Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Rodinný

Recenze (8)

plakát

Dismissed (2017) 

Osobně jsem s filmem velmi spokojená, budil nepříjemné pocity a občas jsem měla i takové to nepříjemné cítění v žaludku, což jedině značí, že film byl skvělý. Dylan Sprouse se po několika letech vrací k herectví a podle mne si vybral slušný začátek, nicméně musím ubrat hvězdičku za mírně zdlouhavé scény a předvídatelný a nijak nevyhrocený konec. Jinak byl ale film opravdu skvělý a zařadila bych ho mezi ty lepší.

plakát

Zaříkávač koní (1998) 

Hned, co film začal, měla jsem neskutečné nervy na Grace a i její přítelkyni. Možná proto mě tato postava později nijak nezaujala a připadala mi pouze jako rozmazlený dítě, který si ve filmu nezahrálo žádnou roli. Dále se mi nelíbilo, že film začal tak, jak měl - film o koni, poměrně dobrý a ne nijak zdlouhavý začátek, ale pak se to dobralo do jakési fáze milostného klišé, které nakonec skončilo ještě hůř, než celý tento film probíhalo. Kam se tím chci dostat? Viděli jsme víc scének milostného dramatu, než scének, o které skutečně šlo, tedy scény, kdy se kůň léčil a zotavoval, postupně získával větší důvěru apod. Chci tím říct, že jsme v podstatě nic neviděli, s koněm to šlo hrozně rychle a na přeskáčku. Nevím, jestli to museli tvůrci prostříhat a tyhle scény odstranit, aby se vešli do jakési časové tísně, nicméně tohle je za mě velké mínus. Ale abych filmu jen nekřivdila, opravdu jsme viděli několik scén, které dokonce i mě, necitu, dovedli k pláči. A film byl poměrně zajímavý a nebyla scéna, u které bych si řekla, že ho chci přepnout.

plakát

Garfield ve filmu (2004) 

Jak se tady tak dívám na to hodnocení a komentáře, říkám si, že jsem asi jediný člověk, kterého film jak zaujal, tak pobavil a i dojal. Není moc co dodávat, provedení kočky Garfielda bylo skvělé, nechyběl ani hlavní padouch, jenž mně lezl neskutečně krkem (ale to by taky měl) a ani vtipné scény.

plakát

Sebevražedný oddíl (2016) 

Film byl sám o sobě úžasný, neustálá akce, dojemný a zároveň napjatý příběh, perfektní soundtrack a mnoho dalšího, co bych tady mohla vychvalovat. Body dávám určitě za Jareda Leto v roli Jokera, protože ten to zahrál naprosto skvěle a role Jokera mu opravdu sedla a taky za Margot Robbie, která dokonce donutila i mě, která nemá originální Harley z komiksů nijak ráda, trochu víc se nad jejími scénami usmát a opravdu s ní prožít hodně věcí a ve finálním výsledku ji mít ráda. (Dále obsahuje spoilery), na druhou stranu zkrátka musím odebrat hvězdičku za to, jak film skončil. Nápad sám o sobě, vrácení všech padouchů zpátky za mříže je super, ale nelíbilo se mi, že Joker byl stejně naživu a tak stejně i June, která tedy nezemřela, ale když už tam byly ty scény, kde byl Flag zlomený apod., mohli ji tak nechat. Ale abych se vrátila k Jokerovi, je to sice moje nejoblíbenější postava od DC vůbec a nenechala bych na něj dopustit, ale sakra, nikdo to nemá v dnešní době rád, když už někdo ve filmu zemře, tak ať zůstane mrtvý a tvůrci nedělají růžový konec, kdy se stejně vrátí. To se mi na filmu asi jako jediné nelíbilo.

plakát

Fakjů pane učiteli 2 (2015) 

