Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Krimi

Recenze (47)

plakát

Expresní zásilka (2012) 

Dost originální nápad, a to je asi tak všechno. Ani Levitt to nezachrání a to ten film v podstatě odehraje sám. Udělat z toho tak desetiminutovej sestřih by bylo ideální, déle už dost nudilo.A to jsem se situacím přitaženým za vlasy smála až ke konci, kdy jsem se už opravdu nudila. Dvě hvězdičky za nápad a pár povedených vtipů.

plakát

Pina (2011) 

Z tohoto filmu budu ješte hodně dlouho čerpat pozitivní energii. Jsem fanoušek tance - moderního a scénického obzvlášť, proto jsem si užila famózní choreografie, jak ty v divadle - tak ty v ne úplně typických interiérech. Ovšem myslím si, že pro lidi co nevědí do čeho jdou, musela být stopáž filmu naprosto úmorná. Wim Wenders tentokrát podle mě neměl moc práce - tanečníci věděli co mají dělat, on "jen" vymyslel jak to bude vypadat ve výsledku (bráno s nadsázkou :-) ). Nebudu film vychvalovat, mé pětihvězdičkové hodnocení je dost výmluvné. Výsledný dojem: po cestě z kina jsem měla chuť "tančit pro lásku" :-)

plakát

Létající Čestmír (1983) (seriál) 

V dětství mně nezaujal, v podstatě jediné co se mi na něm líbilo,byla úvodní píseň - tu jsem poslouchala na desce. Dnes už se na to dívám jinýmy očima a doceňuji kvality seriálu a to hlavně podání "padouchů". Nárožný s Janžurovou prostě nezklamou. Když k tomu připočítám pana Menšíka-mám záruku kvalitních hereckých výkonu. A humor scénáristů Vorlíčka a Macourka je zase zárukou zábavy.

plakát

Nic víc než sex (2005) 

Bezprostředně po shlédnutí filmu jsem byla nadšena a mé hodnocení bylo 4hvězdy. Teď je týden poté a já z filmu vím jen to, že tam hrál ten samej herec, co mě zaujal už ve filmu Kontroll. Takže v podstatě jen malnko nadprůměrná komedie, které jsem ve výběru ostatních dala přednost díky tomu, že je evropská a to je mi bližší přece jenom trochu více než americké romantické.

plakát

Indiana Jones a Poslední křížová výprava (1989) 

Černým koněm tohoto filmu je Sean Connery. Naprosto přesně doplňuje Harrisona Forda a jejich hláškování je oproti uječené dvojce hodně na úrovni. K tomu se tváří jako kdyby si v neděli vyjeli na výlet, zatímco jeho syn sestřeluje sidekárou ze silnice jedno auto za druhým. Docela se mi líbila i role doktorky pátrající po grálu po boku nacistů. Stále mám k filmu námitky související s mojí neschopností přejít všechny absurdity příběhu, ale je to pro mně nejlepší díl trilogie - kdybych si někdy měla pustit nějaký díl znovu, volba bude jasná.

plakát

Indiana Jones a Chrám zkázy (1984) 

Temnější, nudnější a uječenější než jednička. Nedají se tomu upřít opravdu povedené scény a situace, ale jako celek to na mě působilo téměř bez příběhu - spíše jako poslepované epizody. Vůbec mi nesedla společníce Indiany, bejt jím, asi ji nechám hned v tý první vesnici. Záchrana dětí mi tam taky přišla trochu zbytečná a "humanistická". Oproti jedničce trochu zklamání.

plakát

Dobyvatelé ztracené archy (1981) 

Nikdy jsem těmto akčně dobrodružným filmům nepřišla na chuť. Prostě se nedokážu povznést nad to, že Indiana se jednou rukou drží korby náklaďáku,druhou stíhá řídit, střílet a ještě vyhazovat lidi z auta. Ale ve chvílích, kdy tam nebyly takovéto absurdity jsem se celkem slušně bavila, některé scény mě i naprosto dostaly. Navíc se na Harrisona Forda dobře kouká, příběh mně zaujal a archeologie mně vždy velmi přitahovala (i když Indiana má a archeologem pramálo společného). Lucas se Spielbergem vsadili na dobrodružně akční pohádku a jako takové jim to stoprocentně vyšlo.

plakát

Válka Roseových (1989) 

Tak takhle nějak si představuju ideální manželství :-). Mezi hlavními představiteli to jiskřilo po celou dobu, připoměla jsem si při tom jak blízko je od nenávisti k lásce a naopak. Marně hledám slabou stránku filmu. Naopak za nejsilnější považuju skvělý scénář a herecké trio. Rozvodový právník, který odrazuje klienty od rozvodu, pan Rose s naprosto dokonalým výrazem a uhrančivýma očima, ale oba je předčila paní Roseová, protože byla největší mrcha - docela jsem litovala pana Rose. Pustím si to znovu, až budu mít náhodou chuť se vdávat :-)

plakát

Rejected (2000) 

Nevím, jestli je pravda,že to dělal opravdu na objednávku rodinného kanálu, ale je to téměř dokonalé. Dostal mě už první sketch - na ten jediný bych nechala kouknout i dítě :-). Líbila se mi i zvolená forma - v jednoduchosti je krása. A mám ráda černý humor, takže mě to opravdu pobavilo.