Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (31)

plakát

Candyman: Ďábelský přízrak (2021) 

Dejte si panáka za každou nenávistnou větu proti bělochům nebo policajtům a skončíte pod stolem ještě dřív, než se samotný film vůbec trochu rozjede. Tyhle filmy jsou jedním z důvodů, proč rasismus stále existuje. Hnus. Nicméně film má hezkou vizuální stránku, podařenou kameru a zajímavou hudbu. Úvodní titulky a závěrečné titulky jsou bravurně zpracované. Hlavní postava je charismatická a Yahya je velmi dobrý herec. Scénář je věc druhá, je splácaný a často děj nedává smysl. Samotná postava Candymana vypadá sice pěkně, ale už tak úplně nefunguje. Jeho zásady jsou asi jen na oko, to stejné sladkosti či včely. Je Candyman spravedlivá pomsta dobrého lidu, sériový vrah nebo démon ? Nebo všechno dohromady ? Kdo ví. Naštěstí je film svižný a krátký, takže uplyne dřív, než člověka rozčílí nebo unudí. Příští více násilí a zábavy a méně politicky korektních blitek.

plakát

Sebevražedný oddíl (2021) 

Plná dávka vtipů, jak vtipných, tak i těch nevtipně vtipných, skvělých postav, obzvlášť dokonalý King Shark a audiovizuálních krás. Sebevražedný oddíl v sobě skýtá nádherné kouzlo pobavení u každého záběru. Film je to tak zábavný, že už se s humorem ani nemusí nijak více snažit. James Gunn je unikátní, inovativní režisér tohoto akčního "superhrdinského" odvětví a s Oddílem zvedá svou laťku ještě víš. Nádherná kamera, vizuální efekty, chytlavý soundtrack, to vše je značka Jamese Gunna. Z filmu je cítit především úmysl pobavit, ale díky právě oné mistrné režii má v sobě i příjemnou duši, čímž z Oddílu dělá více, než jen obyčejný DC snímek. Vyhození Jamese Gunna z Marvelu je to nejlepší, co DC mohlo potkat.

plakát

Expedice: Džungle (2021) 

Divím se, že Disney ještě vůbec využívá herce a nevytvoří je jednoduše pomocí CGI. Neuvěřitelná dávka vizuálních efektů, od dobře vypadajících, přes zbytečné, po odporné. Až z toho oči bolely. Dwaynův charismatický úsměv a vystupování je rozhodně nejlepší prvek filmu. Příběh, byť velmi kostrbatý, je díky svižnému tempu koukatelný a nenudí. Zavřít oči, moc nemyslet, soustředit se na Dwayna a je z pouti do džungle příjemný letní večer.

plakát

Čas (2021) 

Je mi už tedy zcela jasné, že tento film rozděluje diváky na dva tábory. Jedněm se film líbí, druhým naopak nikoliv. Nic mezi tím. Já patřím do tábora nadšených, jenž si onen film užili a zároveň nemají potřebu vytahovat nezdařené filmy režiséra Shyamalana nebo neustále dokola porovnávat jeho nynější tvorbu s Šestým smyslem. Čas je intenzivní a neustále proudící čirý chaos, který dodává dávky a dávky dekadence. Disponuje vynikající prací s kamerou, jenž si dokázala i v malém prostoru najít místo pro zajímavé a hezké záběry a též dokázala efektivně a ladně posbírat co nejvíce zážitků. Herecké obsazení je na skvělé úrovni a Alex Wolff úspěšně pokračuje v hororových, dramatických rolích. Za zmínku též stojí skvělý zvuk, obzvláště pak křik, který mi nejednou utlumil všech Šest smyslů. M. Night Shyamalan natočil skvělý horor, jenž divákovi, pokud na film nepůjde předem s odporem, naservíruje komplexní hororový zážitek plný nepříjemných momentů a surového psychického nátlaku. Pokud ale chcete Oscarové dílo se špičkovými dialogy a silným příběhem, pak se stanete členy druhého tábora a odejdete ze sálu zklamáni.

