Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 200)

plakát

Velký draft (2014) 

Není to ničím výjimečné, není to ani první ani poslední film o nějakém sportu. Ale je to svým způsobem zajímavé a Kevin Costner hraje výborně.

plakát

Strážci Galaxie (2014) 

Vtipná oddechovka se spoustou hlášek a skvělou hudbou. Nejvíc se mi líbilo, ze každá téměř patetická scéna byla na konci shozena. Někdy však bylo těch scén až příliš, a proto nemůžu jít na plné hodnocení.

plakát

Danny, světový šampión (1989) (TV film) 

Hezký film o chlapci a jeho otci, kteří se vzepřou intrikářskému velkostatkáři a přelsti jej. Pro děti jako stvořený, dospělák se může chvilkama nudit.

plakát

Fed Up (2014) 

Výborně zpracovaný dokument o obezitě a nadváze, která se stává epidemií nejen v Americe, ale i jinde ve světě včetně České republiky. Mapuje historii výzkumu, ukazuje na konkrétních dětech, jak se s ní snaží bojovat a jak se jim nedaří. Líní se mi, že jsou uvedeny vědecké důkazy, jsou zde rozhovory s odborníky i s některými potravinovými lobisty a na konci je uveden seznam společností, které odmítly rozhovor a natáčení. Jistě, rýpal by si mohl najít určité nedostatky, ale mi se dokument hodně líbil a doufám, že to u nás nedopadne jako v USA, kde se ve školních jídelnách podávají jídla z rychlých občerstvení a kde zelenina je téměř sprosté slovo...

plakát

Století Miroslava Zikmunda (2014) 

Toto hodnocení je hodně neobjektivní díky postavě Miroslava Zikumnda, jehož knížky (společně s Jiřím Hanzelkou) jsem jako malá doslova hltala a můžu se tak ztotožnit s režisérem. Dokument je to o to zajímavější, že v podstatě zachycuje okamžiky naší historie od okupace do současnosti. Bohužel se v něm najdou některá hluchá místa, takže na plnou stovku to není.

plakát

Peklo na talíři (2012) (pořad) 

Skvělý pořad, který mohl lidem alespoň částečně otevřít oči a pomoci vyvinout tlak na producenty - holt když není poptávka, nemůže být ani nabídka.

plakát

Jídlo, s.r.o. (2014) (pořad) 

Není to asi tak vděčné jak Peklo na talíři, ale je to hodně zajímavé a poučné. Těším se na další řadu.

plakát

Líbáš jako ďábel (2012) 

Popravdě jsem se nestačila divit, co všechno může Poledňáková, která bývala jistou zárukou kvality, natočit. Děj byl divný, ale někteří herci se docela snažili a přiznávám, že jsem se místy i smála.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Pravda, není to na zapamatování si, ani to není takové zjevení, jako jednička, ale už kvůli Chucku Norrisovi a Arnoldovi musím dát víc, než je průměr. Ale obávám se, že toto byl vrchol a další případné díly půjdou jen z kopce.

plakát

Lucy (2014) 

První cca třetina filmu byla na solidní čtyři hvězdičky - Freemanovy teorie o různé kapacitě mozku, vystrašená Johansson. Jakmile ale došlo k protrhnutí sáčku s drogou a Lucy a její postupné proměně ve víceméně robota bez citů, šlo to všechno do kytek a já se nestačila divit. Ve zkratce - další zpackaný zajímavý nápad.