Osobně se mi druhý díl líbil víc, než ten první, možná to je kvůli mému osobnímu vkusu pro téma, ale podle mého názoru si němci s tímto filmem zase pohráli a předvedli se. Ukázka toho, jak se může z nevinného školního výletu vyklubat dobrodružství. Opět nechyběla pořádná nálož vtipů a humoru. Druhý díl byl sice odvážnější a mírně sprostější, než ten první, ale myslím, že tak už to v dnešní době zkrátka je, ale kdyby to tvůrci nechali na vlně jako u prvního dílu, je to ještě lepší. Nicméně napínavé, vtipné, částečně poučné, opět jsem plně spokojena.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Naprosto bombový film, mohla bych ho vidět i několikrát a pořád neomrzí. Zpracování je samo o sobě skvělé a němci se vy vytáhli na plné čáře, originální komedie poukazující na to, jak to občas v dnešních školách chodí a taky na to, že pokud se najdou správní lidé, vždy jde změnit směr života. Konec byl opravdu dojemně zpracovaný, ale zároveň žádné klišé, opět nádech humoru, já jsem jako divák naprosto, ale naprosto spokojená.

plakát

Zůstaň se mnou (2014) 

Skvělý film, několikrát jsem si u něj zabrečela, jindy se mi jen zamlžilo před očima, ale vždy to na mě zanechalo jakýsi dojem a pohrálo si to s mými emocemi. A takové filmy se moc často nevidí, perfektní zpracování toho, jak jednu minutu máte vše a celý Váš život je pohádka a druhou se může perfektní život změnit v horor. Líbí se mi ta originalita, líbí se mi nápad poukázání na to, jak se mohou mít někteří lidé v kómatu. A taky se mi líbí nápad zpracovat film formou občasného vložení vzpomínek. (Spoiler), co mě ale zklamalo byl konec. Ano, na jednu stranu to tvůrci pojali dobře a nechali diváka domyslet si, jak to pokračovalo, na druhou stranu by se mi líbilo vidět emoce zdrceného dědy, přátel, nebo samotného Adama a ne jen vidět, jak řekne "Mio?", kvůli tomuhle hvězdička dolů.

plakát

Violetta (2012) (seriál) odpad!

Jak to říct co nejslušněji, tenhle seriál sráží úroveň Disney channelu sto kilometrů pod zem. Snad jedinou setinu procenta dávám tomu, že tvůrci vybrali ještě ne tak známé herce a dali jim jakýsi způsob se prosadit, což byla ale na druhou stranu chyba, protože ty grimasy, které někteří předvádějí a celá ta věc motaná kolem milostného, řekla bych až pětiúhelníku je opravdu nesnesitelná. Hlavní představitelka, Martina Stoessel, tedy Violetta to nehorázným způsobem přehání, přehrává to a tváří se jako největší neviňátko, zatímco má ale v každé sérii MINIMÁLNĚ dva nové kluky? Vážně? V podstatě již prvních pár dílů mě odrovnalo, holka potká kluka v dešti a bezhlavě se do něj zamiluje, zpívá si o něm, kreslí si ho do deníčku, ale notak, to přece vůbec není klišé. Nicméně jsem vydržela, vydržela jsem tohle sledovat a trpělivě čekat na nějaké zlepšení, které ale (nečekaně) nepřišlo. Seriál upadal dál a dál, dokud to nebyly jenom témata střídající se pořád dokola. Další super nereálnou věcí je v seriálu Violettin otec, který chodí s ženou ani ne měsíc a už poté si ji chce vzít, nakonec se vždycky na svatbě, nebo blízko svatby ukáže, že to je mrcha, které jde jen o jeho peníze. A pozor, dámy a pánové, on se nepoučí - tuhle chybu zopakuje minimálně 3x. Snad jediné dobré postavy a dobří herci jsou Naty a Maxi, kteří docela dnešní teenagery vystihují - puberťák, který neustále mění holky a neví, kterou dřív a puberťačka, která se moc bojí projevit své názory a tak se schovává za svou "oblíbenou" kamarádku. A abych si ještě víc postěžovala, chápu, že je to seriál od Disney a Disney seriály nemají moc ve zvyku ukazovat polibky apod., ale sakra lidi, jestli-že spolu dva lidé v seriálu chodí, je jim 17, později v 3. sérii snad už i 19, není trochu zvláštní, že měli snad jen dva, maximálně tři polibky za všechny tři série? Zkrátka, tento seriál házím do odpadu, nemůžu na něm najít jedinou zajímavou nebo pozitivní věc a všechno je to jenom klišé, které prudí na Disney channelu a sráží jeho úroveň. Všechno je nereálné, herci přehrávají, to jest mé shrnutí.