Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (7 966)

plakát

Fotři (2023) 

U snímku jsem se zčásti dobře bavil a zčásti trpěl, když jsem musel poslouchat ty sračky, které jsou dnes tolik v kurzu a které Bill Burr zjevně nesnáší stejně jako já. Víc jak tři pěticípé jsem ale přidělit nemohl, protože Bill Burr vlastně vůbec nehrál, jen byl po celou dobu sám sebou. Proto mě velmi udivuje, že se někteří uživatelé pozastavují nad jeho smyslem pro rodinu, jelikož se svou láskou k rodině nikdy netajil. Když se to vezme kolem a kolem, je celá záležitost v podstatě takovým výtahem z jeho života a valnou většinu děje poskládal jeho autor ze svých stand- upů. No, a přestože jsem se nenudil a slušně jsem se bavil, z výše uvedených důvodů nemohu jít do vyššího hodnocení. / Poučení: Ano, v současnosti už patřím mezi přežité dinosaury.

plakát

Démoni Krakova (2022) (seriál) 

Ajaj, s tímto počinem jsem si věru naběhl. Mám polskou filmovou a seriálovou tvorbu hodně rád, tu a tam mě ale tamní tvůrci ošklivě podrazí. Originální název Krakowskie potwory mě silně mátl, protože jsem za celých osm epizod nepřišel na to, jestli jsou potworami myšleni různí démoni a běsi, nebo členové skupiny profesora Zawadskiego. Sedělo by to na obě strany, série byla totiž plná opravdu nesympatických jedinců, přičemž prim hrála hlavní (asi)hrdinka. Tvůrci udělali ze slovanského panteonu takovou zvláštní podivnost, doplnili ji dějem- nedějem plným sportovních aktivit, z nichž převažoval běh, a mě to příliš nebralo. Ale Krakov a jeho atmosféra byly parádní. / Poučení: Jedna řada stačí, drahoušku.

plakát

Démoni Krakova - Epizoda 8 (2022) (epizoda) 

Přetrpěl jsem sedm epizod (přetrpěl jsem jich vlastně jen pět, dvě se vcelku daly), aby se mnou ve finále Poláci takhle ošklivě vyjeb... vypekli. Tohle nebylo vyvrcholení série, tohle byla z mého úhlu pohledu solidní pruda, protože pokud se do boje se zlem pustí soubor moderních písní a tanců, určitě mi to zkazí náladu. A ona asi bude i druhá řada, že jo?!? V tom případě navrhuji, aby ji tvůrci pojali formou muzikálu. / Poučení: Nedobrý pocit z viděného může zachránit radost z toho, že už je konec.

plakát

Démoni Krakova - Epizoda 7 (2022) (epizoda) 

Sedmá epizoda přímo kypěla mnohými událostmi, jevy i zjevy, příběh se dral mocně kupředu, tvůrci dokonce občas odhalili odpověď na nějakou tu palčivou otázku, aby vzápětí přišli s další tajemně záhadnou alegorií. Za těchto okolností je mi opravdu záhadou, proč to pro mě byla místy taková nuda. Ale asi to bude tím, že už na mě bylo toho neustálého pobíhání po Krakově a jeho blízkém okolí příliš. P. S. Pořád nevím, kam zmizela druhá zapadliska / rusalka/ Poučení: Náhle smrtelné bohyně uchovávej v suchu a teple.

plakát

Besa - Episode 6 (2021) (epizoda) 

Druhou polovinu druhé série otevřela epizoda, která mi převelice sedla, přestože šlo evidentně o díl, který jen připravoval půdu pro další směřování příběhu. Srbští tvůrci jsou ale natolik šikovní, že se dokázali dopustit nejen tradičně skvělé atmosféry, opakovaně spáchali i velmi slušné napětí a vypadá to na finále po typickém, balkánském způsobu. Holt drsný kraj, drsní lidé. / Poučení: Na Balkáně bych nevěřil ani zdi, ke které bych se tiskl zády.

plakát

Démoni Krakova - Epizoda 6 (2022) (epizoda) 

Tak to šlo zase trochu dolů. V ději i s hodnocením. My Slované jsme fakt verbež, bohy má každý kmen pojmenované jinak, a když se jména náhodou shodují, liší se vzhled. Polský Veles vypadal spíš jako čert na rozdíl od našeho v podstatě minotauroida. Šestá epizoda na mě byla až příliš psychedelická, pokus o metal na mě působil spíš směšně, prohlídka podzemí nemusela být tak dlouhá a maska Aitwar byla opravdu odbytá. / Poučení: Podsvětí je vlhké a bez ochranné helmy si tam jeden snadno způsobí zranění hlavy, nebo si urazí roh.

plakát

Démoni Krakova - Epizoda 5 (2022) (epizoda) 

No, s Dědou Mrázem zřejmě přišlo do seriálu něco, co mu chybělo, a přestože byla pátá epizoda podobně nedokonalá jako to, co jsem ze série dosud viděl, tahle postava pro mě unylý děj oživila natolik, že jsem za ni už podruhé přihodil třetí pěticípou. Taky by mě zajímalo, kam zapadla druhá zapadliska / rusalka. / Poučení: Nedotýkej se drátů na zem spadlých.

plakát

Démoni Krakova - Epizoda 4 (2022) (epizoda) 

Pokud jde o mě, šlo zatím zřejmě o nejlepší epizodu, protože jsem měl konečně pocit, že se něco dělo. Něco, co mi dávalo místy smysl. Jo, jo, podivnosti a nedostatky samozřejmě nechyběly ani tentokrát, takže mé hodnocení nemohlo přelézt tři pěticípé, tvůrci ale každopádně pospojovali celou řadu teček a Děda Mráz mě mocně bavil. / Poučení: Sny mohou být nebezpečnější než život sám.

plakát

Besa - Episode 5 (2021) (epizoda) 

Předchozí epizoda mě přímo nadchla, pátý díl to ale nezopakoval. Tím nechci říct, že by byl špatný, na špatný díl jsem zatím u Besy nenarazil a myslím, že ani nenarazím, jen nešlo o dokonalou záležitost. Děj bych rozdělil po třetinách; dvě se nesly ve standardu druhé série a ta jedna by snesla srovnání i s řadou první. Ale přes všechny mé kritické poznámky stále platí, že jde o luxusní seriálovou záležitost, na níž si dávají tvůrci záležet. / Poučení: Život člověka často staví před nutnost volby.

plakát

Démoni Krakova - Epizoda 3 (2022) (epizoda) 

I třetí epizoda přinesla pořádnou porci akčního sportování (běháním počínaje a různými fyzickými interakcemi konče), přesto jsem nedokázal najít důvod pro třetí pěticípou. Nemusím ani dlouho přemýšlet, proč tomu tak bylo; já jsem se totiž i přes dvojici rozpumpovaných rusalek silně nudil, protože byl děj sice akční ale jinak o ničem. / Poučení: Moderní taneční choreografie nejsou nic pro mě ať už s hnojem nebo bez.