plakát

Black Widow (2021) 

Příjemný oddychový akční film bez většího charakteru. Black Widow sama o sobě ztrácí na síle, když je vytvořena až po smrti její ústřední postavy v sérii. Zápletka celého filmu je poněkud zpochybnitelná. Jako by scénář vařil z vody. Finální twist je až směšný. Úvodní scéna působila, že se Black Widow vydá jiným směrem, temnějším a dospělejším směrem, než pouze akčními výbuchy a "hustě" vypadajícím mlácením. To se nestalo, a tak je z toho opět pouze obyčejný akční film. Stopáž filmu je zbytečně dlouhá, některé scény jsou až natahované. Největší tahoun je ale bezesporu charismatická čtyřka hlavních postav, "rodiny". Florence Pugh je naprosto úžasná!

plakát

Podfuk za všechny prachy (2020) 

Pustý film, jehož jediná síla čpí v silném hereckém obsazení. Vše zde působí uměle, směšně, od kulis přes komparz až po samotný scénář. Díky legendárním hercům se film ovšem tváří vesele a celkový zážitek není tolik bolestivý. Režisér George Gallo byl nejspíše s filmem hotový za týden nacházející se na druhé straně Země. Škoda promarněného potenciálu. Vysněnou Cenu Akademie si tento film nejspíš neodnese.

plakát

Noc v Miami… (2020) 

Komorní, nádherně napsaný, zahraný a zrežírovaný film. Regina King natočila zábavnou, chytrou dialogovou podívanou a stačilo jí na to pouze pronajmout motelový pokoj. Dvou hodinová diskuze čtyř přátel bojujících za stejnou věc, pouze jiným způsobem, nenudí a zaujme názorem a myšlenkovým krokem každého z nich. Charismatičtí herci reprezentující charismatické osobnosti mají půvabnou chemii a skvěle se na ně dívá. One Night in Miami je uspokojující film s náročnou tématikou natočený lehce stravitelným způsobem.

plakát

Země nomádů (2020) 

Nomadland je něžný film se svižným tempem. Jedná se spíše o vizuální vyobrazení kultury a krajiny, nežli klasické vyprávění příběhu, ovšem příběh tam je, pouze slouží jako pomocná kolečka. Kamera a hudba jsou naprosto báječné. Záběry barevné, rozmanité krajiny jsou hlavním aspektem filmu spolu s "opět úchvatnou" Frances McDormand, která dodává ten potřebný cit a skvěle tak reprezentuje onu kočovnou skupinu. Chloé Zhao vytvořila unikátní film, který uvolní a nabídne nový pohled na Ameriku a specifické lidi v ní.

plakát

Jmenuju se Dolemite (2019) 

Převelice vtipná, vulgární komedie, která je chytře napsána a ještě lépe zahrána. Eddie Murphy naprosto exceluje a tvrdohlavého, ambiciózního, ikonického umělce zvládá s úctyhodným klidem. Každý vedlejší herec perfektně zapadá a obohacuje film o víc humoru, především Wesley Snipes, který je jistě velkým tahounem na nominaci na Oscara. Prostředí je nádherně stylizováno a vše přizpůsobeno retro pocitu. Délka filmu je tak akorát svižná na dlouhou, ale nikoliv příliš dlouhou zábavu. Craig Brewer natočil skvělou životopisnou komedii se skvělým obsazením.

plakát

Hledá se Yetti (2019) 

Naprosto skvělý animovaný film se svižným příběhem a záběry, které uchvacují. Film disponuje především překrásnou scénografií, nádhernou animací, zajímavými charaktery, nenásilným humorem a Áčkovým obsazením. Hledá se Yetti je jeden z nejlepších animovaných filmů roku a není pochyb o tom, že se dostane na pětku nominovaných animáků.