Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (158)

plakát

Mistr iluze (2018) (seriál) 

Musím říct, že po dokoukání všech 13 dílů první a zřejmě i poslední řady mám ze seriálu velmi rozporuplné pocity. Tvůrci si očividně vůbec nepřipouštěli, že by jejich "veledílo" nemuselo dostat "zelenou" od studia do další sezóny. Poměrně kvalitní začátek (zhruba první čtyři díly bych oznámkoval 4*) následuje rozpačitý střed (3*) a WTF konec (2*). Asi nikdy nezklame Vinnie Jones, jemu prostě ty tvrďáky snadno věříte, jen škoda, že nedostal více prostoru.

plakát

Barbican: Zapomenutá mise (2018) (TV film) 

Zajímavý námět, rozhovory se zachráněnými osobami. Dokumentu bohužel chybí lepší režisér, který by dokázal dát dokumentu větší spád...

plakát

Inujašiki (2018) 

Takeru Sato (Rurouni Kenshin) nečekaně v roli záporáka. Je to ovšem japonský film, takže nic není černobílé. Mladý student Hiro a postarší otec od rodiny prožijí setkání s mimozemšťany. Druhý den se probudí a zjistí, že se z nich stali kyborgové. Muž se rozhodne všem pomáhat a Hiro začne zabíjet. Vše nakonec skončí vzájemným soubojem... Nenáročný film pro mladší generaci plný akce a filmových triků...

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Výrazně slabší než jednička. Hemží se to sice odkazy na sérii Harry Potter, ale co do originality celý film značně pokulhává. Celý film pozvedají z naprostého bahna jen herecké výkony Johnnyho Deppa, Juda Lawa a samozřejmě Eddieho. Ve skutečnosti mi však nejoriginálnější přišla zase ta "fantastická zvířata", s nimiž byla často i legrace.

plakát

Ztracený syn (1979) 

Před 35 lety jsem film viděl v kině a hodnotil nadprůměrně. Z dnešního pohledu nemohu přehlédnout mizerné herecké výkony a naprosto tragickou práci kostymérky a maskérů :( Pontiacova řeč, spolu s příšernou verzí wampumu a válečného tomahawku už působila skoro jako výsměch. Je vidět, že filmaři NDR šetřili, kde se dalo a navíc se ani neobtěžovali si něco víc o indiánech nastudovat. Škoda, znovu a kvalitně už asi výtečnou knihu Anny Jürgenové nikdo nezfilmuje... Záhadou mi také zůstává, proč naši filmaři neponechali původní název Modrý pták.

plakát

Strážce noci (1981) (seriál) 

Japonský seriál o samurajovi, který mstí bezpráví v převleku za Sovu (z neznámého důvodu Britové i Češi přejmenovali postavu na Sokola) - jakási variace na Zorra. Počátkem 80. šlo u nás o zjevení, ale z dnešního pohledu velmi naivní děj a i na tehdejší dobu strašlivá choreografie soubojů. Ze 24 dílů bylo nadabováno pouhých 5 pro dětské studio Magion.

plakát

Transformers: Poslední rytíř (2017) 

Stejně opuletní jako všechny ostatní díly. Hledat v hasbro skládačkách pro děti nějaký vyšší přesah prostě nelze, ale přesto jsem shlédnul bez pocitu vrhnout. Hopkins si svou roli očividně užíval, podobně jako Tucci v roli opilce Merlina. Přesto nejvyšší známku dávám Cogmanovi s hlasem Jima Cartera, tahle postava mě opravdu bavila a je škoda, že v závěru nedostala více prostoru. Wahlberg s Duhamelem předvádí svůj slušný průměr, ono se v těchto rolích prostě o moc víc hrát nedá. Stejný průměr - tři astry dávám i filmu.

plakát

If Only I Were an Indian... (1996) 

Dokument Touha stát se indiánem byl natočen na společném táboře členů Indian Corralu, pod vedením Daniela Hoffmana - Wanblitanky a jeho kmene Bílý Wampum počátkem 90. let. Tábor navštíví skupina filmařů s kanadskými indiány, kteří jsou šokováni, že zde v centru Evropy, je skupina bělochů, kteří se snaží žít jako jejich předkové před 150 lety. Zajímavý pohled na české euroindiány očima kanadského režiséra. Je ironií, že než se film dostal do kin (což trvalo několik let), došlo k rozpadu kmene Bílý Wampum...

plakát

Temný Kraj - Loupežníci (2017) (epizoda) 

Rozdělit jeden případ na dvě části byl od režisérky Bártů OPRAVDU moc špatný nápad. Tedy možná by nebyl, pokud by se svou sestrou dokázala napsat dostatečně zajímavý scénář, ale to bohužel... Pokud by z těch dvou dílů udělaly jeden a prostříhaly všechnu "vatu", mohlo jít o slušnou kriminálku, snad... Jednu astru za Lukáše Vaculíka, který hraje svůj slušný průměr a získává seriálu diváky. Fuitová s Teplým se sice snaží, ale chybí jim Vaculíkova vyzrálost a také trochu nadhledu. Vyloženě nesympatická je role Studenkové, která možná až příliš dobře hraje všechny ty kariéristické vysoce postavené dámy bez mozku. Oproti tomu Tereza Kostková by určitě utáhla větší roli než tenhle štěk.Vyloženě nevyužitý je potenciál Martina Trnavského, který se svým civilním herectvím spolu s Vaculíkem vybočuje z jinak vyloženě bezbarvé všednosti ostatních rolí. Karel Zima v roli policajta, který sbírá místní pověsti - to si snad scénáristky už dělají legraci? Pokud něco skutečně zabíjí tento seriál, tak především mimořádně nepovedený scénář, naopak škoda, že hudba Roberta Jíši nedostane větší prostor.

plakát

Robot Overlords (2014) 

Obstojný film na jedno shlédnutí, který ničím neurazí. Blonďatá Gillian Anderson v roli matky hlavní postavy předvádí svůj standart, stejně jako Ben Kingsley v roli jednoho z mnoha svých nejednoznačných zloduchů. Dětští herci ničím výrazně nepřekvapí, ale také nic zvlášť nezkazí. Největším problémem je bohužel odbytý scénář Jona Wrighta, který působí, jako kdyby ho Jon napsal v 80. letech a nyní ho vytáhl s šuplíku a jen lehce oprášil. Ale i tak stojí za tři hvězdyr.

Ovládací panel
8 bodů