Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (21)

8. míle

8. míle (2002)

Eminem (Rabbit) získal cenu za nejlepší mužský herecký výkon a průlomový mužský herecký výkon na MTV Movie Awards.

Blue Story

Blue Story (2019)

Britská síť kin Vue Cinemas stáhla film ze všech svých kin. A to hlavně kvůli incidentu, kdy se v multikině v Birminghamu na reakci na tento snímek střetli dvě skupiny ozbrojených mladíků. Incident měl v UK velkou publicitu, protože v čas střetu byly v kině i rodiny s dětmi, které přišli na film Ledové království II (2019).

Bílá nemoc

Bílá nemoc (1937)

Film byl natočen 2 měsíce po vydání samotné literární předlohy od Karla Čapka a 2 roky před 2. světovou válkou, díky čemuž měli poté všichni herci problémy s nacisty.

Jana Eyrová

Jana Eyrová (2011)

Film byl natočen podle stejnojmenného románu Charlotte Brontëové, která je známa nejen kvůli svým novelám, ale také díky svému krátkému a tragickému životu. „Jana Eyrová“ byla napsána na základě jejího života a jedná se tak částečně o její autobiografické dílo.

Jih proti Severu

Jih proti Severu (1939)

Jedná se o první černobílý film, který byl probarven.

Modelář

Modelář (2020)

Jak Jiří Mádl, tak i Kryštof Hádek vzali roli hlavně kvůli osobnosti režiséra a scenáristy Petra Zelenky, který podle nich točí vždy zajímávé a originální filmy. Scénář, i když se jim zde taky líbil, tu pro ně nehrál tak důležitou roli jako normálně.

Papírový dům (Netflix verze)

Papírový dům (Netflix verze) (2017) (seriál)

Když Alba Flores četla původní scénář, tak se tam její role Nairobi vůbec nevyskytovala. Změnil to až později tvůrce seriálu Álex Pina, který usoudil, že by v partě lupičů mělo být více žen. A tak zavolal Albě, jestli by tuto roli vzala.

Počátek

Počátek (2010)

Čeští distribuři museli uvést název snímku ještě před tím, než ho mohli poprvé vidět. Právě proto se může zdát, že překlad názvu není odpovídající.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007) (seriál)

Ani jeden z hlavních představitelů ve skutečnosti není fanouškem komiksů, sci-fi a fantasy filmů či her na hrdiny.

Top Boy

Top Boy (2011) (seriál)

Top Boy byl původně vysílán na brítském televizním kanále Channel 4. Ale i navzdory jeho úspěchu byl roku 2013 po druhé sérii, bez oficiálního vysvětlení, zrušen. Až v roce 2019 byl po šesti letech obnoven, ale tentokrát už na obrazovkách Netflixu pod produkcí Drakea, slavného muzikanta z Toronta, který se považuje za velkého fanouška původních dvou sérií, a proto se ho rozhodl udržet seriál při životě. Sám tvrdí, že se tak rozhodl hlavně kvůli sobě, ale i kvůli Velké Británii, pro kterou měl seriál kulturní dopad a velký význam.

Top Boy

Top Boy (2011) (seriál)

Mnoho herců v rozhovorech uvádí, že je pro ně v tomto seriálu nejdůležitějši přesná reprezentace celého prezentovaného prostředí a také velký kulturní dopad, který tento seriál má hlavně na africkou a přistěhovaleckou komunitu v Londýně.

Top Boy

Top Boy (2011) (seriál)

Většina hlavních představitelů je v reálném životě hudebníky na britské grime scéně a zároveň mají k tomuto prostředí, ve kterém se seriál odehrává, velmi blízko. Například představitel Sullyho vystupuje a vydává alba pod pseudonymem Kane, představitel Dushane zase pod pseudonym Asher D, dále ve třetí sérii Shelley je v hudebním průmyslu známá jako Little Simz a Modie jako Santan Dave.

Top Boy

Top Boy (2011) (seriál)

Mnoho herců, kteří hrají ve třetí sérii, uvádí, že se seriálem vyrůstali a že nemohou uvěřit, že se točí pokračování, ve kterém samo dokonce účinkují.

Top Boy

Top Boy (2011) (seriál)

Samotný Drake, který po šesti letech inicioval pokračování a spustil tak natáčení třetí série, viděl, kromě prvního dílu, celou třetí sérii až na premiéře. Jako důvod uvedl, že je v první řadě velký fanoušek tohoto seriálu a chce mít z toho hlavně požitek jako ostatní a jako jeden z diváků.

Top Boy

Top Boy (2011) (seriál)

Původní dvě série jsou o hodně kratší. Každá má pouze 4 díly (jeden díl cca. 50 minut). Zatímco třetí série má dílů 10 (jeden také cca 50 minut), což jí dělá delší než celé předchozí dvě série dohromady.

U Konce světa

U Konce světa (2013)

Všech 5 hlavních hrdinů má příjmení, která jsou spojená s královským dvorem. Gary King (Simon Pegg), tedy král, Andy Knightly (Nick Frost) je v překladu rytířský, příjmení Petera Page (Eddie Marsan) lze přeložit jako sluha, příjmení postavy Stevena Prince (Paddy Considine) ani překlad nepotřebuje a Oliver Chamberlain (Martin Freeman) má jméno v překladu komorník.

Reklama