Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Animovaný
  • Komedie

Recenze (578)

plakát

Zabiják (2023) 

Fincher opět dokazuje že je jeden z nejlepších režisérů své generace. Jen ten scénář to v některejch momentech dost zbytečně sráží. Celkově mi to ale dojem z filmu nijak zvlášť nekazilo.

plakát

Kukuřičné děti (1984) 

Úvod byl fajn. Atmosféra vylidněnýho prdelákova je taky skvělá (hlavně jde o skutečný lokace, to v dnešní zkurvené digitální době oceňuju dvojnásob). Bohužel zbytek je naprosto podprůměrná hovadina. Zfanatizovaný fakani jsou spíš neškodní, o hrdiny jsem se nebál. A poslední kapka byl ten trikovej démon, to bylo něco strašnýho. Nechápu jak to zrovna tahle série mohla dotáhnout na tolik dílů, když jediný čím je zajímavá je jméno autora předlohy...

plakát

Mission: Impossible Odplata - První část (2023) 

Relativní skoro-spokojenost. Hodnocení ale sráží pár zhovadilosti. Jedna je polopatický a naprosto tupý opakování již řečenejch faktů a naprosto zbytečný verbální opakování informací, který divák vidí přímo před ksichtem jako kdyby ten film byl určenej naprostejm kreténům, kteří potřebujou mít všechno zvopakovaný ne dvakrát, ale radši snad čtyřikrát. V kině bych se asi sebral a šel do hajzlu. Ta další je zasranej digibrdel a já se ptám proč? Před filmem byla masírka všech možnejch kousků co prováděli a já je ve výsledným filmu tentokrát vůbec nevidím. Třeba boj na vlaku vypadá naprosto strašně, stejně tak jeho pád. Do prdele i ten skok na motorce je prodanej naprosto umělohmotně i když všichni víme, že to Tom zvládnul všechno doopravdy. Co se to kurva děje? I ten střih akčních scén (viz bitka na vlaku) mi občas přišel jako kdyby se ve vagonu vedle šoural Segal. Celá zápletka s všemocnou AI je občas až komická. No a poslední zhovadilost je obsazení. Respektive nakládání jak s nováčkama, tak i s týmem. Atwell je vedle Ferguson jak špatnej vtip a byla mi celou dobu úplně ukradená. Esai Morales je jako záporák totálně nevýraznej (na ty z minulejch dílů se vůbec nechytá... možná krom dvojky, ale to není poklona) a Pom Klementieff, která mě jako jediná aspoň trochu bavila je nakonec pro změnu totálně nevyužitá. Za co já vlastně dávám za tři? Teď už ani sám nevím...

plakát

Papežův vymítač (2023) 

No ty vole. Já tak nějak naivně čekal, že když si filmaři vzali za námět skutečnýho exorcistu, tak se budou film snažit pojmout spíš jako mysteriózní Thriller, kde by divák až do samotnýho závěru neměl tucha, jestli je posedlej člověk opravdu posedlej, nebo jen člověk s nějakou psychickou poruchou/nemocí. Místo toho tu máme miliontou variaci na vymítačský filmy, kdy vidíme úplně všechny klišé co člověka napadnou. Jako otáčení hlavy o 180°, blití, mluvení cizím hlasem, telekineze, levitace atd... teď to všechno ještě navíc okořeněný řádným digibordelem. Kolem toho nám tu chodí Gabriel, kterýho Russel Crowe pojal sice dost netradičně, ale asi si spletl žánr v jakým hraje. Takhle mě je ho kněz sice dost bavil, ale na druhou stranu tím sám shazoval i to něco málo scén, který by se mohly aspoň trochu brát vážně. Tohle se nepovedlo.

plakát

M3GAN (2022) 

Horor pro celou rodinu. Pro mě špatnej vtip...

plakát

Hřbitov domácích zvířátek (1989) 

Film co nefunguje ani jako adaptace, ani jako soběstačnej horor. Louis se chová jako naprostej lempl a i když od jisté chvíle moc dobře ví, kam povede když udělá vy víte co, tak to stejně udělá a doapdne to přesně podle očekávání. V ten moment už jde všechno do háje. Trošku to zachraňuje posledních zhruba dvacet minut, kdy je aspoň zábava film i přes svoji hloupost sledovat. Slabý tři.

plakát

Body Bags: Historky z márnice (1993) (TV film) 

Takovej typickej Carpenterův sympatickej průměr s vším dobrým i špatným co k tomu patří (jako třeba, že to vypadá jako kdyby film deset let ležel u Johna v trezoru než si na něj vzpoměl). Ani Hooper se nesnažil měnit rukopis. Ale proč ne.

plakát

Pro hrst dolarů (1964) 

Drsňák Eastwood se tady s tím vážně nesere a od začátku do konce s každým akorát hezky vyjebává. Záporáci jsou sice naivní až to bolí. Stejně tak mi přijde, že v tom městě vlastně krom jich, hrobníka a barmana už nikdo jinej není, ale jinak je to moc krásnej film.

plakát

610 metrů nad zemí (2022) 

Kdyby se tu dalo hodnotit ve stupnici 1-10, tak bych tomu fláknul za 4/10. Tím pádem moje hodnocení líže dvojhvězdí a když se naseru, tak to možná tak i později dopadne. Film je o dvou krávách (jedna větší než druhá, ale YouTuberka jasně vede - ta vyloženě aspiruje na největší filmovou piču co sem za poslední dobu ve filmech viděl), kteý si po ztrátě jednoho žaluda co spadne ze skály řeknou, že nejlepší terapie bude vylízt na tááááákhle vysokej (hnusně digitální) stožár a vysypat tam popel onoho žaluda. Pak následuje všechno co už jste někde viděli a slyšeli. Akorát s holkama, kterejm moc fandit nebudete...

plakát

Pomsta (2019) 

Dost v pohodě. Na nic si to nehraje, všechno je jak má bejt. Adkins si odmlátil svoje. Tentokrát nedělá žádný akrobatický kousky, ale klasický souboje, kde se jede primárně na (aspoň ze začátku :D) vyřazení nepřítele z boje. V rámci žánru prostejch mlátiček určitě nadprůměr.