Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Deníček (14)

Dobročinnost? Já?

FeriusParfax ve mně svým včerejším příspěvkem v Deníčku probudila něco, z čeho se později vyvinula strašlivá nasranost, a já jsem tak včera poprvé v životě přispěl na dobrou věc. Je pro mě asi typické, že jsem tak neučinil z čisté dobročinnosti ale ze vzteku a z mocné frustrace, kterou ve mně opakovaně vyvolává náš justiční systém. A protože se mě ten vztek pořád ještě drží jako pověstný exkrement košile, nechávám tady odkaz pro ty, kteří to cítí podobně a mohou obětovat alespoň stokorunu.

https://www.donio.cz/pribehanicky

Občas se zadaří :-D

Teprve dnes jsem poznal tuto skvělou švédskou skupinu, která se okamžitě zařadila mezi mé nejoblíbenější. Jako mrzáka mě už dlouho nic tak dokonale nerozesmálo!

In your faces Netflix and Jada Pinkett Smith!!!

Krásná odpověď na všechny ty rádoby historické a teď už dokonce "dokumentární" sračky. A to jsem si myslel, že náckové a komunisti s tou svou propagandou příliš tlačili na pilu... Jen je mi líto, že toto video není v češtině, mohlo by totiž potěšit i ty mně názorově blízké uživatele, kteří neovládají angličtinu.

Splněno

21. 11. 2022 jsem viděl nejlepší hudební videoklip svého života. Jen mám problém mluvit o něm jako o videoklipu. Podle mého názoru šlo o krátký hudební film s tak hlubokým obsahem, že u mě zastínil nejeden plnohodnotný, celovečerní snímek. Tři Norny, vlákno života, písky času, život, smrt, text, který by Tillovi Lindemannovi mohl závidět nejeden básník, skvělá hudba, nádherný příběh fantasticky zrežírovaný, sehraný a doplněný efekty hodnými velkofilmu. Mocný zážitek, díky němuž mám v tomto ohledu splněno. A jo, já jsem vlastně nenapsal, o co šlo:-) Rammstein: Zeit (hudební videoklip) (2022)

Tohle mě fakt nebaví...

Prakticky proti své vůli znám (naštěstí ne osobně) spoustu celebrit, jejichž život mě absolutně nezajímá a jejichž smrt by na mě měla stejný vliv jako bodání jehlou do ocelového plátu. Včera ale zemřel Miroslav Žbirka, a to mě opravdu sere. Omlouvám se za to slovo, ale cokoliv slabšího by nevystihlo skutečnost. Meky nebyl celebritou, Meky byl skvělým hudebníkem, ale hlavně fantastickým člověkem a mně bude sakra chybět.

Zklamání nebo vztek?

Milý deníčku,

chtěl bych dnes zavzpomínat na dobu, kdy jsem psal místo recenzí komentáře a kdy jsem si při tom nemusel okousat nehty až po zápěstí ze stresu, že mě to stupidní vyskakovací okno zase osmkrát vykopne. No, jestli má být tohle zlepšení...

Proč?

Co mají společného filmy The Bye Bye Man (2017), Bad Samaritan (2018) a The Underneath (1995)? Všechny se díky invenci českého distributora jmenují Skryté zlo. Přesně tohle je důvodem, proč si filmy zásadně označuji původním názvem. Pravda, hlavně názvy asijských snímků mě pak poněkud matou, ale ve výsledku se to vyplatí. Nedávno jsem viděl film The Dam Busters (1955), který se k českému divákovi dostal pod názvem Ďáblové v oblacích. S přimhouřenýma očima bych ještě uznal ty ďábly, ale proč v oblacích? Ve filmu šlo o přípravu letců na jedinou konkrétní akci, která vyžadovala létání ve dvaceti metrech nad vodní hladinou... A ne, ty vodní nádrže se nenacházely ve vysokohorských polohách. Tristní.

Ještěže už nejsem mladý...

Byly časy, kdy jsem měl rád Brity (i přes tu mnichovskou prasárnu), v poslední době je mi ale z jejich politiky krajně blivno. Tak připosraný (omlouvám se, ale slušná slova nebyla dostatečně výstižná) národ, aby člověk pohledal. Nejenže s námi neustále tvrdě soupeří o to, kdo se dostane Američanům do análu hlouběji, jejich politická korektnost navíc došla tak daleko, že kromě Malé velké Británie stáhli z vysílání i seriál Hotýlek. Předpokládám, že další na řadě bude Monty Pythonův létající cirkus a Černá zmije. Jsem proto rád, že už nejsem mladý a že už jsem měl možnost tyhle seriály vidět. Obávám se, že jestli nějaký běloch zase někde zaklekne černocha, všichni bílí Britové budou muset spáchat sebevraždu. Ono jich tam vlastně už ani moc není...

Ach jo 3...

Jaroslav Weigel 1931- 2019

Ach jo 2...

Václav Kotek 1953- 2019

Narcis

Já se tedy na televizi příliš často nedívám, ale dnes jsem se podíval na televizní program Barrandov TV na pondělí 17. 12. 18 a poprvé jsem si všiml tohoto: 20:05 Moje zprávy, 20:30 Týden podle Jaromíra Soukupa, 21:30 Instinkty Jaromíra Soukupa, 22:20 Kauzy Jaromíra Soukupa, 23:15 Jaromír Soukup Live. Co k tomu říct? Josef Goebbels by mohl tak dokonalou propagandu pouze závidět. Očekávám, že v budoucnu bude odejit Honza Musil a staronový pořad bude mít název Nebezpečné vztahy Jaromíra Soukupa. Tuto televizní žumpu (čti stanici) budu od dnešního dne nazývat pouze Soukup TV, protože to tak bude mnohem výstižnější.

Ach jo...

Bořivoj Penc 1936- 2018.

Vyznamenání 2

Mám nedobré tušení, že pokud půjde vše tak, jak předpokládám, mohl by být příštím oceněným za přínos v oblasti kultury Tomáš Magnusek. Snad se mýlím.

Vyznamenání

Zdeněk Troška dnes obdržel státní vyznamenání za přínos v oblasti kultury. Kdybych byl křesťan, byl bych si jistý, že jsem slyšel, jak byla zlomena první pečeť. Určitě se mnou bude něco špatně, jak jinak bych mohl Mistrovo dílo ohodnotit tolika odpady? Musím se nad sebou hluboce zamyslet.