Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Miluju celou trilogii a vlastně vše od Tolkiena. Každý rok si přečtu všechny knížky a shlédnu všechny tři filmy. Soundtrack poslouchám skoro každý den, dodává mi energii, neskutečně moc energie. Ano, hovoříme tu o závisloti a Společenstvo je z toho všeho největším lákadlem. Příběh zde začíná a pomalu poznáváme jenotlivé postavy, celý film se obejde bez nejmenších výčitek a to, že mi nenatočili mého oblíbeného Toma Bombadila, to jim prominu, protože mají pravdu s tím, že tenhle minipříběh nemá velký vliv na celkový příběh. Od začátku do konce jsem v permanentní filmové extázi. Viva la Lothlórien :-)

Fontána

Fontána (2006)

Na tenhle filmek jsem se těšil už rok před jejím uvedením do kin, když jsem se o něm dočetl v nějakém časopise. Už tehdy jsem si říkal, tak tohle bude něco mimořádnýho. Rok uplynul a já jsem snímek shlédl hned jak to bylo možné. Jak už to ale bývá, když se člověk na něco moc těší, tak je pak zklamaný a Fontána...byla pravý opak :-) Je to bezesporu jeden ze tří nejlepších filmů co jsem kdy viděl. Ústřední dvojice, kterou jinak moc nemusím zde prostě excelovala. Podporovala je přitom pro někoho depresivní, pro mě však božská, či spíše nadpozemská hudba od Clinta Mansella. Lze něco vytknout? Z mého úhlu pohledu těžko. Tenhle snímek ve mě zanechal opravdu hlubokou stopu a zároveň mě přivedl k famóznímu režisérovi...všichni už vědí :-) Včera 17. listopadu 2009 jsem snímek viděl znovu v malém kině v Brně a z druhé řady a prožil sem nejlepší filmový zážitek všech dob. Hudba Clinta Mansella, kterou už dokonale znám dokreslovala příběh u kterého se mi svíralo srdce a musím říct, že scéna kdy Izzi umírá je pro mě asi tou nejlepší scénou na světě!!!

Matrix

Matrix (1999)

Když jsem tuhle fantazii viděl poprvé byl jsem nadšen. Pokaždé, když sem ji viděl znovu, byl jsem o trochu více omráčen velkolepostí. Keanu Reeves jako Neo je něco navždy svázaného a nezapomenutelného. Oblíbené scény : 1. Prohlídka zbraní při vstupu do budovy, kde vězné Morphea. 2. Trik s krásnou slečnou v červeném. :-) Svět Matrixu je dokanale vytvořen a občas si říkám zda v něm taky nežijem...zatím jsem ale Nea nepotkal...a co ty? :-)

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Docela netradične jsem viděl jako první Fontánu a hned mě režisér Aronofsky upoutal. Poté jsem shlédl Pí a Rekviem a od té doby ho musím prostě uctvívat. Jsou to filmy z úplně jiné kategorie a Rekviem je toho zářným příkladem. Navíc zde hraje Jared Leto ze 30 Seconds to Mars, což je jedna z mých nejoblíbenějších kapel co znám a zároveň i po filmové stránce si zde vede velmi dobře. Film je o nehezkém tématu a zanechá ve vás hlubkou stopu, ale přesto z něho budete mít dobrý pocit. Soundtrack je jeden z nejpůsobivějších co znám a jen podtrhuje pocity které ve vás vyvolá píchání si do žil, řezání ruky, nebo starší paní měnící se skoro v zombie. Pokud má nějaký film hloubku, tak právě tento.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Gotham byl v nesnázích a nepotřboval hrdinu, potřeboval Temného rytíře, který ho vyvede ze slepé uličky pod rouškou bestijálního násilí Pierrot the Clowna. Jako mince, tak i hlavní postavy si museli volit pannu, nebo orla, temnou, či ještě temnější stranu věci. Lidé na lodích museli volit mezi všudypřítomnou sobeckostí a nadějí, nebo snad čirým šílenstvím? Pojednává se zde o naději, pochopení chodu věcí, předvídavosti a obětování. Všechny tyto věci mohou přinést hodně ztrát a neštěstí, v konečném důsledku však dostanete lepší svět...nikdy ne však dokonalý !!!!!!!!

Hobit: Neočekávaná cesta

Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

K Vánocům si nadělím několik přijemných hodin s dvd Pána prstenů, ale teď sem se vrátil z kina z něčeho na co sem snad nikdy tak toužebně nečekal. Ani poslední Batman, ani Fontána, či Inception nebyly tak žádoucí a stále vzívané mojí osobou jako náš Bilbo a počátek všeho...počátek příběhu. Film samotný splňoval základy položené u Pána Prstenů - skvělá hudba, vynikající atmosféra, honosná výprava, neutuchající přehlídka krásy naší matky Země atd. Ale bylo zde i více vtipu, což možná pomohlo, protože věřím, že pro běžného diváka, který nemiluje Tolkienovy knihy tak jako já, by to nemuselo být tak srdcové a výsledek by nebyl tak skvělý. Navíc když v kině můžete být s tak skvělou osobou, tak je pak požitek nekonečný a člověk si užije každou sekundu a nechce aby už byl konec.

Počátek

Počátek (2010)

Do you know what is most resiliant parazite? An idea. Idea can conform life, build cities...

Prokletý ostrov

Prokletý ostrov (2010)

Proklatě dobré!!! Skvělá hudba doplňuje krutou atmosféru ostrovu z kterého neutečete. Špatný sen, nebo drsná realita? Maršál vyšetřující příběh, nebo zabiják šílené manželky co utopila jejich děti? Tým doktorů co se snaží vyléčit ty nejtěžší případy dobrými a trpělými metodami, nebo pár pozůstatků pokusů na mozku z éry fašizmu v USA? Je to realita, nebo jste opravdu choromyslný? Jedno je jisté...chcete za každou cenu pryč!!! RUN......

Strážci - Watchmen

Strážci - Watchmen (2009)

Nejlepší trailer co jsem kdy viděl se opravdu zůročil. Rorschach byl naprosto fantastický a jeho postava patří mezi moje nejolíbenější postavy ze všech filmů. Celkové dobře udělany a posazený snímek, vymikající se ostatní tvorbě, který chci vidět znovu a znovu. BEST !!!

50x a stále poprvé

50x a stále poprvé (2004)

Asi nejlepší romantická komedie všech dob. Stále vídám nové a nové komedie s podobnými rysy, ale nikdy to nebude jako excelentní groteska Adama a Drew. Viděl sem to asi 10x, takže ještě 40x a je to. Rozhodně patří do TOP 20 best movies. S odstupem času a přibývajícími shlédnutími také musím přiznat, že se mi stále více líbí výkony herců ve vedlejších rolích Roba Schneidra a Seana "Sama" Austina, kteří film rovněž obohatili.