Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (136)

plakát

Donnie Darko (2001) 

Pro stejně duševně narušené jedince jako je Donnie, je tenhle film jistě kultovní záležitost a právě tím chci naznačit, že se taky přidávám do klubu oněch narušených :-)

plakát

Pád Třetí říše (2004) 

Pro nadšence do historie a fanatiky do Třetí říše jistě zásadní nedostatek tenhle film nevidět. Co se týče Bruna Ganze, tak tohle je rozhodně nejlépe zahraný Adolf Hitler, co jsem, kdy viděl. Kdyby nehrál samotného Adolfa Hitlera, tak si myslím, že je jeho výkon nominovaný na Oscara.

plakát

Město 44 (2014) 

Nechápu tolik kritiky, až na zpomalené scény je to bravůra. Máme se co učit v kinematografii od sousedů poláků.

plakát

Den vítězství (2006) 

Závěrečná akce v Alsasku se mi fakt líbila, ale ve filmu je takových akcí pro mě prostě málo a další věc je, že film je fakt zbytečně zdlouhavý, jinak by si u mě jistě získal plný počet hvězdiček.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Když může být životopisný film o kdejaké celebritě, tak proč né zrovna o Freddiem Mercurym ptám se spoustu let, ale až do teď, protože on už je tu a Rami Malek ho neskutečně zahrál.

plakát

Saulův syn (2015) 

Peklo, peklo a pořád peklo. Zrůdnost z vlastního pohledu!!! Tenhle film si pustí málokdo, ale stojí za to.

plakát

Sobibor (2018) 

Sem fanoušek snímků týkajících se holocaustu a filmů z období 2. světové války a proto jsem taky hodně dlouho čekal na překlad tohohle filmu do českých titulků a na znění, kdy každý mluví svojí řečí bez podobných hrůz jako je ruský nebo francouzský dabing. No a musím uznat, že čekání se vyplatilo. V druhé polovině se film rozjede a začne se konečně něco dít. Jako např. příjezd transportu z Belzecu nebo zavraždění Kapa, či začínající vyvražďování němců. Když pominu některé nedostatky co o Sobiboru vím, a že jich je ve filmu celkem dost nebo třeba již zmíněné promenádování se vězně s prstenem nebo, že vězni vypadají, jako by byli dobře živeni, tak je to pro mě na 4 hvězdičky. Chvílemi jsem si i zavzpomínal na snímky tipu Šedá zóna, Ďáblova dílna nebo starej dobrej Utěk ze Sobiboru a začnu trochu váhat jestli hvězdičku neuberu a nepůjdu na 3. Ovšem pak si vzpomenu na snímek Saulův syn a moje hodnocení začne upadat kamsi hódně dolů, poněvadž na ten snímek v depresivním prostředí koncentračního tábora opravdu nic nemá a ta ona deprese se u mě v tomhle snímku prostě nedostavila a váhám, jestli nepůjdu ještě níž, ale jako věrný fanoušek tohoto žánru musím dát nakonec 4.

plakát

Bitva o Gallipoli (2015) (seriál) 

Tak dobrý určitě jako sedmidílný seriál Gallipoli ze stejného roku to fakt určitě nebude, říkal jsem si a proto jsem taky žádný zázraky od tohohle snímku neočekával. Každopádně se to taky potvrdilo. Kdyby se to celé zmenšilo do kratší stopáže, určitě by to jako celek působilo líp, ale i přesto si myslím, že fanouškům válečných filmů tenhle seriál stojí za shlédnutí.

plakát

Na konci cesty (2017) 

Těšil jsem se jako malej kluk. Trailer mě hodně navnadil a byl jsem plný velkého očekávání a proto jsem si počkal, až na 11.11 a 100. výročí ukončení 1. světové války, abych si navodil atmosféru tehdejšího konfliktu. Natočeno je to krásně, ale ačkoliv zhlédnuto na projektoru v nádherné kvalitě, tak jsem zklamán. Nemastné, neslané, žádná krvavá řež se nekonala a to podle mého je u takového filmu zásadní nedostatek. Prostě další tuctovka do sbírky.