Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (431)

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Světe div se, film potvrdil všechny klady a zápory trailerů a předlohy. Líbila se mi výprava, Charlize, lovec a "trpaslíci". Za to jsem poprvé narazil se Stewartkou, která mě a od půlky filmu iritovala, jak každou emocí hraje jen posunem spodní čelisti dopředu a zpět. Postava "prince" byla taky planá a celkově katarze celého příběhu (už v předchozích klasických verzích je cokoliv od otrávení do konce o ničem) neskutečně skřípala. Klady přesáhly zápory, a tak tedy 4*.

plakát

Nezapomeň na mě (2010) 

Dám 4 *, protože jsem to napoprvé sežral i s navijákem. S odstupem času ale cítím, že celý film je konstruovaný jenom kvůli tomu epilogu. Ve filmu se přitom stane (a hlavně ukáže) strašně moc zbytečného balastu nebo-li ve své podstatě ten konec popře několik scén a na ně navázaných vztahových linek, kdy jsem si řekl „Proč to v tom filmu vlastně bylo?“. Nemilá ukázka přístupu, kdy efektní nemusí rázem znamenat efektivní. A závěrem k RPazzovi. Nepatří k jeho pravověrným haterům kvůli Stmívání, ale tady musím uznat, že několik klíčových scén mohl zvládnout mnohem lépe.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Nemám v sobě ani špetku zklamání a není to tím, že bych nic neočekával (ba naopak), jen jsem dostal to co minule a s tím jsem byl velmi spokojen. Bane je výborná postava a je i dobře zahraná, jenže záchvat geniality přichází jednou za čas, a proto srovnávat ho s Jokerem je holý nesmysl. Nadto je třeba říct, že TDKR je i přes svou délku dvě a tři čtvrtě hodiny jízda od začátku až dokonce, kde divák nestíhá ani jíst svůj popcorn. A nakonec je mi i líto, že Nolan a Bale nechtějí udělat další díl.

plakát

Piano (1993) 

Z příběhu zaškatulkovaném do růžové knihovny se díky režii a hereckým výkonům ústřední čtveřice vyklubalo výborné drama, které si plně zaslouží veškeré ovace a ocenění.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

Tak pro mě má Amazing Spider-man jedinou vadu a tou je příběh (popř. scénář), díky čemuž vznikly všechny ty lapsy. Herecky je to zahrané na jedničku. Jsem rád za Webba, že zvládl i akci, ale obě složky podráží nohy scénář a já jsem si nejednou všimnul tu a tam za vlasy přitažené scény, repliky, dějového zvratu, který prostě mohl být napsán (vysvětlen) mnohem lépe. Můžu jen doufat, že to nemá na svědomí mnou nenáviděný Kloves.

plakát

Superman se vrací (2006) 

62 % je hnusný výsměch. I s odstupem 6 let a možností porovnání s mnohem větším počtem filmů s komiksovou předlohou. Ten film má jedinou chybu, a to pořádnou závěrečnou konfrontaci mezi Kal-Elem a Lexem Luthorem. Jenže ona to mezi nimi nikdy nebyla pořádná řežba už v původních filmech. Singer v každém záběru dokazuje, jak velkým fanouškem předlohy je a volbu herců mu taky nemůžu zazlívat. Když si k tomu přičtu scénu s letadlem, budu se hádat s každým, kde chce dát míň jak 70 %. Holt až Generál Zod to mu dá pořádný grády.

plakát

Hanna (2011) 

Ještě nikdy se mi nestalo, abych si při sledováni filmu tak uvědomoval hudební podkres, a to něco značí. Společně s nadprůměrnou kamerou však pokládají na lopatky příběh, u kterého se tvůrci zasekli v nerozhodnosti mezi vytvořením artového rodinného dramatu nebo akčního nářezu. Výsledkem je bohužel docela nudný mišmaš. A ani té Saoirse jsem nevěřil, že je schopná složit k zemi chlapa jiné váhové kategorie. Tři hvězdy jen a pouze za Chemicals Brothers.

plakát

Joru no Shanghai (2007) 

Posledních pětihvězdičkových 30 minut je zdevalvováno předešlým dějem obsahujícím dvě naprosto zbytečné dějové linie a docela kostrbatý začátek. Nadto se mi líbila kombinace čínské grotesknosti a japonské romantiky neboli to, co mám na jejich kinematografiích rád.

plakát

Zkus mě rozesmát (2011) 

Několik velmi podařených vtipných scén a světe div se i v podaní Nicka Swardsona, které doplňují rámek romantické komedie, a proto nemám sebemenší problém s nadprůměrným hodnocením. A k tomu všemu Obrovský způsobem závidím Andymu Roddickovi a tím nemyslím jeho sympatie k N'Sync.

plakát

Ranař (2011) 

Vážně se mi nechce věřit, že něco takového je založeno na příběhu podle skutečné události. O to víc si nedokážu představit, že ten týpek ve filmu ztvárněný Lievem Schreiber byl ostřejší než on sám. Za něj a SWS velký palec nahoru.