tohle je opravdu vynikající zářez! Znamenitá chuťovka, které se kupodivu daří udržet i tu psychologickou rovinu, takže stejně jako hlavní "hrdina" je i divák po celou dobu dost zkoušený a udržován v nejistotě, bravo! Grindovej soundtrack je už taková třešnička na dortu :)

plakát

Smrtonosná past (1988) 

Ve své době naprosté zjevení a film, jenž převrátil tehdejší formu akčního žánru. Začátek konce nesmrtelných filmových svalovců.

plakát

Mučedníci (2008) 

To je ono! To je kurva ono!!! Poslední dobou zjišťuju, že Frantíci mají hororové řemeslo pevně v rukou. Film se ke mě dostal (nebo já k němu :) až teď, takže když tu po jeho zhlédnutí čtu komentáře o jeho tehdejší profláklosti, tak se těm rozporuplným hodnocením (a u takového žánru počtu hodnocením vůbec) nedivím. A nedivím se ani těm zdejším kecům o nechutnosti, která se bohužel nijak nedostavuje (nebo já si aspoň žádné nevšiml). Už dlouho jsem neviděl tak odzbrojující horor. Teda vlastně jo, jistá Svatební cesta stála za to (opět bohužel CSFD uživateli nedoceněná).