Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný
  • Komedie

Oblíbené filmy (9)

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Naprostej top. Film co stojí na vrcholu svýho žánru a už z něj nikdy nesleze.

Vetřelci

Vetřelci (1986)

V jedničce to bylo jeden proti šesti, přežila jen jedna. Ve dvojce si vzala čtrnáct pohůnků a chtěla se pomstít, bohužel si na to starý známý vzal přes sto kámošů + maminku a že prý se nedá. Boj může začít. Druhý díl je akčnější, větší, obsahuje hromadu hlášek a dokáže se vyrovnat i prvnímu dílu. To se nestává často. Bravo!

Vetřelec ³

Vetřelec ³ (1992)

Myslela si že se pomstila. Bohužel pro ni, ještě neřekl poslední slovo a v nestřeženém momentu zaútočil. Třetí díl se vrátil k původní koncepci neozbrojeného masa, proti stroji na zabíjení s tím rozdílem že tentokrát má Ripley možnost se vším definitivně skoncovat. Často přemýšlím jak by asi film vypadal, kdyby ho Fincher stihl dokončit a neměl za prdelí dementní producenty, i tak je to nedoceněné pokračování.  Dir. Cut je povinnost - jinak to ani nesledujte.

Věc

Věc (1982)

Vrchol Carpenterovi tvorby.

Predátor

Predátor (1987)

Takovou koncentraci (nejen) lidských svalů, která připadne na jednu minutu filmu už asi jinde neuvidíte. K tomu si připočtěte brilantní akci (útok na nepřátelský tábor by se i v současné konkurenci neztratil), Shana Blacka vyprávějícího o své přítelkyni (:D), Arnolda s pořádným cigárem a guvernéra, který se ohání rotačním kulometem. John McTiernan a jeden z jeho nejlepších filmů.