Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (247)

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Ano, je tu možnost pro spousty výtek a kritiky (hlavně poslední série, která je pro mě spíš guilty pleasure, ale jinak doopravdy nedává moc smysl). Ale faktem zůstává, že moc povedených fantasy snímků neexistuje (až na pořád nedostižitelnýho Pána prstenů a Hobita od geniálního Jacksona, se kterým se GoT nedá ani srovnávat) a tak Hra o trůny prostě patří ke špičce.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

Achjo, co by bylo jindy hodnoceno jako naprostý průměr až podprůměr, je po posledních extra průšvihových marvelovkách považováno za špičku.. Naprosto mělký a jednoduchý akční film, co selhává snad všude. Ani ten fan service, ve kterém jsou marvelovky víc než zdatné, tu snad není, jak by mohl být. A ještě k tomu vypadá občas vizuálem jak sci-fi z 80.let (Star Trek apod.), akorát že je o mnoho hloupější..

plakát

Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023) 

Popcornová zábava na utahaný páteční večer, která mě mile překvapila a která hravě strčí do kapsy všechny poslední Marvelovky (i když je to jiný žánr, to srovnání se zde kvůli více věcem nabízí). Ale je to typ filmu, o kterém člověk neví o čem byl už při odchodu z kina a který nepřináší nic originálního či inovativního.

plakát

Gangs of London - Season 2 (2022) (série) 

Tak bohužel co platilo pro geniální a originálně pojatou první sérii, zde neplatí vůbec. Průměrná gangsterka, kde příběh občas nedává moc smysl a originality je zde pramálo. Možná jen styl vyprávění, se dá vyzvednout, kdy nevíme, co je důležité jen pro aktéry nebo i pro samotný děj. Ale kromě toho se tahle série snaží děj utáhnout jen na přeexponované násilí, těžce uvěřitelné zvraty a laciné wow momenty. Velká škoda...

plakát

Gangs of London - Season 1 (2020) (série) 

Surová, typicky britská, brutální jízda. Takhle by musela vypadat spolupráce Guy Ritchieho a Salvaniho! Každá epizoda je pojatá naprosto jinak (obzvlášť ta pátá je doopravdy nečekaná hodinová filmová slast) a vždy něčím originálním, ať už stylem vyprávěním nebo zasazením děje do různého prostředí či atmosférou. V každé epizodě jsou ale nádherné záběry rozmanité Británie, jedny z nejlepších kamer co jsem za poslední dobu viděl, originální, syrové a po dlouhé době doopravdy zábavně natočené akční scény (i díky zmíněným kamerám), super obsazení (drzej obličeje Joa Cola z Peaky Blinders, Colm Meaney a mnoho jiných), skvělé zvraty a výborně podané temné podsvětí Londýna. Prostě čistokrevná gangsterka se vším všudy, která se s ničím nemaže..

plakát

Z jiného těsta (2023) 

Hodně generační záležitost se skvělým potenciálem (skvělé téma plus super obsazení), kde se ale dalo podle mě vytěžit víc.

plakát

Fabelmanovi (2022) 

Krásně natočené rodinné drama, které i přes svou délku uteče jako nic. Ale bohužel trpí jako ostatní z posledních pár filmů Spielberga - film vyznívá jaksi tuctově a zřejmě za týden nebudu ani vědět, o čem byl.

plakát

Telefon pana Harrigana (2022) 

Chápu, že to je takový nevyhraněný film - ani horror, ani existenční drama, ani plnohodnotná kritika nějakého jevu. Vše tu je takové napůl. Ale pár okamžiků se mi zde líbí. Hlavně neustálé divákovo očekávání něco horšího a strašidelnějšího - taková hra režiséra s divákem. A pak prostě osvědčení Kingovský model - hluboké lesy Maine, drama na střední a osobní démoni hrdinů. Když tohle zmixujete, tak se nemusíte ani snažit a něco jakž takž čitelného či koukatelného vypotíte. Plus zde samozřejmě zjednodušená ale velmi trefná kritika moderních technologií. Nejen povídka v knize, ale i taková nenáročná filmová povídka či jednohubka.

plakát

Hobit: Bitva pěti armád (2014) 

Do tohoto filmu by se dalo říct, že Jackson vždy překonával sám sebe a vždy nám servíroval jednu lepší adaptaci Tolkiena za druhou. Ale toto už je spíš pouze taková studiová zábava. Akce, gradace, zábava a dospojování příběhových linek je zde pořád výborné. Takže film si pořád za mě vyslouží 5 hvězd. Ale možná by dva filmy u Hobita vystačily (jak ostatně Jackson původně chtěl, než ho studium dotlačilo ke třem), protože v rámci celého universa (LOTRa plus Hobita) vyznívá tento díl trošku nadbytečně. Ale jako samostatný akční a zábavný film super.